отново за номерата на 2е2 и обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
evolon
Автомобил:
Двигател:

отново за номерата на 2е2 и обороти

Мнениеот evolon » Сря 18 фев 2009 12:45

колеги някой знае ли защо при студен двигател и след загряване до 90 градуса оборотите са високи, но ако изключа двигателя и изчакам около 10 минути и го пусна то оборотите са в норма. Какво е това чудо? колата е голф 2 ,карбуратор 2е2,и е на газ.

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Re: отново за номерата на 2е2 и обороти

Мнениеот paccci » Сря 18 фев 2009 20:14

Провери си термостата.Може да не затваря добре и от там да иде проблема.Това при положение че си с автоматичен смукач.Когато колата ти работи трябва горната тръба към термостата да се стопля а долната да е студена.Когато перката ти вклучи(за по сигурно) трябва да отвори и големия кръг демек и 2-те тръби са топли.Ако постоянно и двете тръби са по малко топли имаш проблем с термостата. :wink: Незнам дали обясних добре не ме бива много в обясненията но провери термостата.

evolon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evolon » Сря 18 фев 2009 21:41

колега проверих както каза горният маркуч е горещ долният студен и като загрее тогава започва да се затопля долният.Правих кръгчета из града,пусках по наклонени терени без газ но не мръдна температурата - значи ми е добре термостата.направи ми впечатление че така нареченият охлюв малко трудно загрява а там влиза и излиза охладителна течност.Дали е възможно да имам някакво запушване точно там?

xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xPLOID » Сря 18 фев 2009 22:08

здравеи колега.имах съ6тия проблем скоро.Колеги тук в форума ми препоръчаха да опитам следната гимнастика;смъкваш двата марку4а дето ти влизат в авт смука4 местото където е така наре4ената термоампула и яко с помпата да се продухат марку4ите в двете посоки.хабер си няа6 какви мизерии 6е изкочат.малко е студенко сега ама за предпочитане е да си източи6 антифриза. пи6и дали има резултат.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 19 фев 2009 0:56

Гледай сега.
Оборотите ти се регулират от две системи.
Едната е триточковия модул, другата е свързана с термпоампулата.
За да видиш от къде идва проблема запали колата, изчакай да загрее, но да държи обороти и застани от към пасажерската страна. В долната част на карба има една мембрана с пишка която избутва метална пластина свързана с дросела. Тая пишка има 3 позиции ( за това се вика и триточков модул ). В едната позиция седи доста напред и съответно дава доста газ ( по принцип тази позиция е за студено палене и се задържа около 5 секунди ).
Ако обаче има разстояние между пластината ( за дросела ) и пишката на модула, значи термампулата прави проблеми.
Принципа на действие е следния - при студен двигател пишката на термоампулата се прибира, при което посредством една система от пружини, лостчета и гърбици се отваря дросела. Когато термпоампулата започне да загрява, пишката излиза и дроселът се затваря ( и оборотите падат ).
За начало изясни кое точно създава ядовете и тогава ще го мъчим :).

Бтв.. може да разгледаш раздела с клубните майстори... там ще намериш лек :да:

xPLOID написа:здравеи колега.имах съ6тия проблем скоро.Колеги тук в форума ми препоръчаха да опитам следната гимнастика;смъкваш двата марку4а дето ти влизат в авт смука4 местото където е така наре4ената термоампула и яко с помпата да се продухат марку4ите в двете посоки.хабер си няа6 какви мизерии 6е изкочат.малко е студенко сега ама за предпочитане е да си източи6 антифриза. пи6и дали има резултат.

тая гимнастика се прави леко по друг начин :). Свалят се маркучите ама от другия край. В сми ако корпусът на ампулата е пластмасов требе да се пипа много много внимателно.. като човек дори не трябва да си помисля за сваля маркучите от щуцерите на ампулата! От опит ви казвам че след 20на години тая пластмаса е станала на ***.. малко да се понатисне и се рони!
Ако корпусът е метален.. тогава няма грижи.

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paccci » Чет 19 фев 2009 12:15

На мен това с продухването ми е малко странно :wink: Като се има в предвид с каква скорост и с каква температура се движи антифриза,надали има нещо запушено.Няма да е зле да се проверят и вакумчетата да няма пробити някъде и да смуче въздух :roll: Съчувствам ти колега знам как е с тоя карбуратор.Моя сега е при Люси да видим как ще мине операцията,че той ми е последната надежда :(

evolon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evolon » Вто 10 мар 2009 19:32

направо не вярвам на очите и слуха си!Направих както казахте откачих единия маркуч който отива към термоампулата и другия който излиза от следващото устройство по пътя на течноста-има кабел към него и май нагревател.После продухах здраво с помпата но и го промих с оцет да махна варовика,че май не е карана само с дестилирана водица.Такива мизерии излезнаха цели парченца!После запалих - е друго нещо е вдига обороти загрява и ги смъква под 1000. Че то преди си държеше все 2000.Всичко това е за газ. Сега остава да оправя и оборотите за празен ход на бензин щото там пък ги няма,кой знае предният собственик от къде ги е намалил накой ако знае моля да подскаже!Благодаря на всички отзовали се!

Потребителски аватар
paccci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paccci » Чет 19 мар 2009 13:59

Ще кажа най-лесното.Има едно мъничко винтче на 'рейката' за газта на самия карбуратор.Зад него е ампулата която регулира малките обороти.Навиваш винтчето по-навътре и се вдигат,и обратно.Ако не става така съветвам те да отидеш при някой по-компетентен.Успех :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”