Колеги, дойде време и жена ми да си купува автомобил. Идеята й е да ходи с него на работа, т.е. градска кола с двигател 1.1 - 1.4., 50-60 коня, която да харчи малко и 2 врати й стигат, серво. Максимум ще изминава 500 км на месец. От мен ще добавя още нещо: да не е много скъпа поддръжката, т.е. частите, защото след като покара малко, убеден съм, че ще й се наложи смяна на това-онова (това го казвам защото бях свидетел какво стори на една шкодичка преди години и предвид неуспешните (засега) опити да се справи по същия начин и с Голфа). Парите, които е готова да задели са 6000+
Та въпросът ми е главно за Поло, струва ли си, гледам ги в mobile.bg 6000 вървят 98-99 г коли. Колегите с Полота доволни ли са и въобще ако нещо друго може да ме посъветвате - двигатели, екстри, абе каквото се сетите
Жена ми хареса и Лупо-то ама там трябват още парички...Успях да я разубедя от варианти за Клиота, Фордове и други подобни ужасии....
Евентуално може да се отиде и на вариант Опел Корса, т.е. да поставим въпроса така POLO vs CORSA и останалите
Въпрос за избор на автомобил
- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам от скоро Поло.Има ,няма 4 месеца и да ти кажа съм доволна.Било "листна въшка" и можело да се прибере в багакника на Голф или Пасат
,ама за градско каране е много добро.Клиото не съм очарована-сега му сменяме скоросна кутия и не е никак евтино.
За опелите не мога да кажа нищо.
Та ви препоръчвам Поло.
Успех!

За опелите не мога да кажа нищо.
Та ви препоръчвам Поло.
Успех!
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поло или ибиза - нека се върти около тях.
За парите които сте приготвили очаквай ибиза '98 - 2000 и поло до '98
За корсата също съм чувал доста добри отзиви (година '98- ) но си ме е страх все още от опелите
P.S. защо 1,1 - 1,4? Не пренебрегвай и AER мотор - 999 см3 - 50 к.с. - много добри динамични показатели при скорост до 70-80 км от лично наблюдение. Само че е MPI с пластмасови колектори и не мисли за газ там.
За парите които сте приготвили очаквай ибиза '98 - 2000 и поло до '98
За корсата също съм чувал доста добри отзиви (година '98- ) но си ме е страх все още от опелите
P.S. защо 1,1 - 1,4? Не пренебрегвай и AER мотор - 999 см3 - 50 к.с. - много добри динамични показатели при скорост до 70-80 км от лично наблюдение. Само че е MPI с пластмасови колектори и не мисли за газ там.
- mimisweety
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Мой приятел купи преди седмица за съпругата си, Ford Fiesta 1.25 16v 1998-ма година - с серво; клима; ел-стъкла; централно; аларма и в перфектен вид отвън и отвътре. Колицата изглежда моног добре и той се хвали, че хем малко гори, хем много върви (все пак е 16в zetec или нещо подобно пишеше на двигателя отгоре).
П.П. Еее, колко съм отнесен - значи тази палава фиеста я е взел за 5к
Ето нещо подобно:
Ford Fiesta 1.2i-16v-Zetec
http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11101066029433712&f1=details
П.П. Еее, колко съм отнесен - значи тази палава фиеста я е взел за 5к
Ето нещо подобно:
Ford Fiesta 1.2i-16v-Zetec
http://www.mobile.bg/cgi-bin/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11101066029433712&f1=details
- Birdie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички отзовали се досега.
Най-много жена ми си харесва Лупото - в тоя ред на мисли май е по-добре да изчака още малко, да посъбере още парички. След половин година да речем не е никакъв проблем 8-9 хил. лева....А след 1 януари догодина нали ще отпадне митото при влизане в ЕС?
Гледах има тема за Лупо - пише, че са свръх икономични и много хора са се изказали супер ласкаво за тях. Е сега гледам Ароса и Лупо - казвате аналогични, защо Аросата е толкова по-евтина тогава? Защото не е VW само ли?
А едно Поло с двигател 1.1.-1.3 и 50-60 коня колко ще гори в София на градско? (ясно, че е относително де, но все пак....)

Най-много жена ми си харесва Лупото - в тоя ред на мисли май е по-добре да изчака още малко, да посъбере още парички. След половин година да речем не е никакъв проблем 8-9 хил. лева....А след 1 януари догодина нали ще отпадне митото при влизане в ЕС?
Гледах има тема за Лупо - пише, че са свръх икономични и много хора са се изказали супер ласкаво за тях. Е сега гледам Ароса и Лупо - казвате аналогични, защо Аросата е толкова по-евтина тогава? Защото не е VW само ли?
А едно Поло с двигател 1.1.-1.3 и 50-60 коня колко ще гори в София на градско? (ясно, че е относително де, но все пак....)
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”