Колеги преди време смених пистовия ремък този на генератора и след известно време забелязах че отпред на кората която покрива ангренажа се появи нещо като червен прах или по-скоро ръжда.
Не обърнах особенно внимание известно време.Преди седмица обаче при оглед на двигателя си забелязах ,че ремъкът ми е буквално спукан напречно.И не само това.Обтяжната ролка е загубила съосност спрямо другите ролки и е наклонена напред.Ремъкът влиза в нея под лек ъгъл.Казаха ми че трябва да сменя целият механизъм който се състои от ролка и обтяжен механизъм.Струва 213 лв.
Въпросът ми е може ли да се смени това нещо без да се разглобява половината предница на колата.Щото за това ми искат 120 лв за работа.Дали ме дялкат нещо или това е нормално.

пасат Б5 обтяжна ролка на пистовия ремък
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
ролката
здр Саше,първо се сменя ролката на АЛТЕРНАТОРА,има я само в Бош-Киров,поне при нас в София,тя е основният проблем за обтяжната ролка,след това сменяш и самата обтяжна ролка,както пишеш значи се е разнитила и вече не става,за съжаление трябва да свалиш предницата,а ако имаш спец. инструмент може да работиш и от отдолу,само махаш предпазната кора,след като оправиш всичко това си вземаш всичките ремъци,марка Геитс,провери задължително обтяжната ролка под пластм. капак /на ангренажа/и на климатроника,айде като дойда в Пловдив,ще питаш и за др.,успех 
бях ти казал да звъннеш, но не се обади,снощи 05,04 се прибрахме от там

бях ти казал да звъннеш, но не се обади,снощи 05,04 се прибрахме от там
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Re: ролката
Не разбирам каква е връзката
аз имам проблем само с обтяжният механизъм и ролката както казах на повечето места ги продават комплект.
Моля нека някой да обясни.
Radoslav_Radev написа:първо се сменя ролката на АЛТЕРНАТОРА,имая само в Бош-Киров,поне при нас в София,тя е основният проблем за оптяжната ролка,след това сменяш .....
аз имам проблем само с обтяжният механизъм и ролката както казах на повечето места ги продават комплект.
Моля нека някой да обясни.
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
ролката
Саше,ако ролката на алтернатора не се смени все едно нищо не си сменил,тя е демпферна и блокира ли,ще си сменяш обтяжната ролка на всеки месец, а може и на по малко,казал съм ти как да постъпиш,решението си е лично твое,успех 

- sasho_mf
- Двигател:
vankis написа:Здравей колега.Сроко сменях всички ремъци и ролки.И аз смятах да сменя само ролката,но смених целия механизъм.За цената на целия механизъм нещо те пързалят.Цената му е 120 лева на SKF немската е 140 лева.Провери в представителство на SKF.
нещо се бъркаш бате с цената и май тебе са те метнали в марката.
На СКФ обтяжния межанизъм с ролката струва точно 313 лв.Проверено днес в техния магазин в Пловдив

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: обтяжна ролка на пистовия ремък на пасат Б5
Здравейте колеги.
Темата е малко стара,но за мен е актуална...
Преди окло 20к километра смених всички ремъци и ролки,но... обтяжната на пистовия ремък се прецака-изгуби съосие и около нея има червен прах!
Смятам да си я сменя сам,но дали трябва да сменя и ролката на алтернатора?
Темата е малко стара,но за мен е актуална...
Преди окло 20к километра смених всички ремъци и ролки,но... обтяжната на пистовия ремък се прецака-изгуби съосие и около нея има червен прах!
Смятам да си я сменя сам,но дали трябва да сменя и ролката на алтернатора?
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги някой ще изкаже ли категорично мнение относно смяната на ролката на алтернатора?Дали задължително да я сменям?
-
- Автомобил:
- Двигател:
sasho_mf написа:Колеги преди време смених пистовия ремък този на генератора и след известно време забелязах че отпред на кората която покрива ангренажа се появи нещо като червен прах или по-скоро ръжда.
Не обърнах особенно внимание известно време.Преди седмица обаче при оглед на двигателя си забелязах ,че ремъкът ми е буквално спукан напречно.И не само това.Обтяжната ролка е загубила съосност спрямо другите ролки и е наклонена напред.Ремъкът влиза в нея под лек ъгъл.Казаха ми че трябва да сменя целият механизъм който се състои от ролка и обтяжен механизъм.Струва 213 лв.
Въпросът ми е може ли да се смени това нещо без да се разглобява половината предница на колата.Щото за това ми искат 120 лв за работа.Дали ме дялкат нещо или това е нормално.
Здрасти колега!
Имах същите проблеми.При мен двигателят е АФН.Обтяжната ролка с механизма се сменя БЕЗ да се разглобява предницата.Ролката на алтернатора е желателно да се смени и тя.При мен блокира и на струг ми изработиха плътна - стана без функцията "еднопосочен съединител".Вече съм минал 40хил без тази екстра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
лично сам я сменял без да свалям предницата 

- sasho_mf
- Двигател:
Duh4eto написа:лично сам я сменял без да свалям предницата
Човече просто незнам с какъв инструмент си бъркал там ,а и как си нагласил ремъците после.
А колкото до ролката на алтернатора тази тема viewtopic.php?f=24&t=149629 е доста показателна
и мисля че по-голяма част дизелите се нуждаят от смяната и.Може би е добре след като се свалят ремъците първо да се провери ролката за изправността и.И чак тогава да се сменя.
-
- Автомобил: VW Passat B 5
- Двигател: AMX 2004 4Moution
Здравейте, темата е малко стара, но и аз имам проблем с тази обтяжна ролка на AFN мотор. Може ли някой да сподели как се сваля въпросната ролка, и по-точно обтяжния механизъм.