Помощ за разглобяване на таблото на Венто
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ за разглобяване на таблото на Венто
Здравейте, преди време бях намерил тема за разглобяване на таблото, понеже цифрите на километража ми са видими наполовина, но сега не мога да я открия
. Можете ли да ми помогнете относно, това дали трябва да се свалят циферблатите и стрелките за да се достигне до екранчето, как точно става за да не повредя нещо и как е най-добре да се почистят контактните повърхности? Благодаря ви предварително!
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: Помощ за разглобяване на таблото на Венто
нищо няма да постигнеш с чистене, май горят дисплейте
аз на няколко табла така чистя и нищо, трябва си смяна
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
racing_team_vidin написа:нищо няма да постигнеш с чистене, май горят дисплейте
А като горят, защо от време на време са цели цифрите?
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Като свалиш цялото табло отвинтваш винтчетата отзад и махаш пластмасата. Ако не се лъжа оттам можеш да извадиш белите пластмаси, в които са дисплейте за часовника и километрите. Това е за голф 3, предполагам и за венто е същото.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
wizardone написа:Като свалиш цялото табло отвинтваш винтчетата отзад и махаш пластмасата. Ако не се лъжа оттам можеш да извадиш белите пластмаси, в които са дисплейте за часовника и километрите. Това е за голф 3, предполагам и за венто е същото.
Благодаря колега
! Значи не се свалят стрелките и циферблатите нали?Re: Помощ за разглобяване на таблото на Венто
Пиши ако постигнеш нещо,че сме няколко с такива проблеми, незнам от друго табло ако се вземат въпросните гумички, ще стане ли работата.
-
alligator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От тук мога да те насоча как се разглобява таблото.
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3 ... on_trw.htm
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/tacho_vr/umbau_fuer_vw_golf_3_vr6_(motometer).htm
В началото изглежда малко трудно но като разбереш идеята става бързо. Иначе задължително се свалят стрелките и то внимателно по метода както е обяснен на снимките иначе можеш да ги счупиш, доста са крехки. Дисплея се намира в една правоъгълна формичка която държи дисплея и гумените проводници плътно до платката за да прави контакт. Ако не махнеш стрелките и циферблатите нямаш достъп до дисплея, той е приклещен между циферблата и платката. Циферблата се държи само на винтове и стрелката. Успех.
Ако намериш решение на проблема пиши за да знам и аз кво да правя с моя дисплея че ми писна.
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3 ... on_trw.htm
http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_3/tacho_vr/umbau_fuer_vw_golf_3_vr6_(motometer).htm
В началото изглежда малко трудно но като разбереш идеята става бързо. Иначе задължително се свалят стрелките и то внимателно по метода както е обяснен на снимките иначе можеш да ги счупиш, доста са крехки. Дисплея се намира в една правоъгълна формичка която държи дисплея и гумените проводници плътно до платката за да прави контакт. Ако не махнеш стрелките и циферблатите нямаш достъп до дисплея, той е приклещен между циферблата и платката. Циферблата се държи само на винтове и стрелката. Успех.
Ако намериш решение на проблема пиши за да знам и аз кво да правя с моя дисплея че ми писна.
защо да вади стрелките като не е нужно?! сички уреди са на клипси вътре д1рпаш и излиза ссичко (циферблата със стрелката) не вади стрелки!
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Стрелките не се вадят че после ще ревете,те са залепени за оста и калибровани САМО ЗА ВОДАТА И БЕНЗИНА СЕ СВАЛЯТ, не са като на 2-ката.Махат се целите уреди чрез издърпване от платката няма жила...
и после се развиват белите купулообразни правоъгълни пластмаси които са завити с видийки за платката.После внимателно с дисплея и гумената лента която е проводима и има по нея графит ТЯ не се бърше.Може би това се получава от влага или конденз по платката и дисплеите.Другия вариант е процесора който управлява дисплеите да се е скапал и за това така изписва цифрите,на един Фиат Типо така беше...премигваше и когато си иска се оправя.Решението е ново табло...защото платка няма от къде само тя. 
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нека и аз да споделя опита си!
