Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение

Мнениеот Ludia » Вто 24 фев 2009 16:02

PuShE_ написа:ако е станало на светофар кадето има брояч съм съгласен със съставянето на акта,защото там си пише кога ветва червено и кога зелено,но ако няма ще обжалвам-ако беше минал щеше да имаш акт за минаване на червено,сега си спрял и имаш акт за това че си спрял 2 пръста на линията.това не мога да го разбера,спираш-акт,минаваш-акт....ебахти и държавата :banghead:

колега, кръстовището започва от тази линия... естествено е че ще е преди или на линията на самия светофар.
за да Ви стане ясно на Вас Уважаеми колеги, които породихте спора, ще представя две ситуации :
1 - карате си към кръстовището, светва жълто - набивате спирачки и неуспявате да спрете преди линията - настъпвате я.
2 - карате си, подминали сте линията - т.е навлезли сте в кръстовището и светва жълто ...

айде сега кажете къде има нарушение и къде не.... жалкото е че се стига до такива примери, след като се предполага че сте взели листовки, ама....

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 24 фев 2009 16:03

PuShE_ написа:колега,не е точно така.преди време ми писаха акт за преминаване на червено,при положение че оранжевото светна когато навлязах в кръстовището,на светофара нямаше брояч че да видя кога ще светне червено...каква ми е вината в тоя случай,че дори не можах и да обжалвам,защото и двете ченгета видяли че минавам на червено,а ние 4 маймуни не сме видяли светофара...

PuShE_ написа:ако е станало на светофар кадето има брояч съм съгласен със съставянето на акта,защото там си пише кога ветва червено и кога зелено,но ако няма ще обжалвам-ако беше минал щеше да имаш акт за минаване на червено,сега си спрял и имаш акт за това че си спрял 2 пръста на линията.това не мога да го разбера,спираш-акт,минаваш-акт....ебахти и държавата :banghead:

Колега, аз мисля че светофара има 3 светлини: Зелена, Жълта и Червена, Оранжево няма.

А дали има брояч един светофар или не, това какво значение има? Брояча дава информация след колко време, ще се смени сигнала на светофара. Като от зелено, обикновено става на Жълто, А от червено става на червено + Жълто.

Според мен май се бъркате, къде проблема в случая.
Значи имаме камера на светофара, която снима всички, които са настъпили или преминали СТОП линията, след като е подаден Червен сигнал.
В този случай, колега е спрял и решил, да не продължава в кръстовището, но това камера не я грее тя си снима, защото нейният сензор отчита, че има нещо на СТОП линията.
В тази ситуация и Аз смятам, че глобата би следвало да е по-малко, отколкото преминаване на червено. Но по закон това е нарушение, следователно се санкционира.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 фев 2009 16:05

в крайна сметка нали снимането все още е незаконно ?
да обжалва в съда , Пичагата да му е адвокат и всичко е ОК !!!! :)

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 24 фев 2009 16:08

Lizard,караш си с 45 км както си му е реда,на 2 метра пред тебе кръстовище,светва "ЖЪЛТО" минаваш или спираш...???

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 24 фев 2009 16:13

PuShE_ написа:Lizard,караш си с 45 км както си му е реда,на 2 метра пред тебе кръстовище,светва "ЖЪЛТО" минаваш или спираш...???

дай ми дефиниция на "кръстовище" или поне от къде започва кръстовището ?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 24 фев 2009 16:48

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... ffm001.jpg
тия колко са тъпи да не спират след линиите, нали ? :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 24 фев 2009 16:54

PuShE_ написа:Lizard,караш си с 45 км както си му е реда,на 2 метра пред тебе кръстовище,светва "ЖЪЛТО" минаваш или спираш...???

Ако говориш за светофар.
По закон Е : Ако не мога да спра преди СТОП линията, минавам.
Пак ще се повторя, бъркате се и затова спорим тука.

Колегата не е нарушил като е преценил да не минава на Жълто. Нарушил е защото е спрял след или върху СТОП линията. Следователно като светне червено камерата го снима, като навлязъл в кръстовището при подаден червен сигнал.
И реално според закона той е в нарушение!
И не знам, но сигурно след като е спрял на жълто, ако беше минал малко назад, да не е на линията,сугорно камерата нямаше да го заснеме! :)
Но ако удари някой, докато се мърда назад, то по един друг член в този закон, той пак е виновен, щото няма право да ходи назад.

