Купуване на пасат ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Пет 01 окт 2004 15:27

Имам 2-ка, а съм карал 4-ка. И според мен 1,8 моно е много сполучлив модел.
За Горубляне не мога да кажа нищо лошо - ако се договориш за някой автомобил повечето джамбази ти помагат по прехвърляне, застраховки , аларми и т.н. Колите са пред теб - ти си решаваш. За съжаление повечето са от Италия.
@WDW
Ако знаеш колко басове съм спечелил за това кой е 2-ка, кой е 3-ка :D :D :D

Гост

Мнениеот Гост » Съб 02 окт 2004 13:12

Аако сте решили да купувате Passat е добре да направите оценката му по следната методика. Това е една таблица която се попълва при оглед на автомобила. (Ще направя опит да прикача файла, но не съм сигурен дали ще можеш да го получиш) Методиката дава информация за състоянието на колата и най-важното кои са неотложните ремонти и инвестиции които трябва задължително да направите след евентуалното закупуване и дали си стува.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 02 окт 2004 13:15

къде го този файл, дай линк

Гост

Мнениеот Гост » Съб 02 окт 2004 13:22

"Лошото" е че е в/у моят хард диск и нямам идея как да го прикача към отговора си. Това е *.xls таблица и мога да го изпратя на e-mail aко някой желае

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 02 окт 2004 14:24

Потребителски аватар
topche
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот topche » Вто 05 окт 2004 13:18

Ето и какво имам под ръка като предложение:
1.8mi/93/ Arriva /АГУ/ 4 ел.стъкла/зелен металик/комби/150000 км
цена 5400 лв.
Заслъжава ли си парите ?
(изключваме техническото състояние и го приемаме за нормално за кола втора употреба)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 05 окт 2004 13:25

с тая арива ми пораснаха на пъпа тия олигофрени...
като купувах моя и попадам на един такъв-ама без клима без нищо-а цената като за клима...
и викам-що толкоз скъпо бе?
а той-ми арива е...
ми кво като е арива-кво е арива?
ми арива е....
тъпаци-тая арива само я изтъкват като че ли е кой знае какво-а то-нищо особено...
не се връзвай на това-няма почва това обяснение на цената! :evil:

Потребителски аватар
topche
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот topche » Вто 05 окт 2004 14:26

в случая има и клима , просто забравих да я спомена.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 06 окт 2004 0:06

Значи, най-добре според мене е да си поръчаш да ти докарат кола, с уговорката ако не ти хареса, да си я продават както знаят.
Нашата така я взехме преди около година за 5500 лв - Passat 1.8 Mi 91 година, 90 к.с. GL, климатик, серво, плюшен салон... само дето няма ел. стъкла и ел. огледала щото италианските нямали , поне така ми казаха. Пред блока на съседа пасата също е италиански и също няма ел. стъкла. Обаче тва не е болка за умиране. Колата е от Италия(както вече споменах), и за мое голямо удивление е като нова, много се накефих на този факт. Просто хората от автокъщата държат да си създадат добро име и са търсили наистина запазена кола. Двигателя е супер. Може би 90 конски сили не са много, но са напълно достатъчни за да дърпат купето. Градско при нормално каране (като се стремиш да не се дърпаш на светофарите и държиш оборотите под 2000) харчи около 10-11 на сто. Извънградско засякох 7 на 100(София-Велико Търново за два часа и нещо си при средна скорост от 120-140км/ч на магистралата и 100 км/ч по обикновен път).
Относно Arriva - това май беше някакво заводско луксозно изпълнение - излизат от завода с лети джанти задължително, ел. стъкла, огледала, шибидах... плюшена тапицерия, серво, мисля, че в общи линий това беше. Ако нещо сам сгрешил, поправете ме :)))). Ако не се лъжа се произвеждат от 93 година до 94(не съм сигурен как беше точно а ме мързи да търся сега инфо:).
Само едно бих ти препоръчал - от Горубляне не си купувай нищо! Големи мошеници са - първо слагат измамни табелки с цени и кубатура на двигателя. И второ - рядко можеш да попаднеш на кола, която не е крадена - това го знам от личен опит!!! 90 % от колите там са крадени. Там можеш да отидеш и да видиш просто като информация кое колко струва, и дали ти харесва като седнеш вътре :)))
Толкова от мен :) иначе пасат В3 си е перфектна кола, здрава и сигурна. Няма да сбъркаш 100%! ;)

