Карайте със включени светлини и през деня!
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Карайте със включени светлини и през деня!
Веднъж чух една баба да каэва на сина си " изгаси фаровете, че електромера се върти"!!!
аз пък само им присветвам на такива в стил има куки напред и те ми благодарят дори и ги виждам как скачат на спираката като се разминем
нека поне се гърчат и да им дойде акъла. същото и на тези дето пускат халогени или само габарит 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Темата е информативна след 4 дена който преценява да кара със светлини , който неще да не кара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странно наистина ама със светлините можеш да видиш всякакви видове простотия
Един кара на дълги
Друг кара вечер без светлини
Трети кара при ясно време със задна допълнителна (особен вид педали, достойни за друго нещо отзад)
Четвърти кара само на халогени
Пети кара със всички видове лапми и лампички включени.
Явно повечето се чувстват незабелязани и си умират да ги видят колко силно светят и какви "екстри" им има трошката.
Другите пък пестят....
Няма КАТ в достатъчни количества май , щото тя културата освен за 5-6 века може да дойде само с яки глоби
Един кара на дълги
Друг кара вечер без светлини
Трети кара при ясно време със задна допълнителна (особен вид педали, достойни за друго нещо отзад)
Четвърти кара само на халогени
Пети кара със всички видове лапми и лампички включени.
Явно повечето се чувстват незабелязани и си умират да ги видят колко силно светят и какви "екстри" им има трошката.
Другите пък пестят....
Няма КАТ в достатъчни количества май , щото тя културата освен за 5-6 века може да дойде само с яки глоби
Най им се чудя на тия, дето не пускат фарове - то едно е да забравиш, ама да си навлечеш беля заради едни двадесет лева - те това му се вика да си скръндза. И не говоря за глоба от Кат - ами ако не видиш в сумрака пешеходец??
Двадесет лева струва /заедно с монтажа/ да ти сложат една джаджа, дето при пускане на двигателя автоматично пали и фаровете. Да, аме не - българина за такова нещо няма да се бръкне 20 кинта.
Двадесет лева струва /заедно с монтажа/ да ти сложат една джаджа, дето при пускане на двигателя автоматично пали и фаровете. Да, аме не - българина за такова нещо няма да се бръкне 20 кинта.
- toschomacher
- Автомобил:
- Двигател:
всеки си преценя за себе си, ти ако не ги виждаш другите може да ги виждат. За мене е глупаво да се кара на фарове от гледна точка да виждаш ти по-добре през деня. Ако ще е да те виждат другите са достатъчни едни ярки габарити, които не са толкова енергоемки. Но закона си е закон. Добре че не е за постоянно (за сега). За това сме хора и се предполага, че можем да мислим и да преценяме-имаме ли нужда от допълнително осветление или не.
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Здравейте и да сте живи и здрави, че измъкнахте тази тема. Вчера я търсих и естествено не я намерих./ по моя вина естествено/
Спазвам закона, но не съм съгласен с него. Не виждам смисъл да светим като дневни светулки. Който няма да ме види поради разсеяност, алкохол или дрога, и авиационен прожектор да му святка, пак няма да види.
Прагматично - има ли статистика да резултати от акцията? Ако има, може да стане като със смяната на времето - лятно/зимно = никаква икономическа полза.
И на 1 март ще съм с фарове, след това не.
Спазвам закона, но не съм съгласен с него. Не виждам смисъл да светим като дневни светулки. Който няма да ме види поради разсеяност, алкохол или дрога, и авиационен прожектор да му святка, пак няма да види.
Прагматично - има ли статистика да резултати от акцията? Ако има, може да стане като със смяната на времето - лятно/зимно = никаква икономическа полза.
И на 1 март ще съм с фарове, след това не.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Колега не си прав. Наистина при хубаво време, особено слънчето няма смисъл. Обаче ето ти следните примери:
1. Сутрин повечето хора са полузаспали. Ако ще и кафе да пиеш, пак е сутрин рано и ти се спи. Мрачно е. Много повече се вижда с фаровете.
2. Вали дъжд или сняг, има мъгла. Запотени прозорци, лоша видимост. Фаровете помагат много.
3. Зимата в адския студ хем е мрачно, хем половината коли са със замръзнали или запотени стъкла и не виждат.
4. Магистрали или проходи - там при всички положения си рискуваш живота защото или се кара бързо или има кошмарни завои. По-добре да го рискуваш по-малко
Кажи според теб в тези случаи не трябват ли фарове и какво губиш от тяхното използване?
1. Сутрин повечето хора са полузаспали. Ако ще и кафе да пиеш, пак е сутрин рано и ти се спи. Мрачно е. Много повече се вижда с фаровете.
2. Вали дъжд или сняг, има мъгла. Запотени прозорци, лоша видимост. Фаровете помагат много.
3. Зимата в адския студ хем е мрачно, хем половината коли са със замръзнали или запотени стъкла и не виждат.
4. Магистрали или проходи - там при всички положения си рискуваш живота защото или се кара бързо или има кошмарни завои. По-добре да го рискуваш по-малко

Кажи според теб в тези случаи не трябват ли фарове и какво губиш от тяхното използване?
аз преди време случайно бях попаднал на някакъв сайт, в който се разнищваше нашироко световната конспирация със задължителните фарове - как това изобщо не помага за по-лесно визуализиране на обекта(напротив даже имаше снимки в случаи, когато пречи) и как компании като ОСРАМ печелят милиони от цялата работа! 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Стане ли 01.03 никакви фарове през деня 

- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Аз съм категорично против фаровете през деня.Чакам с нетърпение 1март!!!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
От както се кара на фарове,този сезон съм смнявал 5пъти крушки до сега.По 30лв крушката,150лв.Кой ще ми ги плаща тези загуби?Добре че не съм с ксенони.В Австрия им дойде акъла и разбраха,че няма смисъл,и го отмениха.Когали и тук ще стане това?
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
ти май ще поискаш и маслото да ти плащат като го сменяш
на мен пък не ми е горяла крушка
всъщност и аз съм против това задължение, но все пак, да ти плащат за крушките

на мен пък не ми е горяла крушка
всъщност и аз съм против това задължение, но все пак, да ти плащат за крушките

- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
rosen79 написа:От както се кара на фарове,този сезон съм смнявал 5пъти крушки до сега.По 30лв крушката,150лв.Кой ще ми ги плаща тези загуби?Добре че не съм с ксенони.В Австрия им дойде акъла и разбраха,че няма смисъл,и го отмениха.Когали и тук ще стане това?
няма да е лошо да си провериш инсалацията,че 5 крушки не ногат да горят толкова често без причина
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Проблемът е в твоя телевизор. На трабанта (фаровете са като на г2) намерих по кашоните някакви стари крушки OSRAM и година и половина светят. На голфа мисля че от 2004 до сега нито една крушка не е горяла, въпреки че от ноември не съм спирал фаровете.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”