Смяна на външно огледало-как?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
perin
Автомобил:
Двигател:

Смяна на външно огледало-как?

Мнениеот perin » Пон 27 фев 2006 16:45

Занчи жена ми успя да счупи стъклото на огледалото - лявото и понеже пластмасата беше счупена, ДЗИ не ми признават щетата.
Искам да купя втора употреба, но първо искам малка консултация. :oops:

Огледалото е механично и ръчката за регулиране на стъклото на огледалото е на вратата до ръчката за отваряне. Като тръгна да свалям огледалото, жилото за регулиране откъде се откача - от огледалото или от ръчката на вратата. И съответно като купувам огледало, то с жило ли трябва да бъде или без.
Мерси ви много предварително.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 27 фев 2006 18:01

Огледалото си върви заедно със жилото и лостчето за регулиране.По моргите е някъде около 40-50 лв.,ново беше 80 лв.преди две години когато сменях моето.Сваля се триъгълната пластмаса дето е на вратата от вътрешна страна.Сваля се и горната част от кората на вратата/хваната е с едни болтчета отстрани на вратата и болтчета под пластмасовия капак на дръжките на вратите/,откача се пластмасовата джаджа /доколкото си спомням е на щипки и се издърпва назад внимателно за да излезе/дето е дръжката за отваряне на вратата и този върток на огледалотоПосле се развиват болтовете,които държат огледалото,дето са под триъгълната пластмаса.Самия върток мисля,че и той е фиксиран с някакви болтчета,които се развиват.После вадиш огледалото с жилото,там където минава през вратата,около жилото има някакви стириопори свалят се и те и после слагаш новото огледало.Общо взето така се сменя по мои стари спомени,ако има някои подробности които съм пропуснал,някой дето е сменял по-скоро да ме поправи.

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Вто 28 фев 2006 22:39

Чак сега виждам темата. Смехях го преди няколко месеца. В общи линии е тока както е описал колегата.След като аз го смених - значи нямаш проблеми. Просто трябва да разгледаш хубаво и да правиш всичко внимателно. Мисля , че няма шанс да повредиш нещо. Огледало си купих за 30 лева от една морга намираща се на пряка на Симеон. Имаше една тема със списък и телефони на моргите - пробвай там и мисля че ще намериш за 30 лева.

Върни се в “Passat”