Днес се разиграва следната случка: днес са се обаждат на приятелката ми от банка ДСК и й съобщават, че техен служител е допуснал грешка, превеждайки в сметката й повече пари отколкото е трябвало. Сметката е в долари. Приятелката ми я ползва, за да й преведат последната заплата от САЩ, където тя работи миналото лято. Естествено когато парите пристигнаха ги изтеглихме накуп, защото ни трябват спешно. Забелязахме, че са около $800 повече, но помислихме че работодателят е превел бонуси.
Служителя на банката я е заплашил със съд ако не върне парите, казал че разговорът се записва и т.н.
Въпросът ми е: виновно ли е момичето, че някой от банка ДСК е спал на работното си място?
И юридически: имат ли някакъв шанс в да ни накарат да върнем парите (вече са похарчени).

"Oткраднати" пари от банка ДСК
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "Oткраднати" пари от банка ДСК
сори за спама, ама бах маааму
за пръв път виждам някой който банката е облагодетелствала
според мен банката няма право върху парите които е превела "погрешка"

за пръв път виждам някой който банката е облагодетелствала

според мен банката няма право върху парите които е превела "погрешка"

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
на познат така му бяха превели много добра сума
дърпа се ама накрая я върна
п.с. върни я сам защото си имат механизми и пак ще си ги вземат

дърпа се ама накрая я върна

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задължен си да върнеш парите на банката независимо, че е тяхна грешка. Трябва да ти го пише някъде в договора като точка която казва, че може да разполагаш само със собествени авоари и сметката ако излезне на минус или някакви други технически грешки се случат си задължен да върнеш сумата която не е била твоя.
Ти не си виновен за нищо, но такива грешки се случват често и то за големи суми, поради невнимание или поради служителска некадърност. Може спокойно да си подадеш жалба за случая в банката, но мен ме съмнява да има особен ефект
Просто си прочети хубаво договора и ако няма подобни правила, може да пробваш.
Ти не си виновен за нищо, но такива грешки се случват често и то за големи суми, поради невнимание или поради служителска некадърност. Може спокойно да си подадеш жалба за случая в банката, но мен ме съмнява да има особен ефект

Последна промяна от N1P0 на Вто 17 фев 2009 20:55, променено общо 1 път.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:на познат така му бяха превели много добра сума![]()
дърпа се ама накрая я върна![]()
Точно така,доброволно никой не може да те накара да ги върнеш,но банката си има начини да докаже пред органите които я контролират своята грешка и от там да те накарат да ги върнеш по съдебен път.
А и с 800 няма да си оправиш живота,но могат да те вкарат в списък с нелоялни и нежелани клиенти.
Е друг е въпроса че вече сте ги изхарчили и става по-сложно.
Поне засвидетелствайте в банката загриженост по случая.
- sub4o
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AUB 2003
Благодаря за коментарите, все пак мисля утре да се посъветвам с юрист. Никой не обича да връща пари, все пак.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
колегите са прави,при първа възможност ги върнете,както спомена propparo,няма да забогатете кой знае колко.Банката в случая е виновна,но ако реши може да ви създаде доста големи неприятности 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Местожителство: Габрово
разбирам, че ти е тежко
шегичка

разбирам, че ти е тежко

шегичка
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз пък мисля че отговорността е на служителя, банката няма участие, клиента също. Служителят прави грешка...проблема е че ще ги искат от човека, но какво да се прави
Не вярвам да те включат в списъци разни... Ти реално нямаш вина, че си теглиш парите, които се намират в ТВОЯТА СМЕТКА. Заплашили са ви за да ви стреснат и да ги върнете. Сега ако се намират излишни $800 аз бих ги върнал, но ако си обикновен човек като всички нас и караш от заплата на заплата - няма как! Невинен си, според мен 100%
Пък и няма да обеднее да й се невиди банката алчна!
Да вдигат лихвите на вноските по кредитите могат, а?
Га ядат кибапчетат цели ни риват, га ядат шницилити напреки - па ни риват! Са що риват?

Пък и няма да обеднее да й се невиди банката алчна!
Да вдигат лихвите на вноските по кредитите могат, а?
Га ядат кибапчетат цели ни риват, га ядат шницилити напреки - па ни риват! Са що риват?
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
skotis написа:...........................................................................
Май не си участвал в такъ филм,затова така говориш,а?
Ама ако банкомат не ти даде пари а ги отчете като изтеглени и реално всичко си е наред като данни,само че парите не са ти в ръцете ще ревнеш.Колко теми имаше такива.Тогава банката да каже ли--да си си взел парите.
Добре,колегата ще си остане с 800 долара бонус,но утре може да му се наложи да тегли кредит,да си купи кола на изплащане,един джи ес ем няма да може да си вземе на лизинг,защото със сигурност ще бъде вкаран в черния списък.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:Местожителство: Габрово
![]()
![]()
![]()
разбирам, че ти е тежко![]()
шегичка
Взе ми думите от устата

И аз се шегувкам.
Иначе колегите са те посъветвали правилно - имат си механизми - по-добре ги върнете.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
А ако ти изчезнат пари от сметката банката дали ще признае че тя е виновна и ще ти ги върне
Не ги връщай ако не докажат по съдебен път че си ги изтеглил неправомерно, което няма да могат понеже е грешка на техен служител
Тогава вече ще се наложи но инфлацията ще ги е обезценила 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Теодор написа:А ако ти изчезнат пари от сметката банката дали ще признае че тя е виновна и ще ти ги върнеНе ги връщай ако не докажат по съдебен път че си ги изтеглил неправомерно, което няма да могат понеже е грешка на техен служител
Тогава вече ще се наложи но инфлацията ще ги е обезценила
Първо: Това е НАЙ некадърната банка която може да съществува в БГ, второ - нека го вкарат в някакъв си списък - банки под път и над път! Нищо не е направил!
Един съвет ебавай ги додупка - за толкова малко пари няма да заведат дело - НО тия са толкова изтрещели че е възможно, но това ще отнеме време! На твое място ще им скъсам нервите!
Другото което е просто ги попитай дали искат да споделиш по телевизията че банката няма ликвидност, и има проблеми и си търси стотинките... Да видиш какво шоу ще последва..
- iceto_666
- Автомобил:
- Двигател:
дрън-дрън банки колкотощеш той ако реши да тегли заем ще намери от коя банка да изтегли.А иначе преди време ми се случи един банкомат ми глътна картата(няма да казвам на коя банка беше)няма да ви казвам какво ходене по мъките беше докато ми я върнат-7 дена стоя в тоя банкомат!!propparo написа:skotis написа:...........................................................................
Май не си участвал в такъ филм,затова така говориш,а?
Ама ако банкомат не ти даде пари а ги отчете като изтеглени и реално всичко си е наред като данни,само че парите не са ти в ръцете ще ревнеш.Колко теми имаше такива.Тогава банката да каже ли--да си си взел парите.
Добре,колегата ще си остане с 800 долара бонус,но утре може да му се наложи да тегли кредит,да си купи кола на изплащане,един джи ес ем няма да може да си вземе на лизинг,защото със сигурност ще бъде вкаран в черния списък.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
ОК.Аз спирам да пиша,тук само ´´компетентни´´.
И само да вметна че списъка за нелоялни клиенти от няколко години е общ--банките си дават инфо една на друга,така че друга банка няма да има.
И само да вметна че списъка за нелоялни клиенти от няколко години е общ--банките си дават инфо една на друга,така че друга банка няма да има.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”