Хидраливка за Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
luupi
Автомобил:
Двигател:

Хидраливка за Голф 2

Мнениеот luupi » Пет 20 фев 2009 20:15

Здравейте, имам един въпрос за голф 2. На скоро се сдобих с този автомобил и засега съм доволен. Двигател GTI 8v 115 к.с. 1990г. За съжаление няма хидравлика, много е тежко управлението. Искам да разбера дали е възмовно да си сложа хидравлика, въпреки че не е сложена заводски и дали това ще се отрази на автомобила.
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидраливка за Голф 2

Мнениеот jonn_krissy » Пет 20 фев 2009 20:26

Да може да се сложи и нормално да се отрази на двигателя и разхода саответно.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 20 фев 2009 22:08

с какъв размер гуми си?
и щом казваш че трудно се върти волана по скоро си мисля че имаш друг механичен проблем
имам голф с хидравлика и голф без хидравлика-няма разлика в усилието при въртене
а със стандартния волан ли си? или е спортен

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 20 фев 2009 22:48

Мани да няма разлика. Голфа в движение се кара лесно. Ама като паркираш или правиш обратен завои няма нищо общо с кола, на която има хидравлика. Как може да се монтира хидравлика на голф, който няма - какво се сменя?

Потребителски аватар
luupi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luupi » Съб 21 фев 2009 0:06

Гумите са 176/65 13-ки а волана стандартен, обаче тръгна ли да паркирам или завивам с малка скорост и е мъка

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 21 фев 2009 8:28

сменя се рейката-махаш механичната и слагаш хидравлична,мисля че и карето межди хидравлината рейка и кормилния прът трябва да се смени че едното е с по голям отвор
монтираш помпа за хидравликата,мислч няква стойка ти трябва,и друг размер ремък
мисля че водната помпа и хидравличната се вртят от един ремък
трябват ти маркучи
казанче за хидравличната течност
ново хидравлично масло
и накрая реглаж на предницата

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 21 фев 2009 21:06

Aз сложих хидравлика преди две седмици,разликата е голяма особено на място при паркиране,също волана е по директен защото хидравличната рейка е с друго предавателно число.Цената за комплект е от 150-200 но задвижването на хидравличната помпа е различно,зависи от мотора,дори на един и същи мотор срещнах по два вида задвижване при търсенето на шайба за коляновия вал,цялата процедура излезна към 300 лева(комплект хидравлика,еконт,шайби за помпата и коляновия вал,масло,монтаж)Също така се сменят и каретата преди рейката,кормилния прът си остава същия.
Изображение

Потребителски аватар
kasidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kasidi » Нед 22 фев 2009 21:25

Разликата е огромна и аз скоро сменях.Ахим е прав ,че всичко ще ти излезе към 300, за да стане както трябва :да:

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 22 фев 2009 22:37

Колкото хора са се качвали на колата ми всички казват,че волана е като на танк.Хем е с 13-ки и пак на място мускули правиш,за да паркираш...И аз имах мераци за хидравлика,ама май с тях ще си остана :Mr Green Fun

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 22 фев 2009 23:43

що не я свалиш за една профилактика или рециклиране?ще се учудиш каква разлика ще се получи дори и при едно смазване само

Потребителски аватар
luupi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luupi » Пон 23 фев 2009 10:40

Poni викаш да и направя една профилактика. Аз вчера се сдобих с хидравлика за 170лв и в най скоро време ще я слагам. А дали има специални места където правят такива профилактики или мога сам да се справя

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 23 фев 2009 18:05

в ту-софия, не помня кои номер беше блока 9 ли 11 ли беше ,потърси с търсачката

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 14 апр 2009 11:35

а хидравлика от голф 3-а става ли за 2-а

Последна промяна от PuShE_ на Сря 15 апр 2009 12:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 14 апр 2009 18:46

sa6i4 написа:Колкото хора са се качвали на колата ми всички казват,че волана е като на танк.Хем е с 13-ки и пак на място мускули правиш,за да паркираш...И аз имах мераци за хидравлика,ама май с тях ще си остана :Mr Green Fun

пич,тебе май някой ти е натягал рейката да знаеш.Има един болт долу на самата рейка при мене на пасата е ключ 10.Та като се натегне този болт уж с цел да се обере луфта в рейката волана става мамито си джези,тежък а на място ......
Това го изживях понеже имам малко потропване на рейката и моята е механична па макар и на пасат,реших да обирам луфтове.Не само че луфта не се обира ами волана става много тежък.
Съвет: отхлаби я обратно на часовниковата стрелка 20-30градуса завъртане и пробвай,ако е тва ще си покаже.На тъста ми голфа е без хидравлика и се върти много леко.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 15 апр 2009 12:01

Danny boy написа:
sa6i4 написа:Колкото хора са се качвали на колата ми всички казват,че волана е като на танк.Хем е с 13-ки и пак на място мускули правиш,за да паркираш...И аз имах мераци за хидравлика,ама май с тях ще си остана :Mr Green Fun

пич,тебе май някой ти е натягал рейката да знаеш.Има един болт долу на самата рейка при мене на пасата е ключ 10.Та като се натегне този болт уж с цел да се обере луфта в рейката волана става мамито си джези,тежък а на място ......
Това го изживях понеже имам малко потропване на рейката и моята е механична па макар и на пасат,реших да обирам луфтове.Не само че луфта не се обира ами волана става много тежък.
Съвет: отхлаби я обратно на часовниковата стрелка 20-30градуса завъртане и пробвай,ако е тва ще си покаже.На тъста ми голфа е без хидравлика и се върти много леко.

само внимаваи да не я разхлабиш много че почва да хлопа и след време се хвърля,2 месеца карах така и сега реиката има луфт наляво и надясно,по завои с дупки бяга кадето и скимне

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”