Здравейте. Подвизавам се в АУДИ форума, но по принцип съм фен на цялата VW група.
Бащата има GOLF II, 1.3 NZ. Вчера се оплака, че когато отпусне газта, оборотите падат малко под нормалните и едва тогава се връщат към нормален празен ход. Т.е. мотора леко заглъхва преди да си установи тихия ход. Получават се вибрации, усеща се дори в купето, таблото вибрира. Единственото което успях да установя е, че вакуума от клапите към вакуум регулатора е запушен. Не успях да го отпуша, имам чувството че е запушен умишлено. Вдигнах му малко оборотите, но нчма резултат-двигателя отново заглъхва леко след като му се отпусне газта. Имате ли идея от какво може да бъде това?
Голф 1.3 NZ заглъхва след отпускане на газта
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 1.3 NZ заглъхва след отпускане на газта
NZ има доста датчици, трябва да се видят дебитомер на вход. въздух, ламбда сонда, температурен датчик и още куп неща 
-
Vlado_193
- Автомобил:
- Двигател:
Lambda-та е ок, дебитомера също. Дросела го отварях, чист е, клапите се движат нормално. Имам чувството, че когато достигне празни обороти, за момент не му достига тока, дюзите не отработват добре, в следствие на което мотора се колебае. Когато включа фаровете, оборотите също леко падат, мотора започва да тресе леко. Не съм проверявал какво напрежение прави динамото. Дано само предположението ми не ви разсмее много 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Владо, виж да не е задръстен въздушния филтър.
Ако трябва- дори го махнете за малко за пробата.
Ако трябва- дори го махнете за малко за пробата.
- stefan_milk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нормално като пуснеш фарове да падат оборотите и при мене е така
Поне при 1,3NZ - товари се генератора
Поне при 1,3NZ - товари се генератора
Vlado_193 написа:Lambda-та е ок, дебитомера също. Дросела го отварях, чист е, клапите се движат нормално. Имам чувството, че когато достигне празни обороти, за момент не му достига тока, дюзите не отработват добре, в следствие на което мотора се колебае. Когато включа фаровете, оборотите също леко падат, мотора започва да тресе леко. Не съм проверявал какво напрежение прави динамото. Дано само предположението ми не ви разсмее много
Предполагам че двигателя е DiGiJet пълна инжекция - абсюлютно същите проблеми имам и аз ходих на майстор каза че е нещо с вакумите, беше го оправил , но не и това да тресе когато включа фарове /виж също ламбда сондата - ако нямаш газово ............
/
Последна промяна от koew на Сря 18 фев 2009 22:17, променено общо 3 пъти.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlado_193 написа:Когато включа фаровете, оборотите също леко падат, мотора започва да тресе леко. Не съм проверявал какво напрежение прави динамото. Дано само предположението ми не ви разсмее много
При мен е същото, като включа музиката и фаровете, и оборотите падат. Затова ако не се лъжа препоръчителните обороти за този двигател на празен ход са 950! Аз съответно съм ги бутнал към 1000 за зимата за да нямам тези ядове.
-
Vlado_193
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера му увеличих предварението с около 2 градуса. Скаш сега по4ти изчезнаха вибрациите. Усещат се по силно само когато включи перката на радиатора. Интересното беше, че вибрациите бяха най-осезаеми когато успоредно с фаровете се натисне спирачката 

-
markoni2
- Автомобил: Seat leon
- Двигател: Bxe 2007g
погледни вакума който е на делкото дали не е запушен ако не е щуцера към дроселовите клапи попринцип 1.3 nz моторите там се запушват и заглъхва почва да мени обороти
-
Vlado_193
- Автомобил:
- Двигател:
Запушен е, това го установих още онзи ден. Затова и му бутнах предварението. Когато бащата си купува колата, беше с изоряла Ламбда сонда, а вакума от дросела към делкото умишлено запушен - така и не можах да го отпуша, а едното от четирите болтчета държащи дросела е с развалена глава. Вчера освен клещи нямах друго под ръка и не успях да го развия и да сваля целия дросел. Като го отвия, ще си поиграя с отпушването.
Благодаря ви за мненията.
Благодаря ви за мненията.

моят вакум на делкото не е запушен, но пак има това заглъхване и тресене на двигателя при включени фарове,
не е и от въздушния филтър
не е и от въздушния филтърВърни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”