Значи от личен опит се уверих, че всяко табло е индивидуално само за себе си. При някои за да извадиш дигиталния дисплей се налага да извадиш първо стрелката, после циферблата и тогава. При други самата стрелка излиза със циферблата. При някои ако сте обърнали внимание стрелките имат ограничители за "мъртво положение" (едни чопчета). Тогава наистина не е препоръчително да се вадят стрелките по какъвто и да е начин, понеже са закачени на часовников механизъм с навита пластинка и малки зъбни колеленца. При други стрелките нямат такива чопчета (както при мен) и разглобяването им става лесно като се спазват някои формалности, иначе няма да ви отчита правилно! Имам разглобено табло вкъщи и съм го ровнал отвсякъде за да си имам на представа за какво иде реч! Ако някой се интересува от нещо да ме пита на лични, ще се опитам да помогна до колкото е възможно!
Това постигнах аз със моето осветление...

поздрави....
Значи от личен опит се уверих, че всяко табло е индивидуално само за себе си. При някои за да извадиш дигиталния дисплей се налага да извадиш първо стрелката, после циферблата и тогава. При други самата стрелка излиза със циферблата. При някои ако сте обърнали внимание стрелките имат ограничители за "мъртво положение" (едни чопчета). Тогава наистина не е препоръчително да се вадят стрелките по какъвто и да е начин, понеже са закачени на часовников механизъм с навита пластинка и малки зъбни колеленца. При други стрелките нямат такива чопчета (както при мен) и разглобяването им става лесно като се спазват някои формалности, иначе няма да ви отчита правилно! Имам разглобено табло вкъщи и съм го ровнал отвсякъде за да си имам на представа за какво иде реч! Ако някой се интересува от нещо да ме пита на лични, ще се опитам да помогна до колкото е възможно!
Това постигнах аз със моето осветление...
поздрави....
-
alligator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колегата pRo_4_LiFe може би е прав за това че всяко табло си е индивидуално. На моето без да махна стрелката не иска да се махне циферблата, може и да бъркам, но не успях.
А някой може ли да ми каже дали има разлика на таблото с MFA и без MFA. Т.е. моето е без MFA, ако му сложа със MFA какво ще стане. Аз искам само дисплея за часа да сменя а той доколкото си спомням дава и друга информация на таблата с MFA.
А някой може ли да ми каже дали има разлика на таблото с MFA и без MFA. Т.е. моето е без MFA, ако му сложа със MFA какво ще стане. Аз искам само дисплея за часа да сменя а той доколкото си спомням дава и друга информация на таблата с MFA.
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ела на някоя сбирка разгалбя се за 10 мин таблото мисля че имам едно резервно... ще ти сменим пластинкатаvpetrovbg написа:wizardone написа:Като свалиш цялото табло отвинтваш винтчетата отзад и махаш пластмасата. Ако не се лъжа оттам можеш да извадиш белите пластмаси, в които са дисплейте за часовника и километрите. Това е за голф 3, предполагам и за венто е същото.
Благодаря колега! Значи не се свалят стрелките и циферблатите нали?
- VW_SL_89
- Автомобил:
- Двигател:
братлета...аз днес си напраих сшетещи стрелки....но как да си направя таблото да свети по силно...сас оригиналнтие крущки ?????
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
jagler написа:Стрелките не се вадят че после ще ревете,те са залепени за оста и калибровани САМО ЗА ВОДАТА И БЕНЗИНА СЕ СВАЛЯТ, не са като на 2-ката.Махат се целите уреди чрез издърпване от платката няма жила...и после се развиват белите купулообразни правоъгълни пластмаси които са завити с видийки за платката.После внимателно с дисплея и гумената лента която е проводима и има по нея графит ТЯ не се бърше.Може би това се получава от влага или конденз по платката и дисплеите.Другия вариант е процесора който управлява дисплеите да се е скапал и за това така изписва цифрите,на един Фиат Типо така беше...премигваше и когато си иска се оправя.Решението е ново табло...защото платка няма от къде само тя.
Добре като не се махат стрелките,как да си сложа бял циферблат,като на твоя аватар???
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
VW_SL_89 написа:братлета...аз днес си напраих сшетещи стрелки....но как да си направя таблото да свети по силно...сас оригиналнтие крущки ?????
с оригинални крушки няма как да стане. тово което се вижда на колегата pRo_4_liFe e е диодно осветление. При мен с същото. А относно циферблатите ми както каза колега направо излиза със стрелките ми, но на циферблата има чопчета. Гледах един линк във форума който после не можах да намеря как се сменя цвета на циферлатите с и без чоп. Ако искате мога да сложа снимки на моето табло разглобено, но си е с оригиналния цвят.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”