POLO Проблеми на куп :(

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
OsIRiS
Автомобил:
Двигател:

POLO Проблеми на куп :(

Мнениеот OsIRiS » Сря 18 фев 2009 17:12

Карам Поло 1.6 / 75 коня/ бензин / 97 год

Така така проблема ми е следния:

Всяка сутрин от месец насам паля полото от 16 път поне :x След като миналият ден изобщо не можах да го запаля свалих чисто новият си акомулатор да го заредя..След като го наместих обратно се получи следното, запалих горе долу от първия път обаче стоповете ми не спират да светят а хода на педала на спирачката е колкото когато е изключена колата (почти никакъв). Имам си спирачна течност и всичко, ама някой да има идея от къде може да идва проблема с паленето и новия проблем със спирачките.
Сори ако се повтарям ама цял ден съм с едни клещи да си откачам и закачам акомулатора за да не ми падне заради стоповете. Моля за предложения тъй като последния път като ходих на сервиз за проблема с паленето се отнесоха много несериозно(може би защото съм жена) и ми казаха че проблема е в шофьора :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
П.С забравих да кажа че след като загрее на 90 градуса след около 10 мин пада на 70

Потребителски аватар
enime
Автомобил: VW POLO
Двигател: AER 1998

Re: POLO Проблеми на куп :(

Мнениеот enime » Сря 18 фев 2009 20:31

може да е от бобината,погледни я да не да има пуканатина на нея или кабелите ти да не стават.Дано е от това успех. :)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 18 фев 2009 20:37

Защо не звъннеш на Vaskoto1, телефона му го има в сервизния раздел :да:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 18 фев 2009 22:33

За проблема с светенето на стоповете постоянно, най вероятно ти се е прецакала стоп машинката. Намира се над педала на спирачката - едно бутонче което го натиска педала на спирачката.

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Чет 19 фев 2009 12:51

Проблема с паленето идва от бобината или в датчика на ХОЛ,който се намира в делкото.Стоповете ти светят заради проблем в стоп-машинката,която се намира над педала на спирачката.

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Пет 20 фев 2009 14:45

Градусите ти падат заради термостата който най-вероятно е за смяна...

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Пон 23 фев 2009 10:17

Точно така,сменяй термостата с нов /оригинален/,някъде към 56лв.струва.Сменя се много лесно и проблема считай че е решен!Внимавай с гуменото уплътнение /О-пръстена/ при смяната!Смениго и него с ново. :D

Потребителски аватар
OsIRiS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OsIRiS » Чет 26 фев 2009 11:21

Така такаааааа,

значи закарах колата на сервиз и ком. диагностика и ето нещата които направиха:

проблема със стоповете беше точно в стоп машинката - беше потънало там едно буталце и воала сега всичко е ОК.

относно паленето, след диагностиката казаха че проблема е в стартера...смениха го.
На седващата сутрин обаче полото пак не запалило и ми казаха че проблема най-вероятно е в акумулатора. Само че акумулатора е нов на 2-3 месеца, а не е като да не се зарежда защото сутрин и вечер ми се връзват около 2 часа пътуване и висене по задръстване. Обясниха ми че може да е малък за колата ама идея си нямам какъв трябва да е и колко голям.Сегашния е iskra. Така че ако имате идеи шервайте и тенкс за досегашните предложения!

ПИЙС:)

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Чет 26 фев 2009 11:56

Моя също е Искра 44Ah обикновен демек обслужваем свалих си го от старата кола, че беше на 1 година. Колата е Polo с 1.4 мотор също 97 г. и няма никакви проблеми да върти и пали макар, че сега в студовете не я карам всеки ден а и има аларма която все пак е консуматор. Ако върти добре вероятно ти е друг проблема. Провери бобина, капачка, кабели или свещи всяко едно може да те бъзика. Относно големината мисля, че 55Ah спокойно влиза в гнездото пък и това не толкова тежък мотор при положение, че имам и Т3 1.6 дизел и със 62Ah върти като луд. Възможне е да имаш запушен горивен филтър ако не си го сменял. Като запали върви ли добре?

Последна промяна от rokera на Чет 05 мар 2009 14:14, променено общо 2 пъти.

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Чет 26 фев 2009 12:12

Препоръчвам ти да смениш майсторите,при които ходиш!Тия явно са решили да печелят от теб!Проблема ти не е нито в стартера нито в акумулатора!Виж по-горе постнатото от мен и от други колеги и ще знаеш,какво да смениш на Polo-то!

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Чет 05 мар 2009 11:20

И аз съм сигорен,че проблема ти не е в акумулатора.Дори и да е наи малкия 44ah, на твоя двигател е идеален.Имам предложение смени майсторите.Отиди при други ,но вместо теб хвани някое момче(гадже,мъж,колега или приятел) да ти закара колата.Повечето псевдо маистори като видяд жена и е правят на маймуна.Успех

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пет 06 мар 2009 22:03

Почти съм сигурен, че е бобината!!!
Аз също имах проблем с паленето въпреки чисто новият ми акумулатор и се оказа пукната бобина!!!

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Вто 10 мар 2009 1:37

Аз имах проблем и с бобината и с датчика на Хол (последователно :lol: ) и в двата случая колата не само, че не палеше, но и гаснеше от само себе си непрекъснато. Ти не виждам да си описала подобно нещо, значи проблема е само при паленето :arrow: според мен не е от бобина, делко или холов датчик.
Ако виновен беше акумулатора нямаше да можеш да чуеш стартера как върти. Ако го чуваш, значи проблема не е от акумулатора. А и никакъв шанс ако е бил пътник въобще да запалиш, пък камо ли ако си го мъчила да пали няколко пъти.
Вариант за проблема може да е и датчика на температурата, ако дава грешни показания на компютъра за сместа. :roll:

П.П.:Няма смисъл от гадаене, в случая за да си решиш проблема не можеш да разчиташ само на резултата от нашето хвърляне на боб :lol: Всеки може да ти каже каквото на него му се струва най-вероятно, но никой не може да ти каже със сигурност... :roll:
Затова :arrow: viewforum.php?f=13 ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”