Дръжки на вратата - от вън не се отварят ! - чудо.о.о.о.о. :

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
генгер
Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
Двигател: AKL_101кс

Дръжки на вратата - от вън не се отварят ! - чудо.о.о.о.о. :

Мнениеот генгер » Вто 24 фев 2009 19:39

Г-2, 1,3i Смених дръжки на десните врати с нови - и О чудо.о.о.о.о. :horror: от вън не могат да се отварят ! Проверих аз форума :търсачкаа но никъде не можах да видя могат ли да се регулират от някъде.
Свалях ги няколко пъти но нещо пропускам.... :screwy по едно време се п..... :smackbum защо тръгнах да ги сменям като те и старите не се отваряха (бяха счупени бутончетата) - АБЕ кой рече да влезе аз станах машинист-атоматчик по вратите :обичам ви

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Re: Дръжки на вратата - от вън не се отварят ! - чудо.о.о.о.о. :

Мнениеот GAZARA » Вто 24 фев 2009 20:25

да не са ти дали леви брави....направи някоя снимка как ги качваш -та да ти кажа каде грешиш...

Потребителски аватар
генгер

Мнениеот генгер » Вто 24 фев 2009 20:57

не са, сравних ги с левите :screwy ........... имам чувството като гледам как действа механизма при свалена кора че лостчето идва късо {при Москвича на бащата - например имаше някакви болчета с които се регулира :screwy за хода на лостчето}

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Вто 24 фев 2009 21:17

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 24 фев 2009 21:25

Сигурен, ли си, че хубаво си надянал двете гумени лайсни (дето прилепва към вратата) на новите дръжки? Аз оня ден смених моите и за сега няма никакъв проблем.

Потребителски аватар
генгер

Мнениеот генгер » Сря 25 фев 2009 9:36

.:Stef4o:. написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=123154

Разкошно.... и елементарно! :screwy :idea: кой да се сети !!! :drunk

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: отивам да ги оправя...

Stef4o Благодаря много

palimunder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palimunder » Сря 25 фев 2009 16:22

Sega se otvqrqt samo s pogled :shock . Bravo dobre izmisleno

new_golfer
Автомобил:
Двигател:

Шофьорска врата голф 3

Мнениеот new_golfer » Чет 26 фев 2009 8:35

имам проблем със шофьрската врата на голф 3,сутрин отварям - после не се затваря - сякаш замръзва - някаква идея за профилактика? След малко като се затопли купето се затваря .....

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Шофьорска врата голф 3

Мнениеот znainainai » Чет 26 фев 2009 9:08

new_golfer написа:имам проблем със шофьрската врата на голф 3,сутрин отварям - после не се затваря - сякаш замръзва - някаква идея за профилактика? След малко като се затопли купето се затваря .....

Хващаш в ръка един спрей WD40 и пръскаш във Бравата на вратата ( не дръжката а бравата дето е отстрани на вратата и я закопчава към купето) яко докато потече през отводнителните канали на вратата :idea:

Потребителски аватар
генгер

Мнениеот генгер » Чет 26 фев 2009 20:58

znainainai видях че си ползвал VW Golf 2 1988 1,3i NZ Digijet дали случайно знаеш дали за маслото този модел има ли зумер :arrow: защото аз не съм го чел или срещал :screwy , но от колеги чух че имало такова нещо :?: :?: :?:
Ще бъда благодарен ако някой сподели информация за този модел
:horror:
:beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 27 фев 2009 7:59

И все още си го ползвам :wink: Има зумер за маслото :idea: Зумерът писва и почва да ти мига лампата за маслото ако при 2000об/мин няма 2bar налягане на маслото :idea: Щом не си го чувал свиркай си :wink:

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Пет 27 фев 2009 8:59

На колегата с проблема с дръжките мога да му кажа просто решение-взимаш си от тези 3-ковите от Ebay и забравяш за случая,както направих аз,те имат болтче за регулиране!
:beer Колата ми от 5 врати беше станала с 2(само предна дясна и багажника се отваряха) :drinking: Да ти кажа това,че не ти пасват означава,че самите механизми вътре са ти изкривени от натискане и дърпане.Хващаш едни тънки клещи,сваляш кората и изправяш до колкото можеш докато не пасне!(става дума за палчето,което дръжката натиска!)Щото скоро и решението с пробиването няма да върши работа. mhihi
Комплектчето излизат малко по-скъпи от комплект ментаци.(ментетата са по 10лв парчето,3-ковите са комплект 54лв ми излезнаха до СФ) :да:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 27 фев 2009 10:21

А стават ли без преправяне?

Потребителски аватар
генгер

Мнениеот генгер » Пет 27 фев 2009 11:49

Благодарско за инфото .. :beer

znainainai написа:И все още си го ползвам :wink: Има зумер за маслото :idea: Зумерът писва и почва да ти мига лампата за маслото ако при 2000об/мин няма 2bar налягане на маслото :idea: Щом не си го чувал свиркай си :wink:

А имаш ли някаква идея :screwy защо от време на време без видима причина започва :idea: да мига лампата за темп. на водата
Антифриз достатъчно, темп. нормална-работна или по-ниска, прави го на бензин и на газ, до сега не съм забелязал някаква закономерност при появяването :?: ............... :?: ........ :?:
логично би било да се е повишила темп. на охл. течност ....... :!: ... да обаче по прибора на таблото не е /понякога дори не отворен още големия кръг/...........
..... термостата съм го сменял-правеше го и при двата ........... не че ми пречи толкова(особенно след като съм констатирал че темп. не е висока) но дразни . :horror: а пък и "паникьосва" жената основно тя я кара
Ако имаш идея ....... сподели :012: ...все пак доста стаж си натрупал на този модел :applause:

Потребителски аватар
генгер

Мнениеот генгер » Пет 27 фев 2009 12:18

sa6i4 написа:На колегата с проблема с дръжките мога да му кажа просто решение-взимаш си от тези 3-ковите от Ebay и забравяш за случая,както направих аз,те имат болтче за регулиране!
:beer Колата ми от 5 врати беше станала с 2(само предна дясна и багажника се отваряха) :drinking: Да ти кажа това,че не ти пасват означава,че самите механизми вътре са ти изкривени от натискане и дърпане.Хващаш едни тънки клещи,сваляш кората и изправяш до колкото можеш докато не пасне!(става дума за палчето,което дръжката натиска!)Щото скоро и решението с пробиването няма да върши работа. mhihi
Комплектчето излизат малко по-скъпи от комплект ментаци.(ментетата са по 10лв парчето,3-ковите са комплект 54лв ми излезнаха до СФ) :да:

Дръжките ги смених с нови, но не знам какви бяха може и да са някакви ментаци / казаха че са за Г-2/
а това палче поддава ли се на огъване..... :?:
Ако не мога да оправя тези ще се пробвам с тройкови

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”