Цифрите на километража и часовника са размазани Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maza
Автомобил:
Двигател:

Цифрите на километража и часовника са размазани Венто

Мнениеот maza » Пет 13 фев 2009 21:23

Здравейте, днес ми се случи това нещо, като запалих сутринта колата Венто ТДИ 1З 96г. и цифрите на киломтража и часовника бяха размазани и почти не се виждаха,като покарах малко и колата позагря започнаха да се показват полека и изведнъж излязаха но премигнаха няколко пъти и чак тогава се установиха в нормалното си сътояние.Вечетра същотото се повтори,при паленето бяха почти изчезнали и след около 10-тина км се появиха. Колата съм си я внесъл преди около месец,но досега не ми е правила такива неща. Ако някой е имал същия проблем, моля да сподели и евентуално начините му за отстраняване.

П.С. търсих с търсачката,но намирам само за Голф 4 подобен проблем и то не на километража и часовника а на бордовия компютър.Интересното тук е,че ако проблема е в дисплея няма да едновременно да се появи и при километража и часовника,защото са на отделни дисплеи.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Цифрите на километража и часовника са размазани Венто

Мнениеот snupeca » Пет 13 фев 2009 21:29

Много е възможно да се бъгва от студа, и на мен ми е правило тоя номер вентото :wink:

Потребителски аватар
maza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maza » Пет 13 фев 2009 21:47

Да обаче,и до сега е имало студ,даже и по-студени дни,а не се е бъгвал + това през ноща бе в гараж. А дори и от студа да се бъгва може ли да се лекува това :roll:

Потребителски аватар
maza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maza » Съб 14 фев 2009 18:47

Днес пак го прави същото :( няма ли някой, който да има представа от какво може да е,и как се оправя?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 14 фев 2009 18:52

От платката до дисплея има един еластомер, който от студ и старост е взел дал. Може и да се оправи с почистване и затягане.

http://www.fujipoly.com/contentscripts/ ... D=dgi_1030

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Пон 16 фев 2009 16:46

Колега имам го същия проблем от близо 3 месеца. Махал съм таблото, веднъж се оправи и почнах да си карам спокойно но след 2 дни пак се развали. От тогава колкото и пъти да го чистя, пръскам с WD-40, затягам - то все е развалено. Мисля че единственото решение е да се намери от някой магазин такова дисплейче комплект с гумените проводници (не знам как се наричат точно, но в тях е проблема). Ако намериш решение пиши че и аз да действам.

Потребителски аватар
maza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maza » Сря 18 фев 2009 10:28

:mrgreen: сутринта като запалих се изненадах приятно,беше се оправил отсамосебе си всичко е кристал и цифри и тотал,а снощи бе размазан. Надявам се да не се развали след някой ден пак,както на колегата, дано му е дощъл акъла и без да го разглобявам. А междудругото, 2-ма специалисти които питах ми казаха,че било от някакви гумички с които се свързвал дисплея към платката, като единия ми сподели,че преди е ремонтирал подобно нещо,но на друг модел кола, като сменил тези гумички с такива от някаква електронна игра и с малко преправане станали

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Сря 18 фев 2009 17:13

Ами да то представлява една гума по която протича тока но е някаква специална разделена на отделни сектори. За съжаление не съм виждал никъде другаде такава а имам съмнение че моята е прекъсната някъде. Можеха да го направят по нормално с обикновено запояване а не сега да мисля откъде ще намирам такова нещо. :|

Потребителски аватар
maza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maza » Сря 18 фев 2009 17:35

консултирай се с някои ел. или по-добре ГСМ техник,те ги чаткат тези работи и може да ти помогнат, ако пак ми се появи проблема, ще търся някакъв такъв изхд.

П.С. иначе така като се виждат си е рай, преди неможех да разбера на колко ми е и дневния километраж,защотот си го бях засякал, пък остави за основния, само някакви чертички тук там, които само те залъгват, защото се появяват и там кадето нетрябва. Успех, дано ти се съвземе ез разглобяване и ремонти. Ако направиш нещо пиши, защото неса много хората с подобен проблем и няма други мнения и решения.

Потребителски аватар
Marty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty » Сря 18 фев 2009 17:46

Нещо от сорта ли ти е колега ??? viewtopic.php?f=5&t=127985 :cry:
че то и моя така се бъгваше и оправяше обаче сега се скапа и повече неиска да кимне и още нз кво да го правя......

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Чет 19 фев 2009 11:33

Да проблема при мен е подобен. Само ще допълня че при мен прави проблем само на часовника и в началото се виждаха някой от сегментите на дисплея но в последствие изчезна всичко и близо от месец нямам часовник. Тези гумени проводници в началото са залепени за дисплея но като ги пораздвижиш малко и се отлепят много лесно. Като се отлепят (както е при мен) проблема става малко по сериозен защото при всяко друсане на колата има вероятност от разместване на гумата и съответно забиване на дисплея.Не можещ да ги залепиш с лепило защото ще трябва да се сложи лепило точно върху контактните площадки и така да не тръгне може би никога повече. Има един вариант който си мислих, може да се махне тази гума и да се измерят контактните площадки които са на нея да се види дали контактуват с някакъв ом-метър. След като провеждат ток вероятно могат и да се замерят дали правят контакт. По този начин поне може да се разбере дали проблема е в гумения проводник или дисплея е сдал багажа. Обаче изниква въпроса ако гумата е прекъсната откъде да се намери такава. Ако отида в магазин за ел части шанса да намеря точно такава големина е адски малък. :wink:

Също да уточня че съм пробвал с WD-40 с гумичка върху контактните площадки, със спирт на гумените проводници - нищо не помогна (надявам се поне да не е влошило нещо).

Потребителски аватар
maza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maza » Чет 19 фев 2009 15:32

Лоша работа май ще го попа ръси :bishop добре че се похвалих вчера,че е проработило, и вечерта както всичко си бе наред, спрях колата за около 20 мин. и като се качих после :cry: ужас пак почти нищи не се виждаше, и така и тази сутрин. И аз както колегата Марти е казал:

За сега имам само някакви не сигорни съмнения че се влиае нещо от времето когато е по влажно и студено но не съм сигорен понеже сега от зимата ми го прави толкова често иначе преди това нямаше проблем... Благодаря предварително

Обаче мя проблем е и при километража и чесовника едновременно, и все едно избледняват и не се вижда нищо или малки части от някои чертички които нямат общо с верните показания, и като се оправи всичко си е наред. Та в този ред на мисли ми е сранно, ако двата дисплея ка километража и часовника са с отделни такива гумички как така изведнъж и двете едновременно се скапаха като нямат връзка помежду си. Ше снимам и ще ги кача да видите.

Потребителски аватар
maza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maza » Съб 21 фев 2009 18:19

Ето и някоя снимка да видите за какво става въпрос

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”