Сгъваем ключ!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Re: Сгъваем ключ!

Мнениеот dangera » Сря 18 фев 2009 6:46

SANDO 1 написа:Ето го и моя,ключа ми излезе 15 лв. от колегата от платените обяви направата на дубликата 10 лв и настройка на алармата 10 лв,интересно че с него алармата ми лови от около 300 метра,много съм доволен :mrgreen:

Колега от къде си взе ключа искам и аз да се сдобиа със същия :)

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Сря 18 фев 2009 16:10

SANDO 1 написа:Ето го и моя,ключа ми излезе 15 лв. от колегата от платените обяви направата на дубликата 10 лв и настройка на алармата 10 лв,интересно че с него алармата ми лови от около 300 метра,много съм доволен :mrgreen:

Колега напиши ник-а на колегата от платените обяви защотото са 2-ма в момента които продават .... един човек ли ти направи висчки операции , ключ + настроика + дубликат ?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 18 фев 2009 19:49

Значиии аз си взех два ключа от колегата от платените обяви alex5428 за 30 лв двата понеже по един излиза по скъпо и после продадох другия ключ на един френд и така.Ключа само перото ми направиха за 10 лв. щото тва дет беше на ключа не ставаше... и настриката на алармата към ключа 10 лв.... само чипа от оригиналния ключ си го прехвърлих сам щото неще да пали без него :wink:

Потребителски аватар
sox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sox » Нед 01 мар 2009 2:15

Същите мъки страдам и аз :screwy. Проблема беше докато се намери въпросната заготовка.. за този тип ключове така, че да съвпада с каналите на МК3.. е намери се.. днеска цял ден.. си щракам с ключа. Утре съм при алармаджията.. миналия път той ми спомена с кои чипове работи този на ключовете, които ние ползваме. След като събера тази информация ще постна, за да знаете преди да ги купувате.

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Нед 01 мар 2009 17:56

А защо е нужно да купувате нещо от някой и после да обикаляте да ви го довършват и да ви взимат още пари за това. :beat_butt2

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 02 мар 2009 17:50

Хайде да помоля и аз за малко помощ. Обиколих около 10-на ключари в София и Благоевград и все нямат заготовки за "немска кола" . На тази , която е на ключа каналита са за Тойота , ако не се лъжа . Та някой дали знае от къде да си взема само заготовката или направо къде я имат и може да я направят ? Става въпрос за София , Перник , Кюстендил , Благоевград . Мерси предварително :wink:

Последна промяна от Exell на Пон 02 мар 2009 19:27, променено общо 1 път.

dido0o```
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido0o``` » Пон 02 мар 2009 19:19

Exell написа:Хайде да помоля и аз за малко помощ. Обиколих около 10-на ключари в София и Благоевград и все нямат заготовки за "немска кола" . На тази , която е на ключа каналита за за Тойота , ако не се лъжа . Та някой да знае от къде да си взема само заготовката или направо къде я имат и може да я направят ? Става въпрос за София , Перник , Кюстендил , Благоевград . Мерси предварително :wink:

Свържи се с gsimania (писал е точно над твоето мнение).

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Вто 03 мар 2009 19:53

Колеги при кой ключар във Варна, мога да со взема направо кутийката с ключа и да ми направи всико необходимо ? И какви парички ще ми излезе горе-долу?

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Чет 05 мар 2009 12:01

здравейте колеги. тъй като не разбирам много имам един въпрос. ключовете на моята кола са с чип вътре, а отделно имам дистанционно за аларма за колата която съм слагал аз, не е фабрична.с дистанционното на алармата се спира алармата и се отключват вратите от едното копче, а от другото се заключват. въпроса ми е е ли е възможно да си направя такъв ключ от "модерните" , макар че моя също е от последните ключове преди да започнат да правят тези сгъваемите. като питам е ли е възможно имам предвид как точно става, трябва да преместя чипа в новата кутийка и платката на алармата, това ли е?

Потребителски аватар
abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abf » Чет 05 мар 2009 17:47

колега може да преместиш чипа както видя на снимките, но за платката на алармата не съм сигурен защото бутоните мойе да не съвпаднат с тези на новата кутийка. аз също имам намерение да направя такова нешто поради това че имам само един ключ и дистанционно но ще търся ключ с чип и вградена платка за алармата та въпросът ми е има ли такива ключове защтото досега тези които съм намерил са без платка за аларма.

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Пет 06 мар 2009 0:13

е колега, че то като няма платка за алармата на практика кутийката е непотребна. то кво ще сложиш вътре. ти за какви пари ги намери? и щях да те питам от къде да съм сигурен че като си счупя моя ключ ще мога да го монтирам на новата кутийка по начина който е описан?

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Пет 06 мар 2009 10:34

Колеги харесал съм си тази аларма http://topspeed.bg/view_product.php?pid=1631 за голфа
2 бр. сгъваеми ключа и машинки за централно.
Понеже на голфа нямам централно и така ще си направя хем готин ключ, хем аларма, хем и централно.
Има ли някой наблюдения върху марката и ключовете.
Много голямо менте ли е или не чак толкова? Понеже самата аларма не съм я виждал на живо и мисля да си я поръчам по интернет.

Потребителски аватар
abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abf » Пет 06 мар 2009 18:45

в мастерхаус бяха тези ключове, но размислих ще си направя като стария и дистанционно ключодържател

Потребителски аватар
ventsimax
Автомобил: golf 3 1.9 td 1994
Двигател: aaz

Мнениеот ventsimax » Съб 07 мар 2009 22:52

Exell написа:Хайде да помоля и аз за малко помощ. Обиколих около 10-на ключари в София и Благоевград и все нямат заготовки за "немска кола" . На тази , която е на ключа каналита са за Тойота , ако не се лъжа . Та някой дали знае от къде да си взема само заготовката или направо къде я имат и може да я направят ? Става въпрос за София , Перник , Кюстендил , Благоевград . Мерси предварително :wink:

На Дондуков преди моста Чавдар , в дясно в блока има ключар.Дори и да няма готова заготовка , ще ти направи. Мисля че на мен ми взе около 15 лева да ми направи заготовка и да ми я вгради в черупката.Но това беше преди около 1 година.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 11 мар 2009 14:48

Колегата gsimania е много точен . Днес бях при него , не е кой знае колко далече от София , но е човек на място и свършихме работа .
Яд ме е , че преди да си купя само ключа не се обърнах към него , но ви го препоръчвам :)

Върни се в “Направи си сам!”