Помощ! Стигнах до тук с разглобяването на таблото - как...?
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ! Стигнах до тук с разглобяването на таблото - как...?
Здравейте! Стигнах до тук с разглобяването на таблото :
Как да стигна до дисплейчето за дневните и общите километри? Искам да се опитам да го почистя, ако е въцможно защото на определени периоди не показва целите цифри. Трябва ли да се свалят стрелките и циферблатите или отзад гледам, че бялата пластмаса има едни крачета, с които е захваната за платката,
но пък ми се струва, че има запойки за самите уреди. Моля помагайте!
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ! Стигнах до тук с разглобяването на таблото - как...?
на мойто табло самите уреди просто се издърпват на горе(заедно със стрелките си върви и уредчето) и излизат....и четирите уреда се дърпат само...но да няма някакви разлики незнам..като махнеш уредите и тогава имаш достъп до дисплея
-
ivan tsvetkov
ооооооо . най добре в някои тв.сервиз да разпоят дисплеите-сам може да ги преебеш.махаш стрелките,махаш циферблатите и ги носиш в сервиза. тези табла са с диоди. там им кажи какъв цвят искаш. според мен това е най безболезнения начин.
аз моито го строших
аз моито го строших
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
моите пък се даржат на едни болчета от дад на платката
развиваш ги и сваляш дисплеите без да се махат циферблатите
развиваш ги и сваляш дисплеите без да се махат циферблатите
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
ivan tsvetkov написа:ооооооо . най добре в някои тв.сервиз да разпоят дисплеите-сам може да ги преебеш.махаш стрелките,махаш циферблатите и ги носиш в сервиза. тези табла са с диоди. там им кажи какъв цвят искаш. според мен това е най безболезнения начин.
аз моито го строших
Имаш в предвид, че диоди са контролните лампичките ли? На мен ми изглежда, че самите уреди за гориво и температура са запоени. Така ли е?
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, табло като твоето не бях виджал досега, но и такова видях! Така като гледам циферблатите са на щипки, но дигиталните не виждам да са захванати по някакъв начин. Мисля си, че като махнеш циферблата и дигиталния ще излезе сам, най-вероятно той се държи под циферблата. Опитай, докато не рискуваш няма да разбереш 
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Трябва да извадиш всичките стрелки!
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Страх ме е да не счупя нещо!
Опитвам да ги извадя, но трябва с повече напън ли? Като ги махна няма ли опасност от разместване и после да не показва вярно било скорост, било нещо друго?
Опитвам да ги извадя, но трябва с повече напън ли? Като ги махна няма ли опасност от разместване и после да не показва вярно било скорост, било нещо друго?
-
ivan tsvetkov
значи моето табло беше същото.дисплеите са запоени за пладката .първо трябва да се разпоят и тогава ги вадеш от щипките на пласмасата.недеи сам
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Силно се съмнявам, че уредите са директно запоени на платката. Би трябвало на платката да има запоени контактни букси, а уредите да влизат на тях на щифтове. В 99.9% от случаите е така.
Огледай внимателно за болтчета и щипки и пробвай да дръпнеш целите уредчета нагоре. Не махай стрелките- после ще показват грешно!
Огледай внимателно за болтчета и щипки и пробвай да дръпнеш целите уредчета нагоре. Не махай стрелките- после ще показват грешно!
И на мен като застудя не ми показжа целите цифри на километража и чесовника,но чух,че проблема бил в някакви гумени проводници между платката и дисплейте, а като гледам вшите нямат гумички а са запоени за платката, ако и моето е така, от каде може да идва проблема?
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vpetrovbg написа:Страх ме е да не счупя нещо!
Колега ако случайно нещо си прецакаш таблото имам едно работещо *само табло без циферблати и стрелки ). П.С.твойто TRW? VDO ili motometer? taka kato go gledam maj e TRW?
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
plamen032 написа:vpetrovbg написа:Страх ме е да не счупя нещо!
Колега ако случайно нещо си прецакаш таблото имам едно работещо *само табло без циферблати и стрелки ). П.С.твойто TRW? VDO ili motometer? taka kato go gledam maj e TRW?
Мотометър е колега. А това има ли значение какво е под циферблатите и какви пари му искаш на твоето?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”