VW Golf 2 замисъл

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: VW Golf 2 замисъл

Мнениеот group® » Съб 21 фев 2009 10:49

Kuncavia написа:...

Айде да не залъгваме момчето ;)

Самата кола - сравнително читава 2ка поне 3к
Джанти с читави гуми - още 2к
Ламаринки (ако е читаво купето) - решетка на калника + оправяне на някои кусури - 500лв
Фарове, решетка, оправяне на брони, халогени, мигачи - 500лв минимум
Други детайли (интериор, огледала, ала бала) сложи още 500лв.
Окачване - от 300лв до 1к (зависи какво иска).

Това е само за да имаш проблизителен вид като на снимките! Всичко зависи и какво се купи.

След това трябва и техническата част ... спирачки, мотор ... ала бала (само една ревизия на мотора, ако се наложи е 1000++ лв). А такива неща ще има със сигурност - особенно ако искаш кола, на която да разчиташ и да е читаво направена.

... и парата отива далеч над 7к :idea:

Дали има 4ки за толкова ... всеки може сам да провери ;)

@SPL_FoReVeR - този отговор го получи още в първите постове!! Просто не беше толкова подробен!!!
Да не говорим, че има раздел тунинг, в който можеш да прочетеш доста. Има много проекти и инфо...

Иначе по оффтопика - всички сте прави.

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Съб 21 фев 2009 11:27

Това с 40 коня няма как да стане http://www.vbox7.com/play:ce8ef8a9

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 21 фев 2009 11:50

Колега, какво искаш да ни кажеш/покажеш с този клип? Че има луди с бързи коли, дето им прави кефа да изкарват акъла на нормалните шофери ли? Това всички го знаем, само дето не смятам за геройство подобен начин на излизане на магистрала, по-скоро е хлапешка постъпка + доза селска простотия...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 21 фев 2009 12:06

Няма ли кой да разпусне тая неделна църква по никое време?????
Всеки поучава колегата,все едно че му е баща и все едно никога не е грешил при управлението на колата си.
Абе да прави каквото иска момчето бе,толкова сополанковци има в тая държава дето тати им купил я СЛК,я АМГ,я някое напомпано БМВ,на тях някой дава ли им акъл.
И нали всички все тръбите да сме се придържали по темите---момчето пита колко и как,а не дали му разрешавате да си купи и кара такава кола.Ами да си купи лагерна количка накрая и да я търкаля.
Като има мерак да си вземе такава кола,а някой от вас да му предложи да му направи някакво електронно ограничение по обороти или макс. скорост,та като се реши че вече може да кара да се махне.Хем ще спечелите съмишленик във форума,хем ще сте спокойни за неговия и живота на други хора.
Какъв е смисъла да си вземе някоя 60к.с. кола,да налее пари в нея,след половин година да му омръзне и да се чуди как да я продаде.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 21 фев 2009 12:35

a kakъв е смисъла да си вземе мощна кола да я понаправи и след това да се размаже с нея някъде?
имам кола поло2- 45 коня ,имам и 2.0 турбо бензин
като съм в полото не вдигам в града повече от 45-50км/ч и извън града не повече от 70-80км/ч
а като съм с турбото не се усещам,в града 100км/ч извън града колкото може

колегата да поразгледа еи тая обявя е като за него viewtopic.php?f=44&t=128245&hilit=golf

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 21 фев 2009 12:59

@group® Говорим само за това коет осе вижда от снимката :beer

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 21 фев 2009 13:48

Аз за мене , това нещо 17 годишен "юнак" сьс 150 коня кола е ,как да ви кажа се едно да дадеш на маимуна граната в рьцете да си играе, и да и се кефиш до нея. Аз сьм на 34 лазарника и някои пьт като се кача на по мощна кола и се отпускам, та камо ли какво остава за него. Хем от дваисе години гледам последствията ,всяка вечер по телевизията, а тои ги гледа от 3. Какво да говорим повече.А за това че с покуцата кола пак може да стане, наистина може но вероятноста е по малка. Давам ви за пример веднага моторите, с 50 кубиковите колко нещастни случая има и колко сьс 500 кубиковите.Иначе всеки има право да кара кои каквото иска, а като стани белата да си бере гаилето.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 21 фев 2009 13:57

Абе каквото и да говорим, главата си е негова... лошото е че може да пострада някой друг :dummy: Аватара на "грозника" отговаря съвсем точно на нещата :да:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 21 фев 2009 14:18

