Карайте със включени светлини и през деня!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

s

Мнениеот chicki » Пет 31 окт 2008 20:34

Roberta написа:Напълно подкрепям акция "Светлина", защото по улиците е пълно с коли- убийци, каращи с неизправни светлини. :evil:

Одеве се прибирам от работа и идвам от към люлин за обеля.И точно на левия завой си чакам 1 пич отсреща иде с пълна газ,като десния му фар(като моя сутринта също не работеше,но отстраних проблема) и откъм блоковете 1 джип чака за десен завой за към люлин и явно си помисли 4е това е мотор и тръгна да завива и в последния момент то4но да се одарят,джипа би спирачки а ония замалко да влезне в мене,като се размина де(Късмет).Ако го беше ударил идваше то4но в мене даже можеше,след евентуален удар да се бяха врязали и двамата в мене и пак ви казвам Късмет.Затова пускайте си фаровете винаги :!:

Последна промяна от chicki на Пон 23 фев 2009 23:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 01 ное 2008 15:51

Абе боклуци всякакви! Вчера се прибирам от София към Видин и през някакво село минавам, щях да счупя ръчката на колата на жената за фаровете от мигане. Нема такива непукисти. То се е смрачило вече и чичката де ли не види, та и фарове не пуснал :evil: Един го осветих целия ма имах чувството че взе да мига с очи по едно време и НЕ! НЕ ги пусна!!! Гледах в огледалото и не ги пусна магарето с магаре! Едвам се вижда на пътя ама си кара.
Баси ще кажеш, че са му вързани жиците за електромера у тях и ще навърти 100 лв ток...
За това си карам целогодишно на фарове. Имам навика като вляза в колата колан, handsfree (само трябва да инвестирам в bluetooth такова, че с тия кабели се оплетох), паля, пускам фаровете, псувам първата кола да си загрея гърлото и потеглям.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 01 ное 2008 15:55

Не е само от електромера въпроса. За съжаление много от автомобилите, които се движат по селата, са без регистрация, без документи всякакви, без гражданска... За фарове да не говорим...

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Чет 06 ное 2008 17:40

Ами всичко това е хубаво:
-ще караме на къси
-ще сменяме гумите на всеки сезон (ако се налага и с чисто нови)
-ще си носим лопадки и казмички да си ринеме пътищата зимата
-ще си въведем копче против снеговалеж :D

Но кога ще ни направят заплатите и пенсиите 2000 лева за да не ми прави впечатлиние че сменявам скъпи консумативи и че за цената да спасим човешки живот (бовно и внимателно каране ) закъснявам и ме изхвърлят от работа??????????? :evil: :evil: :evil:
(може и да не съм прав,ама така мисля) :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Чет 06 ное 2008 21:06

SANTOS 2107 написа:Ами всичко това е хубаво:
-ще караме на къси
-ще сменяме гумите на всеки сезон (ако се налага и с чисто нови)
-ще си носим лопадки и казмички да си ринеме пътищата зимата
-ще си въведем копче против снеговалеж :D

Но кога ще ни направят заплатите и пенсиите 2000 лева за да не ми прави впечатлиние че сменявам скъпи консумативи и че за цената да спасим човешки живот (бовно и внимателно каране ) закъснявам и ме изхвърлят от работа??????????? :evil: :evil: :evil:
(може и да не съм прав,ама така мисля) :shock :shock :shock

Ами колега по добре да те изхвърлят от работа от колкото да свършиш в затвора като утрепеш някой защото бързаш и невнимаваш :wink: трябва да намерш междинно положение,ще тръгнеш по рано и няма да закъснееш..примерно :)

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Чет 06 ное 2008 21:26

еми да колега Oxyde
Аз така и правя 1 час по рано и си внимавам,обаче няма никакво разбиране от шефа като му казвам че съм закъснял с 10 мин.,защото съм пропуснал няколко баби и деца на 2 пешеходни пътеки в пиковия час,когато е навъзможно да се пресече :!: :evil:
И мене това ме дразни,защото казва:``е^и им майката искам те навреме!!!!!!!!``и то така се получават произшествията :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 06 ное 2008 21:31

SANTOS 2107 написа:еми да колега Oxyde
Аз така и правя 1 час по рано и си внимавам,обаче няма никакво разбиране от шефа като му казвам че съм закъснял с 10 мин.,защото съм пропуснал няколко баби и деца на 2 пешеходни пътеки в пиковия час,когато е навъзможно да се пресече :!: :evil:
И мене това ме дразни,защото казва:``е^и им майката искам те навреме!!!!!!!!``и то така се получават произшествията :evil: :evil: :evil:

Ми ще излизаш тогава с час и полувина по-рано :D

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 07 ное 2008 8:44

Varbona написа:Вдигам и закачам за една седмица темата.

Откачам, и без това темата беше информативна, а не дискусионна - добър или лош, законъг си е закон.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 07 ное 2008 14:48

SANTOS 2107 написа:еми да колега Oxyde

Как ми го е казал така е получил среден пръст. Не е единствения та да ме прави на боклук!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Карайте със включени светлини и през деня!

Мнениеот Layer » Пон 23 фев 2009 22:57

madmen написа:От 1 ноември до 1 март 2007 г. всички водачи на автомобили в страната са задължени да шофират на къси светлини.

края му се вижда :D

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 23 фев 2009 23:36

Ми аз целогодишно си карам с пуснати фарове ... навик ...

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Пон 23 фев 2009 23:45

da__buzz написа:
madmen написа:От 1 ноември до 1 март 2007 г. всички водачи на автомобили в страната са задължени да шофират на къси светлини.

края му се вижда :D

mhihi Колега само последните 2 седмици съм спестил на някой си сумати пари от полицаи,че на ли съм си добричък и като ги гледкам как си карат без фарове -свирим,аварийни й пускам,ръкомахам кат луд от колата и закво досега само 2 шофера ми махнаха или се усетиха да си ги пуснат.Безобразие!!! :063:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 23 фев 2009 23:49

и мен това кво ме топли :roll:

аз нямам проблем със забравянето на фарове.
просто подсетих че който иска може да не кара на фарове след няколко дена. :lol:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 24 фев 2009 5:32

Задължението за фарове понякога е неприятно, защото има доста слънчеви дни, когато си е чиста загуба. Да, ама българина дори с този закон пак няма културата да кара на фарове сутрин рано, когато вали дъжд, сняг, има мъгла или просто път с лоша видимост. Аз никога не съм имал технически проблем да карам на фарове и не мисля че това пречи нещо на колата, освен че праисторическия акумулатор ще изкара с половин година по-малко. Дори и през лятото карам на фарове, когато видимостта е лоша или просто карам бързо и искам да ме виждат.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 25 фев 2009 7:53

Да, наистина има доста бастуни, които "икономисват" като не си пускат фаровете.
Това е като с хвърлянето на боклука или изриването на снега обратно на пътя.... европейци ама не дотам.
ОБАЧЕ миналия петък при този страшен снеговалеж пак имаше такив педали. Кара говедо без фарове и пести.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”