Разбира се погледнах дали ми е разбита оста на механизъма,който върти рамото (там си им е болно място на повечето) и има дребен луфт ама...и дясната има същия затова го приемам за нормален (при положение,че дясната не маже изобщо).
Пробвах с размяна на двете чистачки (Валео са и съм много доволен от тях) - никакъв ефект...затова набеждавам самото рамо.
Та вариантите за решение са :
-да сменя чистачикте с такива,които са плоски и нямат шарнирни сглобки по тях и уж вятъра ще ги натиска надолу...не съм ползвал и незнам въобще дали вършат работа - моля за съвет по повод тях. Ама пък се опасявам,че няма да може да прилепва добре към стъклото дясната понеже стъклото е леко обло в края си а чистачката май не се гъне

-да сменя рамото с ново - вероятно ще го намеря ама идея нямам на каква цена...ама предполагам,че няма да ми хареса...а и неговата пружина също може да е омекнала с течение на времето...същото важи и за рамо 2-ра ръка.
-да си купя отделно крилце,което се слага на стандартна чистачка отгоре и я натиска надолу при по-висока скорост....предложиха ми едни за 5лв 2броя за двете чистачки ако искам ама реших да не бързам да ги купувам...а и седят грозно на колата

-да се опитам да оправя моето - имаше една чудесна тема как се натяга птужината ама не успях да я намеря а и имах сериозен проблем с разглобяването миналия път по описанието в нея - не ми стана ясно кое как се криви и въобще как се вади пружината от тялото (щях да си изпотрша пръсите при опитите да я извадя от рамото...и се отказах).
За мен е най-удачен варианта да си оправя моето си рамо и да си ползвам нормални чистачки...ама незнам как точно може да стане...
Предварително благодаря!