VW Golf 2 замисъл

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Re: VW Golf 2 замисъл

Мнениеот alpine » Пет 20 фев 2009 23:58

Бих обърнал внимание на това да направя всичко възможно да го възпитам така, че като стане на 18 да не се притеснявам да му позволя да си купи абф или вр6 :idea:

п.п. Повечето кофти ситуации се пораждат от това че неможеш да спреш достатъчно бързо или невъзможността да се изтеглиш от ситуацията поради липса на мощност , две качества които слабата и "уж" безопасна кола няма :arrow:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 20 фев 2009 23:59

Всеки да кара каквото си иска и каквото му отърва по джоба.
В града където живеех преди време,едно 18 годишно момче караше М3 и то завидно добре.
От друга страна дългогодишния ми съсед,на около 45 години,който се бие в гърдите че бил професионален шофъор,не може да си вкара колата на заден ход в бетонния гараж,а около неговото място за паркиране до тротоара много много гледат да не паркират други,които знаят шофъорските му умения.
Да си вземе една пъргава колица момчето,защото бързата кола може да се кара и бавно,но обратното е по-трудно постижимо.
Ако някой завижда че не е могъл да си позволи някога такава кола за първа си е негов проблем.
Всеки си има глава на раменете и сам си носи отговорностза деянията бил той на 18 или на 118 години.

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Съб 21 фев 2009 0:02

da__buzz написа:трябва май да се направи един референдом за предобиване на книшка след 21 г.
такива лапета като теб пълно по стълбовете и не всичките бачкат в енергото за да им слагат там снимки.

слагайте катенара ба.и

А ако има изискване за грамотност, кво правим?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 21 фев 2009 0:04

propparo написа:Всеки си има глава на раменете и сам си носи отговорностза деянията бил той на 18 или на 118 години.

Тук не съм съгласен. Не споделям това мнение защото не дай си боже ако претрепе някой колкото и да съжалява, колкото и да плати, колкото и да лежи... това няма да върне отнетия живот.
За мен подобна покупка на тези млади години си е жива игра с огъня.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 21 фев 2009 0:08

groznika братле колкото и да си против колите в този диапазон мощност за млади шоф. , реално повечето злополуки си стават с най обикновени коли . "Не съобразената скорост" не зависи от конете на колата а от веществото в главата.

Последна промяна от alpine на Съб 21 фев 2009 0:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Съб 21 фев 2009 0:18

alpine написа:groznika братле колкото и да си против колите в този диапазон мощност за млади шоф. , реално повечето злополуки си стават с най обикновени коли . "Не съобразената скорост" не зависи от конете на колата а от беществото в главата.

Не е важно колко ти е бърза колата а колко ти е празна главата са каза ли хората не е до конете,а как расъждаваш в да де ната ситоация :!:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 21 фев 2009 0:19

groznika написа:
propparo написа:Всеки си има глава на раменете и сам си носи отговорностза деянията бил той на 18 или на 118 години.

Тук не съм съгласен. Не споделям това мнение защото не дай си боже ако претрепе някой колкото и да съжалява, колкото и да плати, колкото и да лежи... това няма да върне отнетия живот.
За мен подобна покупка на тези млади години си е жива игра с огъня.

Мдам,мдам.Сега ще ти кажа ´´случая Ставински´´,колко е годишен той и т.н......Ти ще ми отвърнеш нещо умно и така.
Въобще защо всички се опитвате да наложите мнение???Момчето пита колко ще му струва като цяло удоволствието да има и кара такава кола,а не ви иска разрешение.Баста.Ако някой не може да го насочи,да не приказва глупости.
Има старчоци,които цял живот не са виждали по-различно от карбуратор и като се качи на голф с инжекция си мисли че е хванал оня за оная работа.2009 сме,не 1989--ерата на соцкарбураторите и гъзарите с Лада 2107.
Като има мерак да кара,дали ще си на 18 или на 38,дали с 90 или 360 коня кола,пак можеш да се оакаш.

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titanium69 » Съб 21 фев 2009 0:21

проблемът идва от задкормилното устройство

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 21 фев 2009 0:25

alpine написа:groznika братле колкото и да си против колите в този диапазон мощност за млади шоф. , реално повечето злополуки си стават с най обикновени коли . "Не съобразената скорост" не зависи от конете на колата а от беществото в главата.