Айде стига пенсионерски размисли и страсти.И Ставински го избраха като уж улегнал и с имидж човек да представя една кауза,и видяхме какво стана.Като това не го пиша с черен хумор или ехидно,а за да покажа че никой не е застрахован от злото,независимо на колко години си,колко си известен,каква кола караш и какъв ти е месечния доход.
Като бях ученик,един мой връстник уби жена с велосипед /както тогава ги неричахме ´´бегачи´´/.
Падал съм с мотор с около 70 км/ч и нищо,а веднъж с едно скутерче щях да се претрепя по едно надолнище с няма и 25.
човек се учи докато е виж и пак умира ненаучен,а най-лошото е да си помислиш,че вече всичко знаеш и всичко ти се е случило.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 21 фев 2009 14:27

Добре де сцфорумецо, ти кои лекар ще предпочетеш да те оперира, някои 50 годишен професор или 17 годишен стажант, а сега да те видя.Всичко се трупа сьс стажа. А не тя белата като щяла да става ще става, ще стане но пак казвам вероятноста да стане е по малка.А сега даи пак пример сьс Ставииски за трети пьт ще ти е(познавам работодателя на двете братчета едното от което загина, ми вика нии като отидохме тои пиян като прасе, 10-15 мин след катастрофата)Та него не ми го даваи вобще като пример в статистиките щом има намесен алкохол.Говорим в случая кое е по разумното.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 21 фев 2009 15:18

Разумното при управлението на кола е широко понятие.Това е едно оръжие управлявано от човек.
Да ти кажа за мен няма голяма разлика водача който кара срещу мен дали е на 18 без опит,дали е пиян,дали е дрогиран,дали преди малко не се е скарал с жена си и не мисли много много,дали тази сутрин не е бил уволнен,дали има проблеми със зрението както и дали е на 30 а въобще няма свидетелство за управление на МПС.
Та не ми говори за лекари и прочее,има гъзоръки хора,които цял живот да правят едно и също,пак няма да го правят както трябва.
Какво тук значи някакъв си опит като период от време,нима бай Атанас,който има книжка от ´71-ва,а не е карал кола от пет години и то по-различна от лада,ще се представи по-добре зад волана на голямата бегачка със 120-те коня от колкото 18 годишен???
колко ´´стари´´ шофъори наблЮдавам,че по надолнище си изклЮчва ´´новата´´ кола от скорост,щот така не горяла нищо,има АБС а спира натискайки педала на интервали и все такива закостенели навици от ерата на комунизма.
Въобще много са ви изкривени понятията за опит,що е то и има ли почва у нас.И ако някой в тая тема си мисли че щом е на 35 и е шофъор по документи от 15 години,е много опитен,жестоко се лъже.Не слушай старило,а патило,са казали хората.И е така.
Нямате право да отсъждате кой и кога да се качвал на ´´бегачки´´,има си закони в тая държава,спазени ли са,значи всичко е в рамките на нормалното.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Съб 21 фев 2009 17:08

не го съдим, но от начина му на мислене, прозиращ от поста му е ясно ...той иска "бегачка" !
т.е. иска да бяга, да се надбягва, да се дърпа и т.н. все неща от които боли .....в най-добрия случай само глава да не говорим и за death
я да пусна една анкетка да видим :D

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Съб 21 фев 2009 19:24

Значи приятелю, март 2007 си купих първата кола - Golf3, само 101 кс. Инвестирах в колата над 3000+ лв., фарове, стопове, поръчвах от Америка това онова и т.н. До 20.11.2008, имах четири катастрофи, като последната без малко да ми струва живота.Благодаря на Бога, че Той, еърбеците и колана ме спасиха. Имам книжка от 05.1995 г. и бях на 32 като си купих колата и бях луда глава, неизживяно детство, знам ли... Сега съм на 34 и карам BMW 525D 163 кс. Един съсед скоро ме срещнал по един междуградски път и после учуден ме пита: Абе ти това BMW не го караш така, както карашe Golf-a? Трябва да ти кажа, че и аз мислех като теб, да имам мощност когато ми потрябва, даже 101 кс. ми се струваха малко, завиждах на тези с ABF-те, сериозно. Но това е погрешно. Аз вече си научих урока, но по по-трудния начин. Да, сега карам кола, дето няма нищо общо с Golf-a, по-мощна е, по-бърза, но не съм изкушен да я настъпвам. Защото само за година и нещо, моят опит ми показа, че всеки ден съм рискувал и моя живот и живота на семейството си понякога, за другите да не говорим. Когато имаш под капака, изкушението е голямо, тука всички го знаят. Те затова говорят. Ако искаш R32 си купи, няма проблем. Но аз това мога да ти кажа да знаеш, изкушението е голямо. А нищката, която разделя живота от смъртта е много, много тънка.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 21 фев 2009 19:47

И с това приключва тезата на обвинението!

Може да си вземеш 55 коне ... може и 155 ..... може да си се съскаш и с двете...... може да доживеееш до дълбока старост ...може и да не успееш ..... живот ..... но ако мислиш и внимаваш имаш по голям шанс да дундуркаш внуци;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”