колеги имам страшен проблем б3 пасат
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги имам страшен проблем б3 пасат
Колата не_може да пали,а като запали от ауспуха излиза бензин и масло - нещо такова,отвих свещите и цилиндрите бяха пълни с_ бензин - това значи че бензина е много. От какво може да е това ? Някой колега може и да си даде и скайпа да му обясня по-широко за моя проблем...ПОМОГНЕТЕ 

Последна промяна от gr_kanev на Нед 22 фев 2009 20:03, променено общо 1 път.
Причина: правопис
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колеги имам страшен проблем б3 пасат
предполагам свещи-не правят добра искра от което няма запалване в цилиндрите и се трупа бензин
друго за което се сещам е да имаш повреда по запалителната система-да нямаш искра изобщо
преди време ми се беше скъсал ангренажния ремък-въртиш да запалиш ама не може,искра има,бензин има, ама не пали,вследствие на което ми се бяха напълнили цилиндрите и въздушния филтър с бенц
виж има ли искра на свещите и дали е добра-трябва да е бяла
виж и дали ти е на мястото ремъка,да не е превртял някой зъб
виж палеца на делкото и капачката
друго за което се сещам е да имаш повреда по запалителната система-да нямаш искра изобщо
преди време ми се беше скъсал ангренажния ремък-въртиш да запалиш ама не може,искра има,бензин има, ама не пали,вследствие на което ми се бяха напълнили цилиндрите и въздушния филтър с бенц
виж има ли искра на свещите и дали е добра-трябва да е бяла
виж и дали ти е на мястото ремъка,да не е превртял някой зъб
виж палеца на делкото и капачката
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей,
не се притеснявай, сваляй компа и търси свестен майстор. Това съм го изпитал.
не се притеснявай, сваляй компа и търси свестен майстор. Това съм го изпитал.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
и кажи с какъв двигател си
-
- Автомобил:
- Двигател:
С_ 1.8 моно, но за свещите мисля че са добре - вадят искра, но са мн. черни и като въртя без тях и хвърка бензин мн.,и като го изхвърли и после ги слагам и пали работи малко както трябва и после почва да се дави на големи обороти - работи на над 3500 оборота, а надолу не иска. Какво ще излезе мамка,му да не е компа ? Помагайте колеги

Последна промяна от gr_kanev на Нед 22 фев 2009 20:09, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Махни черният пластмасов капак на Моното.Някой да подаде "Контакт" ,а ти гледай дали в този момент от дюзата ще прокапе!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
И според мен проблема ще да е в дюзата - вероятно са и се скапали гумичките и тече много бензин.Може да има и други причини за това ама това е най-лесното,което можеш да провериш.Както каза колегата дай на контакт и виж дали дюзата ще прокапе.Ако прокапе я свали и ще видиш едни гумички на нея - смени ги и пробвай пак.
Ако проблема не е в дюзата може да е в регулатора за налягане - той като се пробие и започва да тече бензин в моното направо (намира се малко в страни от дюзата - една мембрана поед един капак).
Ако колата има газ пробвай да изгасиш горивната помпа на бензин,откачи маркучите за да изтече бензина и виж да запалиш на газ...като преди това повърти малко за да изхвърли бензина от цилиндрите (без свещи разбира се).
Иначе за да не запали може да има много причини ама ти казваш,че ако изпразниш цилиндрите си работи известно време - значи няма проблем по другите неща а само в горивоподаването - което може да е от проблем с дюзата,проблем с управлението и,проблем с подаваната информация от датчиците към комп-а (температурен за охл.течност,температурен за входящия въздух,датчика на хол принципно също оказва влияние ама щом после си пали в него едва ли има някакъв проблем).Като от двата датчика е много слабо вероятно положението да е чак толкова трагино,че да напълни цилиндрите с бензин.
А,да...след като запали и решиш проблема иди да и смениш маслото понеже като влиза много бензин в цилиндритесе стича покрай сегментите в маслото и го разрежда и...после маслото вече не е това,което е трябвало да бъде....а при теб като слушам не е като да няма бензин из цилиндрите.
Успех!
Ако проблема не е в дюзата може да е в регулатора за налягане - той като се пробие и започва да тече бензин в моното направо (намира се малко в страни от дюзата - една мембрана поед един капак).
Ако колата има газ пробвай да изгасиш горивната помпа на бензин,откачи маркучите за да изтече бензина и виж да запалиш на газ...като преди това повърти малко за да изхвърли бензина от цилиндрите (без свещи разбира се).
Иначе за да не запали може да има много причини ама ти казваш,че ако изпразниш цилиндрите си работи известно време - значи няма проблем по другите неща а само в горивоподаването - което може да е от проблем с дюзата,проблем с управлението и,проблем с подаваната информация от датчиците към комп-а (температурен за охл.течност,температурен за входящия въздух,датчика на хол принципно също оказва влияние ама щом после си пали в него едва ли има някакъв проблем).Като от двата датчика е много слабо вероятно положението да е чак толкова трагино,че да напълни цилиндрите с бензин.
А,да...след като запали и решиш проблема иди да и смениш маслото понеже като влиза много бензин в цилиндритесе стича покрай сегментите в маслото и го разрежда и...после маслото вече не е това,което е трябвало да бъде....а при теб като слушам не е като да няма бензин из цилиндрите.
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви, колеги.Ако има някой да пише със същия проблем.
Последна промяна от gr_kanev на Нед 22 фев 2009 20:11, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
Направи ли вече пробата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм.Смъкнал съм компа.
Последна промяна от gr_kanev на Нед 22 фев 2009 20:12, променено общо 1 път.
Определено проблема е в горивната система. Не може да си определи количеството бензин. Доста общо казано,но:
1. Компютъра не може да ограничи подаването на гориво към дюзата
2. Дюзата не може да спре "излишното" количество гориво
Съвет: карай на газ докато оправиш проблема с бензина.
1. Компютъра не може да ограничи подаването на гориво към дюзата
2. Дюзата не може да спре "излишното" количество гориво
Съвет: карай на газ докато оправиш проблема с бензина.
- pas1.8mi
Ако ще караш на газ махни бушона за бензиновата помпа!