Потребителски аватар
topche
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот topche » Сря 06 окт 2004 8:28

"ще повторя за трети път" :twisted: , че не съм от София и Горубляне .. изобщо ама хич даже не ми говори нищо. натаък ...
Точно така съм направил , като казах имам под ръка имам впредвид, че си бях поръчал от Италия колата и това са ми намерили и го чакам да дойде да го видя.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 06 окт 2004 8:29

VW_FEN написа:...

искам да поправя някои твои твърдения:
1.на колите за Италия се слагат доста повече "шукарийки"отколкото на тези за Германия например.
2.за табелите на колите на Горубляне си прав.има доста измамни данни и най-често е завишена годината на производство,но за това,че са крадени не съм съгласен.
3.чета мнението ти и виждам,че се влияеш от изказванията на точно такива "мошенници".мисълта ми е,че всички "джамбази"са еднакви.
пазарната им политика е ,че колата която искаш да купиш е "уникална",невероятно запазена,не е карана,има всички екстри/за някои даже не подозираш/ и т.н.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 06 окт 2004 23:14

Кажете какво представлява тая Арива ?? За пръв път чувам !!!!
Нали пак е В3-ка ???

Потребителски аватар
topche
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот topche » Чет 07 окт 2004 8:41

да, Б3 е .. ама повече инфо някой по-просветен .. :oops:

Потребителски аватар
MartonDjitzu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MartonDjitzu » Чет 07 окт 2004 11:39

Мога да кажа само какво сам чувал за тия така прословути двигатели Arriva. Казвам двигатели!
Та тава били някакъв тип двигатели на Passat-и производство 92 и 93г. като предимството им било т'ва че по трудно се трошели (никой обаче още не ми е казал какво се разбира под трошене). Като става вапрос за двигатели само 1,8. Недостатак се явявало това че били по - тромави. :lol:
Ей това са ми разправяли този и онзи за Arriva-та.
А на мен лично ми се струва че т'ва си е някаква измислица.
Ако ли пак не е така ще се радвам да го разбера. :lol:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 07 окт 2004 13:15

MartonDjitzu написа:Мога да кажа само какво сам чувал за тия така прословути двигатели Arriva. Казвам двигатели!
Та тава били някакъв тип двигатели на Passat-и производство 92 и 93г. като предимството им било т'ва че по трудно се трошели (никой обаче още не ми е казал какво се разбира под трошене). Като става вапрос за двигатели само 1,8. Недостатак се явявало това че били по - тромави. :lol:
Ей това са ми разправяли този и онзи за Arriva-та.
А на мен лично ми се струва че т'ва си е някаква измислица.
Ако ли пак не е така ще се радвам да го разбера. :lol:

Чакай чакай, аз съм с Арива :wink:
Значи те не са с други двигатели, двигателя на моята поне е 1.8АБС 90кс, Моно-Мотроник система на Бош............тези пасати са един вид последните произвеждани пасати през 93година, защото от 08.93година в продажба е Пасат-Б4. И незнам защо казваш че са по тромави от стандартния RP, като разликата в тези двигатели освен подобрената инжекция е и повишената степен на сгъстяване при RP то то е 9 , а при АБС-а е 10, освен това Максималния въртящ момент е със 3-4Нм по голям. и са малко по високо оборотни........това е разликата...................................................
Сега се сещам че от 1януари 93година в страните от ЕС влиза в сила новото законодателство, регламентиращо пределно допустими норми за замърсяване на въздуха и на двигателите РП и АБС се монтира комплексна система за управление на двигателя Моно-мотроник и автомобилите са оборудвани с неутрализатор на отработените газове...........

Върни се в “Passat”