Маркуч за маслените изпарения

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 17 авг 2007 12:11

ChernoGTI написа:
ChernoGTI написа:а при мен къде е тоз маркуч?

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пет 17 авг 2007 16:49

ChernoGTI написа:
ChernoGTI написа:

Ами огледай се.....маркуч,който влиза във филтърната кутия,другия му край е върху капака на главата :D

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 17 авг 2007 17:05

kav4o написа:
ChernoGTI написа:
ChernoGTI написа:

Ами огледай се.....маркуч,който влиза във филтърната кутия,другия му край е върху капака на главата :D

благодаря :wink:

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 17 авг 2007 20:38

направо ви се чуда за какви 70-80лв говорите... същия мъркуч си го взех за 12 лв Ако някой има мерак ще му кажа къде се намира магазина в Пловдив предполагам не е оргиналдъ но е маслоустойчив и пасва....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 17 авг 2007 20:59

Хах,какво ви обсеби тази тръба,не знам? Тя е евентуален проблем,най-вече за АФТ и АЕК,при тях наистина струва малко под 100 лв,но с фланец и гумен маркуч луната заспива.

Аз карах към 1000 км,без да рабера,че имам някакъв проблем с тая тръба,беше ми сцепена във фланеца и още на 1 място,двигателчето си смуче въздух и не му пука,пак си набираше идеално.Изобщо АФТ е доста идиотоустойчиво двигателче,поне по мои преценки.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 02 окт 2007 11:45

Здравейте. Днес взех нов шлаух от Автотрейд -24лв. Той е продължението на тази пластмасова тръбичка, за която ставаше въпрос досега. Та като гледам стария в какво състояние е ..... мек е като балон, където се огъне се чупи в буклвания смисъл. Освен това е пълен или направо задръстен с някакви гадни боклуци. Незнам дали са от самия маркуч или нещо друго.
Изображение

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 02 окт 2007 12:09

counterbass написа:не си махайте маркуча от маслото към филтъра.най-малкото ще се увеличи разхода на масло.плюс това,нали остава един отвор на филтъра,от там зима боклук.не напразно този маркуч си е там-да доотработи недобре употребените остатъци от каквото и да било по време на работана двигатела.между другото хубаво че е тая тема,че преди 2-3 месеца,туй маркуче го бях бутал,имаше така....клей вътре,пък и имам такава прозрачна тръба у мъзътъ...сменяма неска!!! 8) ено му е гадното на тоя маркуч-пооцапва въздушния филтър...

На отвоа на въздушния филтър съм сложил коркова тапа.
Някои ако иска този от Аудито?

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Маркуч за маслените изпарения

Мнениеот KoKo88 » Вто 24 фев 2009 23:06

Колеги този маркуч който идва от картера и отива в капака на главата на мотор 2.0 115 hp. е напално,ама найстина напално идентичен с този на Лада Нива,пробвайте и ше разберете 4лв струва хаха смешна работа на ония от магазина на Vw дето ми казаха 75 лв напрао им се исмях им показах тоя... луда работа,а за маслените пари дали да ги пускате на свобода,недейте!Пуснах ги маслените пари на моя голф,ок даже варвежа се овеличи значително,обаче разхода скочи страхотно напрао е нетарпимо еии скапотия,Може да се е увеличил щото е зима ли нз но мн харчи така,и пак си свързах маркуча кум маркуча на въздушния филтър и сега разхода пак си е наред,явно тря топал въздух.Поздрави дано съм бил полезен :P

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 25 фев 2009 12:45

Аз ли съм тъп, или няма много логика да се увеличи разхода ако пуснеш маслените пари навън. Ако някой знае каква е логиката нека каже, защото ми любопитно.

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Сря 25 фев 2009 13:00

Пич не те карам да вярваш просто колегите си говориха на тази тема и аз казах че съм тествал и при мен такива бяха резултатите, при твоя двигател може да не е така нз... Но в маслените пари има и бензинови недоизгорели пари които пак отиват за преработка,пък и когато бях изкарал маркуча на вън,и когато запаля колата сутрин отзад мирише на бедоизгорял бензин и син сив пушак,когато закачих всичко както тря да си бъде,тея неща изчезнаха... При мен така се получава и затова ви разказах моят опит,ако имаш левче махай го маркуча колата наистина се отпушва. :P

miroslavkonstantinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslavkonstantinov » Сря 25 фев 2009 13:45

Колега този маркуч от лада нива става ли на 2000 /115 2/Е мотора и може би го има само в специализираните магазините на лада.Защото моя го нагаждах от няколко маркуча понеже ми казваха че струвал много пари и като ми кажели щяло да да ми стане лошо.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 25 фев 2009 15:25

KoKo88 написа:Пич не те карам да вярваш просто колегите си говориха на тази тема и аз казах че съм тествал и при мен такива бяха резултатите, при твоя двигател може да не е така нз... Но в маслените пари има и бензинови недоизгорели пари които пак отиват за преработка,пък и когато бях изкарал маркуча на вън,и когато запаля колата сутрин отзад мирише на бедоизгорял бензин и син сив пушак,когато закачих всичко както тря да си бъде,тея неща изчезнаха... При мен така се получава и затова ви разказах моят опит,ако имаш левче махай го маркуча колата наистина се отпушва. :P

Не, не, аз не съм казал че не вярвам, вярвам, но просто търся обяснението...

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Мнениеот h_andreev » Сря 25 фев 2009 17:56

KoKo88 написа:Колеги този маркуч който идва от картера и отива в капака на главата на мотор 2.0 115 hp. е напално,ама найстина напално идентичен с този на Лада Нива,пробвайте и ше разберете 4лв струва хаха смешна работа на ония от магазина на Vw дето ми казаха 75 лв напрао им се исмях им показах тоя... луда работа,а за маслените пари дали да ги пускате на свобода,недейте!Пуснах ги маслените пари на моя голф,ок даже варвежа се овеличи значително,обаче разхода скочи страхотно напрао е нетарпимо еии скапотия,Може да се е увеличил щото е зима ли нз но мн харчи така,и пак си свързах маркуча кум маркуча на въздушния филтър и сега разхода пак си е наред,явно тря топал въздух.Поздрави дано съм бил полезен :P

Евала. Вярно е на 100%. взех маркуч за Лада НИВА, Има почти същите извивки като оригиналния, малко по дебел се оказа, но стана! и всичко това за 4.40 лв.

колата е: Венто 93г. мотор: 2E 115hp.

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Сря 25 фев 2009 19:03

Радвам се че съм бил полезен на някого... Маркуча го има в магазините за руски автомобили (Лада,Москвич). А колега "skotis" такива бяха резултатите при мен,при твоя двигател може и да не са, пробвай и сподели. Поздрави :P

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Сря 25 фев 2009 19:28

колеги извинявам се че използвам темата но и аз имах такъв проблем,и като новобранец преди 2 години си го купих този маркуч от unitrade за около 80 лв.все още този маркуч е здрав но големия маркуч от възд.филтър кам дросела е сцепен и нема лепене.сцепен е точно на отклонението за картерните газове.когато свалях този маркуч /големия/ да го побалгаря видях че на самото отклонение има нещо като клапичка.планувам да си направя копие на този големия маркуч от подръчни материали(водопроводчик съм mhihi )но ме претиснява тази клапичка.ако си направя маркуч без такава клапа какъв ли ще е ефекта?мотора е афт 101 96г

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”