Как се сменя вътрешната втулка на стартера.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Как се сменя вътрешната втулка на стартера.

Мнениеот xPLOID » Пон 23 фев 2009 22:21

здравеите на всички.миналата година смъкнах стартера за профилактикасмених 4етките с цял нов четкодържател и едната втулка.проблема се орави но за кратко.от както е зима се ми прави въртели и един два пъти се наложи да излизам без колата.мисълта ми е има ли някъв чалъм за смяната на въртешната втулка 6тото ми се стори много на грозно място едвам я жидях даже къде се намира.моля които е правил тая гимнастика да сподели.благодаря предварително.колата е голф2 88 год карбуратор ЕZ мотор.

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се сменя вътрешната втулка на стартера.

Мнениеот titanium69 » Пон 23 фев 2009 22:28

колега занимажам се с това и ми се налага поне 2 пъти в седмицата да го правя
аначи трябва ти още един човек огледало и нещо като шило или тънак секач ,старата втулка се отсича като внимажаш да не нараниш леглото и , след което с подходящ дорник си набиваш новата тя е тънкостенна . ще видищ че не е трудно няма какво да объркаш. Успех!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 23 фев 2009 22:31

не ставаше ли с метчик махането на старата

xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xPLOID » Пон 23 фев 2009 22:36

толкова ли е тънка и леско ли ще се отсе4е?значи до колкото си обяснявам трябва да търся инструмент 6ило или малък секач 4иято глава отпред да е по малка от диаметъра на втулката.само не разбрах къде ги слагаме втория 4овек и огледалото.сори за тъпия въпрос.а някаква друга идея нещо като болт да се набие и да я издърпам?има ли някаква възможност да я набия навътре яката и да стане работата "я легни тука сега да видиш какво направи"новата втулка по каталог ли се избира или трябва да нося старата кат я насека нали няма да я разберат какво 4удо е било.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 23 фев 2009 23:29

метчик 12,а ако е много разбита с 14мм.после ще ти трябва дорник за да я набиеш.номера на втулката по карго е 140018 или 140008.една от двете беше,ама не се сещам коя.вземи ги и двете ако нямат каталог в магазина цената им е около 1лв,така че не се притеснявай.огледай леглото на втулката да не би да си позакъснял със смяната.виж дали е цяла преди да я изкараш

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 фев 2009 0:35

Ами с медчик се прави работата... както каза poni. Навива се, челото му опира в ъното на отвора и втулката се навива по резбата и излиза като тапа.
Или с малка инерционна скоба, както пише по книжките...
Ама аз, понеже нямах и двете, го направих по метода на titanium.
Но да знаете- не си го признавам, защото това е най-грешния метод! Ако ме питат, ще кажа, че сте ме били за това самопризнание! mhihi
Преди да набиеш новата втулка, остави я за 10-15минути да се накисне в моторно масло.
Как прониква то в синтерован бронз- не ме питай, не знам, но на доста места го прочетох, преди да правя упражнението и май помогна ;)

xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xPLOID » Вто 24 фев 2009 22:56

благодаря на вси4ки отзовали се.само да се позатопли леко и по4ваме да се надяваме 4е вси4ко 6те мине по вода.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”