АЕЕ-то държи 2500 оборота - Решено!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: АЕЕ-то държи 2500 оборота

Мнениеот kris11 » Пет 13 фев 2009 19:19

Каспър написа:
Marto_Polo написа:Тогава причината е в самия дросел. При мен се случваше нещо подобно и реших проблема с нов дросел.

ко реве на 2000-2500 об дрисела е отворен на около 18 градуса. Качи на VAGCom и ще видиш на колко градуса се отваря клапата. На клапата уж се надират 2 те писти , но видимо дори с лупа няма надиране , няма пътечка. Тъпия комп Magneti Mareli не се разбира с клапата. Вече 2 пъти ми се налага адаптация на клапата , но запира като магаре на мост не та не. И с VAGCom и с Адия. Първия път реших въпроса с изключване на буксата на клапат при работещ двигател и я включих 2 пъти .И успях да направя адаптация.
В това положение се задържа почти 9 -10 месеца и пак се обади. Повторих процедурата набързо и засега е ОК положението но докога??при първия случай си играх и обезкостих клапата - видимо нищо -като чисто нова е.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Съб 14 фев 2009 19:51

На VAG го закачах и на 18 градуса беше отворен на обороти около 1250. Сега пробвах следното: откачих буксата на дриосела и запалих. След това я закачих и оборотите си бяха нормални. Пак загасих и запалих и пак оборотите леко завишени.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 18 фев 2009 16:11

Свалях и стартера - всичко му е Ок няма разбити втулки или други проблеми - той не гълта акумулатора.

Сега съм взел един акумулатор Монбат 55Ач купуван е някъде миналата година но почти не е каран. С него сутринта падна до към 9.8 - 10В но не се рестартира ГИ-то. Ще го покарам няколко дни да видя как е.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Re: АЕЕ-то държи 2500 оборота - Решено!

Мнениеот Marto_Polo » Пет 27 фев 2009 12:53

Значи проблема се оказа в акумулатора - сега съм с нов и проблеми няма!

Само да уточня, че стария ми акумулатор си върти без проблем, но стартовия ток нещо му е слаб вече. Така в момент на палене се рестартира компютъра на ГИ-то и бензиновия компютър си губи настройките на дросела и се шашка.
Ако нямах ГИ, вероятно нямаше да разбера, че проблема е в него и щях да сменя куп неща, които не трябва.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”