Пътуване до Холандия...Пристигнах успешно :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Re: Пътуване до Холандия

Мнениеот ALESYZ » Съб 21 фев 2009 19:53

Значи за Румъния добре е да имаш леи. Аз имах само евро на връщане, ама с един от продавачите на една безнзиностанция се споразумяхме за една туба течност за чистачки по някакъв курс евро/леи. Но това не е обичайна практика мисля. Все едно да платиш на наша бензионостанция с евро, мисля че нема как да стане. С дебитна или кредитна международна карта(а те май вече всички са такива), не би трябвало да имаш никакъв проблем. Ти пак си носи суха пара, че знаеш ли какво може да стане.

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Съб 21 фев 2009 19:54

Колега не че съм пътувал много ама според мене кеша винаги е цар, а и лично аз имам същата карта ама избягвам да държа повече от 10-15 лв в нея, предполагам се сещаш защо... От мене приятно изкарване и безаварийно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 21 фев 2009 21:27

Betrayer написа:Колега не че съм пътувал много ама според мене кеша винаги е цар, а и лично аз имам същата карта ама избягвам да държа повече от 10-15 лв в нея, предполагам се сещаш защо... От мене приятно изкарване и безаварийно :Mr Green Fun

Мда.И мене ме е страх.И другото което ме интересува е каква е цената на А95 във румънско,да знам при евентуалната смяна,колко да сменя.Ако някой знае да си признава :) Благодаря ви :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 22 фев 2009 19:18

Цените на горивата в Румъния не се различават съществено от нашите. Но за сметка на това в Унгария е по-скъпо.
Лично аз съм зареждал много пъти в чужбина с различни карти, от различни банки - никакви проблеми. Ако толкова държиш да имаш леи в брой, търси във Варна; в Русе със сигурност има къде да купиш леи (зависи по кое време ще си там), но дали си струва - не е ли по-добре да си имаш карта, която "върви" навсякъде ?
За цените на горивата можеш да погледнеш ТУК, ТУК, а ТОВА е за маршрути в Европа, попътни хотели, фериботи.
Предполагам имаш предвид таксата на Дунав мост (може да се плати в левове), и винетките по пътя - Румъния, Унгария (може да се купи предварително по Интернет) и нататък по маршрута.
Полезен линк - ЦЪК.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 23 фев 2009 9:15

Благодаря :)

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 24 фев 2009 10:58

Леи си купуваш от Румъния - най-изгодно ще ти е, има навсякъде денонощни чейндж бюро, сега едно евро е 4.20 леи, таксата на моста е 12 лв. в едната посока, горивата там са с 6ст. на литър по-евтини сега. Зареждай на ОМВ, ПетромВ или Мол, другите ги забрави.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 24 фев 2009 22:44

The Red Guy написа:Леи си купуваш от Румъния - най-изгодно ще ти е, има навсякъде денонощни чейндж бюро, сега едно евро е 4.20 леи, таксата на моста е 12 лв. в едната посока, горивата там са с 6ст. на литър по-евтини сега. Зареждай на ОМВ, ПетромВ или Мол, другите ги забрави.

Таксата на моста мога ли да я платя в евро си мисля .Вчера си купих леи.Значи има и във Варна :)Значи тука чета че таксата откъм България на Дунав мост е паднала http://politics.bg/politika_novini.php?new_Id=1578&com= .Има ли нещо такова ?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 25 фев 2009 11:20

Таксата "Дунав-мост" се плаща в евро или левове в посока България-Румъния, и в евро или леи в посока Румъния-България.
В посочения линк пише, че въпросната фондация е плащала таксите само в 12 часа на обяд на 27 май 2008 година. Лошо, не си уцелил датата и часа на заминаване/прибиране.
Освен това, таксата вече е по-ниска.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 25 фев 2009 12:41

:lol: Да я бях прочел докрая :) Благодаря колеги за инфото.Утре заминавам.Стискайте палци за безаварийно пътуване. :beer

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 25 фев 2009 14:03

ами успешно и безаварийно пътуване :да:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 25 фев 2009 14:57

Все едно тръгваш на поход към Китай, такса има..... вземай кеш в джоба и карай разумно!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 25 фев 2009 16:50

Благодаря момчета за помощта и пожеланията :bowdown Много се радвам, че има такъв форум :beer

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Re: Пътуване до Холандия...Пристигнах успешно :)

Мнениеот Plumber » Пет 06 мар 2009 10:26

Общо взето си е голяма галимация и много път.Зора е да се мине Румъния.Страшно много тирове направо можеш да откачиш.Стъпиш ли в Унгария вече е друга бира.Магистрали чак до Холандия.И най-важното автомобила не трепна :) освен в Румъния ама му сложих кофти бензин май ,защото не държеше ниски обороти и гаснеше и като му натиснеш газта забива и се наема като трактор.После донапълних от друга бензиностанция и се оправи.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 06 мар 2009 10:48

браво,и интернет имаш вече-супер
:beer

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пет 06 мар 2009 10:49

Аз затова минавам Румъния вечерно време. Спокойно е и няма тирове. То всъщност когато и да тръгнеш 12 часа да я минеш не ти мърдат.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”