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Вто 24 фев 2009 17:17

Ludia написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Kreuzung-alleenring-eschersheimer-ffm001.jpg

като разчертаят всички кръстовища в софия по показания начин, не само ще спирам преди линиите, ами и в бус лентата няма да ходя, и пешеходците няма да стряскам.
пътищата са ни супер зле, карам все едно съм на 3 ракии само и само да избегна поредния трап, от гадните шахти ми изпадат тонколоните по таблото, толкова е кално че точно 10 минути след като съм си измил фаровете пак не виждам нищо, очертани ленти за движение не съществуват, съоветно колите са наредени шахматно по платното, и между тях се движат разни автомобили с повтарящи се номера, на 3-4 лентови булеварди има наслагани абсурдни пешеходни пътеки, светофари и ограничениия 40, от 3 дена не мога да си влезна спокойно в квартала си заради неизчистения сняг, да продължавам ли.

кажи ми защо да ме глобяват заради настъпена линия на светофара, защо аз не мога да ги глобя за кочината в която живеем и шофираме

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 24 фев 2009 17:38

Абе колеги истината е някъде по средата. Просто като се кара в центъра, човек трябва да има едно наум, че го снимат постоянно и трябва да се спазват стриктно правилата. Така няма да се налага да гледа филмче, в което е главен герой. От друга страна, нарушителите наистина се филтрират, защото всяка сутрин минавам през Орлов мост и всяка сутрин автобусите минават от най- дясна в най- лява лента, предреждат колите и пресичат всички стоп линии. Ако пращаха честитки на шофьорите на градския транспорт и на маршрутките щяха да се освободят доста шофьорски работни места.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 24 фев 2009 17:42

Приятел имаше същата случка. Настъпал стоп линията и останал там, без да преминава. Камерата си го снимала и му писаха акт за преминаване на стоп линия или плътна маркировка ли нещо такова беше. Наказателното му постановление беше за 20 лв. без отнемане на точки...

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 24 фев 2009 17:52

GRUEL написа:Приятел имаше същата случка. Настъпал стоп линията и останал там, без да преминава. Камерата си го снимала и му писаха акт за преминаване на стоп линия или плътна маркировка ли нещо такова беше. Наказателното му постановление беше за 20 лв. без отнемане на точки...

Ето една добре новина , а като имам златен талон дали ще си остане златен, като няма отнемане на точки?

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 24 фев 2009 18:18

Ами аз като го чета излиза,че той се отнема само ако ти отнемат точки...ама не знам те полицаите ще кажат. То тогава като паркираш неправилно пак ще ти взенат оранжевия талон:)
А иначе на гърба му пише:
1)бля-бля
2)бля бля
3)На водач,който притежава конт.талон "Водач на МПС без наказания",не се отнемат контролни точки при налагане на първото наказание за нарушение,водещо до отнемане на контр. точки.
Ама пък реално за полицая ти си гаден нарушител,та може и да го отнемат.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 24 фев 2009 19:29

NeKaramGolf написа:Oh my God! Ко значи "омг"? :mrgreen:
Да, полицейска ни е държавата, след като всеки нарушава защо не пращат на всеки снимка, а само на отделни хора?

OMG (OH MY GOLF) - пробвай се да обжалваш, измисли си нещо :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 24 фев 2009 21:59

Tomcat написа:
Ludia написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Kreuzung-alleenring-eschersheimer-ffm001.jpg
като разчертаят всички кръстовища в софия по показания начин, не само ще спирам преди линиите, ами и в бус лентата няма да ходя, и пешеходците няма да стряскам.
пътищата са ни супер зле, карам все едно съм на 3 ракии само и само да избегна поредния трап, от гадните шахти ми изпадат тонколоните по таблото, толкова е кално че точно 10 минути след като съм си измил фаровете пак не виждам нищо, очертани ленти за движение не съществуват, съоветно колите са наредени шахматно по платното, и между тях се движат разни автомобили с повтарящи се номера, на 3-4 лентови булеварди има наслагани абсурдни пешеходни пътеки, светофари и ограничениия 40, от 3 дена не мога да си влезна спокойно в квартала си заради неизчистения сняг, да продължавам ли.

кажи ми защо да ме глобяват заради настъпена линия на светофара, защо аз не мога да ги глобя за кочината в която живеем и шофираме
Анджък :да:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 25 фев 2009 0:37

тия колко са тъпи да не спират след линиите, нали ?
колега,тея не са тъпи,ходил съм малко по чужбина и да ти кажа съм забелязал нещо-преди да светне ЖЪЛТО зеленото започва да мига като по този начин предупреждава че светлините се сменят и водачите имат време да реагират(и в бг навремето беше така но ние сме умна нация) и там хората са колегиални а не нахални като нас,но проблема не е това,да не пълним темата ан човека със излишни спорове,защото всеки е прав за себе си

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”