Технотест

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
scarboro
Автомобил:
Двигател:

Технотест

Мнениеот scarboro » Пон 16 фев 2009 17:08

:търсачкаа

Последна промяна от scarboro на Чет 31 дек 2009 9:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Технотест

Мнениеот silent » Вто 17 фев 2009 21:25

кви са тези 1000лв бе колега...аз камион прекарах за 120лв...и останах с впечатление че се плаща според тонажа на МПС-то...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 17 фев 2009 21:58

а кога е било това
явно не скоро

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 17 фев 2009 22:08

преди две или три седмица беше...там с изненада установих че освен колите от щатите... трябва да минават технотест и колите от швейцария...

autofan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autofan » Вто 17 фев 2009 22:48

scarboro написа:Информация за всички засегнати от Технотест.
................................
във въпросната наредба атакувана многократно във върховният съд и съответно променяна е написано, че декларацията за съответствие на даден автомобил внос от страни извън зоната на ЕО се издава само от производителя или неговият представител ,което автоматично води до отпадане на нуждата от посещение в технотест но това не означава че ще се свършат бедите на собствениците на МПС закупени извън ЕО death
...............

По принцип си прав, но има едно уточнение (важно) - производителите, респективно представителите не издават такива документи за автомобили извън ЕС най-вече, защото последните не отговарят на изискванията на ЕС (визирам основно вноса извън Европа). Дори автомобилите да са на 100% еднакви - документацията е това, което важи пред всеки орган на реда.

За Швейцария сигурно има логика да може да се издава подобен документ - едва ли доставките там са различни от тези в Италия или Австрия да речем. Но там пак изпадаме в опцията с разлика в документацията, т.е. става Параграф 22. Имам усещане, че това е форма на наказание заради собственото им разграничение от останалата Европа :)

И последно - доколкото съм запознат сертификати за евросъответствие се издават в един екземпляр на специална хартия и то само за нови автомобили. Ако има друг документ за употребявани - ще ми е интерсно да се запозная с него.

scarboro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scarboro » Сря 18 фев 2009 8:59

:012: autofanm, обръщайте се директно към производителя той не отказва или другият вариянт е към районният съд те оправят нещата ако ли не има и други институции.
Аз така регистрирах БМВ535X внос от САЩ в Добрич.
Успех на всички! :banana :bishop

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Съб 21 фев 2009 18:13

Голф 3 внос от швейцария,извадих си уверение, че голфа ми е произведен в германия от официалния вносител, говорих с господина, който се води шеф там на регистрациите в кат един пълен такъв яко изнервен (с мен се държа доста културно) и ми обясни, че ако нямам евро табели няма начин, сътоветно отидох в технотест и налях 480 лв т.е. налях в нечии джоб ....... скапана държава тва е положението е за това хората заминават по чужбина защото там са по хора отколкото в собствената си държава

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”