Не съм бе колега :)
Ако си възпитал детето и му имаш доверие, знаеш колко му е багажа и смяташ, че ще спиш по-спокойно когато е в 200 коньово добиче с 10 еърбега и тн. - защо не?
Голямата и мощна кола си има безспорните предимства. Тук обаче е момента да видиш първия пост по темата отново ;)
Разбирам също, че от три страници постове на едно менение неизбежно трябва да има и няколко на противоположното дори и то да е явно безумно и неразумно - просто ей така за спорта и за спора :)
Разбира се, че юнакът ще си купи каквото му е на сърце. Добре знаем, че мерак с пари се гаси, а имаш ли ги значи и самолет можеш да си купиш просто за кеф. Дадох своето скромно мнение и НЕ задължавам никой да се съобразява с него. Приятелски го посъветвах. Това е :)
Вие ако искате отворете фонд и му съберете парички за ламборджини ;)

Никой няма да живее и миг повече от това което му е писано. Да дърпаш обаче дявола за опашката си е чисто и просто ТЪПО!

Айде живи здрави и милиони безаварийни :) :beer

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Съб 21 фев 2009 0:29

приятил маи оште летиш в облаците и мислиш малко детски по добре първо да се понаучиш малко по добре да караш около година поне че тогава искаи такъв голф първо че искаш над 120к.с и тази ниската кола требва перфекто на владееш полусъединитела казвам ти ги от опит неси мисли че седаш и караш

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 21 фев 2009 0:35

:lol: :lol: :lol: аз мога да помогна с джанти и разни други детайли mhihi

SPL_FoReVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SPL_FoReVeR » Съб 21 фев 2009 2:11

:shock Благодаря на всички който са си изказали мнението по въпрос, който несъм задавал.
Думите ми "искам да карам бегачка" не означават че сум някакъв психопат, който чака с нетърпение да се качи на мощна кола и да и подпали гумите, а искъм да знам че мога да разчитам напълно на колата си, в смисъл такъв че когато ми потрябва повече мощност да настъпя повечко гаста и готово. Аз много много не обичам високите скорости (в населени места) мерака ми е да карам с 30 из градчето, но да знам че под капака има 150 коня ей така за всеки случай :)
Колкото до мк2 за който питах и неполучих точен отговор, разбрах от друг източник че за да се постигне тази цел ще трябва да се похарчат също толкова пари колкото за един голф 4-ка. А и за да тунинговаш голф 2 и да хвърлиш толкова пари по кола която е твой набор значи трябва да си пристрастен и да я караш близо 10 години.
Още несъм решил на 100 % каква кола ще карам, но марката ще е VW :да:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 21 фев 2009 10:18

SPL_FoReVeR написа::shock Благодаря на всички който са си изказали мнението по въпрос, който несъм задавал.
Думите ми "искам да карам бегачка" не означават че сум някакъв психопат, който чака с нетърпение да се качи на мощна кола и да и подпали гумите, а искъм да знам че мога да разчитам напълно на колата си, в смисъл такъв че когато ми потрябва повече мощност да настъпя повечко гаста и готово. Аз много много не обичам високите скорости (в населени места) мерака ми е да карам с 30 из градчето, но да знам че под капака има 150 коня ей така за всеки случай :)
................................

Пич тия редове където си ги написъл съм обеден че и ти не си вярваш,ти ако не се впечетляваш от мощни коли няма да търсиш,колкото до думите ,"...........а искъм да знам че мога да разчитам напълно на колата си, в смисъл такъв че когато ми потрябва повече мощност да настъпя повечко гаста и готово" са безмислица.Веднъж ще се изкусиш и може да е за последно,така че послушай хората от форума и най-вече Дидо(грозника),защото тук всички сме минали по твоя път и ти идваш по нас ,а не ние по теб,така че найстина вземи си някво Голфче да речем 1.4 50-60 к.с. ,ок.направи си му тунинга и си го джиткай,колкото до Алпина той е прав че може да се убиеш и с колело камо ли с кола която е 50-60 к.с.,но това ще да е от невнимание,а не от газърлък да види колко му дига бързата кола.Защото при бързата кола той веднъж ще рече да и се изкефи колко дига mhihi mhihi mhihi mhihi ,в тоз момент на 180 или 200 ще прасне гума и :bishop :bishop :bishop ,така че колега без опит не се хвърляй в дълбоки води казвам ти го като човек с 11г.стаж зад кормилото :deal

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Съб 21 фев 2009 10:28

Айде стига вече.Да оставим момчето на мира.Всеки носи глава на раменете си и може да мисли.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 21 фев 2009 10:31

@SPL_FoReVeR Там от където си научил, някой е бил доста пиян. За Оптичния тунинг на този Голф максимум да са вкарани 2 500 лв + джанти ксенони, брони и т.н. А 1 читав Гофл 4 върви м/у 9-11 000 лв. А за самата кола, взимаш си Golf II GTI G60 (150 или 160 коня не съм много сигурен) и проблема ти е решен, даже няма да бараш нищо като Силов Тунинг... Но както ти казаха колегите по-горе, такава кола на този етап за теб не е гъзария а ковчег :dummy:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”