Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение

Мнениеот Ludia » Вто 24 фев 2009 14:38

Lizard написа:
rosen79 написа:..

Кой не глобяват?
Това дето го пишеш, можеш ли да го докажеш?

Аз не твърдя, обратното, а именно че си вършат идеално работата. Но смятам, че все отнякъде трябва да се започне.

А на този светофар след като има камера да снима дали си преминал стоп линията, значи снима всички, които минават на червено! Е те тук те питам можеш ли да докажеш, че на някой заснет в нарушение не са му писали Акт, а на друг са.

Според мен, това че едно нарушение е по-малко сериозно от друго, не те оневинява. Или инак казано, не съм съгласен със "Аз защо да не карам с 20 отгоре, като има други, които карат с 50 отгоре."

абсолтно.... а настъпването на бялата линия пред светофара е също толкова маловажно нарушение, колкото паркирането на пешеходна пътека, паркирането по тротоарите възпрепятствайки пешеходците, пресичане на двойна непрекъсната линия и т.н. все пак наистина колегата е направил добре като е спрял да жълто, но ако беше и съобразил скоростта си на движение, щеше да успее да спре преди линията :wink:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 24 фев 2009 14:48

колега,не е точно така.преди време ми писаха акт за преминаване на червено,при положение че оранжевото светна когато навлязах в кръстовището,на светофара нямаше брояч че да видя кога ще светне червено...каква ми е вината в тоя случай,че дори не можах и да обжалвам,защото и двете ченгета видяли че минавам на червено,а ние 4 маймуни не сме видяли светофара...

Последна промяна от PuShE_ на Вто 24 фев 2009 14:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 24 фев 2009 14:48

Ами ако вече я е бил настъпил?Да се връща на зад ли?

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 24 фев 2009 14:50

palikari написа:на мен ми писаха за същото-на Арсеналски и Черни връх.по смисъла на закона самото настъпване на стоп линията се смята за преминаване на червено.мисля,че бяха 4 точки.

мене ми зеха 50 кинта и 10 точки

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 24 фев 2009 15:03

NeKaramGolf написа:Горе-долу с какво закъснение пристигат тези актове за снимките?

на 20 декември съм сниман на 14- 20 януари дойде писмото и на 24 февруари иамх дата да ми пишат акт

Потребителски аватар
NeKaramGolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NeKaramGolf » Вто 24 фев 2009 15:15

Не знам, когато се случи да спра първи на светофар - винаги спирам зад стоп линията и винаги от двете ми страни като спират минават пред мен поне с една кола, даже понякога минава и някой пред мен... В такива случаи и аз дръпвам напред (викам си много назад съм спрял - а аз съм да речем на 20 санта зад линията...), не знам на тези хора не им ли пращат снимки? Да очаквам ли скоро и аз снимка :banghead: за това, че се водя по поведението на 99% от останалите???

Преди тунела в Люлин, посока центъра (а и в обратната посока) на светофара до сега не съм видял някой да спира зад стоп линията, ако пращаха толкова много честитки форумите щяха да са пълни с подобни теми ... не знам какво да си мисля... смотана полицейска държава...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 24 фев 2009 15:20

rosen79 написа:Ами ако вече я е бил настъпил?Да се връща на зад ли?

offff колега, щом е настъпил значи подлежи на санкция... кое не ти е ясно ?
ако се върне на зад ще го глобят, тъй като тоя закон който явно не си чел, гласи че на кръстовище е забранено движението назад.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 24 фев 2009 15:22

NeKaramGolf написа:Не знам, когато се случи да спра първи на светофар - винаги спирам зад стоп линията и винаги от двете ми страни като спират минават пред мен поне с една кола, даже понякога минава и някой пред мен... В такива случаи и аз дръпвам напред (викам си много назад съм спрял - а аз съм да речем на 20 санта зад линията...), не знам на тези хора не им ли пращат снимки? Да очаквам ли скоро и аз снимка :banghead: за това, че се водя по поведението на 99% от останалите???

Преди тунела в Люлин, посока центъра (а и в обратната посока) на светофара до сега не съм видял някой да спира зад стоп линията, ако пращаха толкова много честитки форумите щяха да са пълни с подобни теми ... не знам какво да си мисля... смотана полицейска държава...

омг его и тоя - полицейска му била държавата :shock :shock :shock

Потребителски аватар
NeKaramGolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NeKaramGolf » Вто 24 фев 2009 15:28

Oh my God! Ко значи "омг"? :mrgreen:
Да, полицейска ни е държавата, след като всеки нарушава защо не пращат на всеки снимка, а само на отделни хора?

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 24 фев 2009 15:32

Ludia написа:
rosen79 написа:Ами ако вече я е бил настъпил?Да се връща на зад ли?

offff колега, щом е настъпил значи подлежи на санкция... кое не ти е ясно ?
ако се върне на зад ще го глобят, тъй като тоя закон който явно не си чел, гласи че на кръстовище е забранено движението назад.

струва ми се линията е извън кръстовището...поправете ме ако греша...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 24 фев 2009 15:39

Да даже е преди самия светофар,но няма смисъл да спорим за глупости.Мисълта ми беше,че ако вече съм на самта линия и карам с 10км/ч и мога да спра кво става ще ме глобяват за това че светофара е светнал точно когато съм на линията ли?Или трябва да спра на зелено и да чакам да светне червено,за да не настъпя линията,която е доооооооооооста далече от обсега на кръстовището.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 24 фев 2009 15:44

ако е станало на светофар кадето има брояч съм съгласен със съставянето на акта,защото там си пише кога ветва червено и кога зелено,но ако няма ще обжалвам-ако беше минал щеше да имаш акт за минаване на червено,сега си спрял и имаш акт за това че си спрял 2 пръста на линията.това не мога да го разбера,спираш-акт,минаваш-акт....ебахти и държавата :banghead:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 24 фев 2009 15:52

NeKaramGolf написа:Oh my God! Ко значи "омг"? :mrgreen:
Да, полицейска ни е държавата, след като всеки нарушава защо не пращат на всеки снимка, а само на отделни хора?

Значи О! Мой Господи! :) май

Дефиницията ти за полицейска държава е тотално обърната на опаки. Полицейска държава е Германия, там няма прошка нито за милиона нито за кокошката!

Колега, можеш ли да докажеш, измежду ЗАСНЕТИТЕ в нарушение има такива, на които не са им пратили призовки?

Потребителски аватар
NeKaramGolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NeKaramGolf » Вто 24 фев 2009 15:54

Много добре знам какво означава...

Потребителски аватар
NeKaramGolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NeKaramGolf » Вто 24 фев 2009 15:55

От всички мнения тук най-точно е на PuShE_. Не може ако няма брояч хем да те спират - защо си минал на (жълто/червено), хем - ама ти защо си спрял ... Прилича ми на вица - "Зайо байо - ти защо си без шапка?"

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”