Golf 3 1.6 Mi неиска да запали :( - РЕШЕНО :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VaNk0_1
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.6 Mi неиска да запали :( - РЕШЕНО :)

Мнениеот VaNk0_1 » Чет 26 фев 2009 17:47

Значи четох доста из форума пробвах почти всичко, което мога, но неще и неще да запали. Например колата стои в гаража отивам давам контакта изключвам имобилайзера (чувам как помпата се включва) въртя и калата запалва за няма и 1 секунда (т.е. вдига 500 оборота и пада) и после върти върти и нищо не припалва дори.Днес пробвах и махнах пластмасовия капак на моното и върти и да запали да запали ама ще падне акумулатора. Издава такъв звук все едно ще запали ама не запалва. Ако искате и клипче мога да ви направя. Моля някой да ми помогне. Немога да мръдна на никъде.

Последна промяна от VaNk0_1 на Съб 21 мар 2009 16:43, променено общо 1 път.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 1.6 Mi неиска да запали :(

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 26 фев 2009 18:35

:D Това ми напомня на един случай от това лято , тъкмо си взех голфа и отивам до Добрич и там ми направи една мизерия ( няма да обяснявам , дълга история е ) и закарах колата в сервиза на Фиат и в същото време се занимаваха с един дядо с Фиат Брава , не искала да пали и не иска , и тез вече ровят какво ли не по колата за да намерят повредата и по едно време единия майстор вика : Аве дядка , ти бензин изобщо имаш ли бе ?!
Ами ... незнам ... май скоро не съм и слагал !

и тез като разбраха и му викат : Ееййй дядооо на ти една туба , бягай зареди бензин и ела тука ве !!!
връща се дъртия , наляха бензина и колата си запали :D

така , че колега да не излезе същия проблем и при тебе :D , незнам ти си млад предполагам :D :P , не те е хванала още склерозата и би трябвало да знаеш колко бензин имаш , ама провери си все пак какво ти показва стрелката за бензина , защото понякога и младите забравяме ;) човешко е :)

това е най-елементарното което може да ти се окаже като проблем , нека все пак по-компетентните и по-стари от мен колеги да си изкажат мнението :roll:

Потребителски аватар
Ivo_W12
Автомобил: Golf 4
Двигател:

Мнениеот Ivo_W12 » Чет 26 фев 2009 18:36

А преди това да ти е гаснала в движение безпричинно ..?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 26 фев 2009 23:04

много малко инфо!не можем да се ориентираме в проблемът ти.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 27 фев 2009 10:33

При въртене,ако подаваш газ как се държи?

VaNk0_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VaNk0_1 » Пет 27 фев 2009 13:35

Бензин има. Най-малко 2-3 литра.Не е гаснела в движение досега.Еми като подавам газ докато върти върти малко по заглъхнало едно такова ама няма признаци да запали.А между другото да кажа как стана цялата работа.Значи на предния ден си карам колата и усетих че губи мощност.Отидох при 1 приятел и видяхме, че новия тампон на моното се е скъсал върнах стария сложихме червен силикон на всяка една гарнитурка и на всяко 1 съединение, дори и на плочката за газта.Колата си държи обороти, обаче при рязко подаване на газ се давеше и дори ако задържиш педала може и да угасне(това го правеше и преди да върнем стария тампон обаче губеше и обороти тогава.На газ проблем нямах.Но сега нямам гас в колата и немотга да разбера дали ще запали на гас.И така карам си колата карам яприбрах се вечерта вкарах я в гаража нормално.И на другия ден тръгвам да паля запали работи слабо обаче гледам няма бензин отивам до бензиностанцията заредих 3 литра с мисълта после да отида да заредя направо с колата, обаче познайте от тогава не запали повече...

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пет 27 фев 2009 15:12

И аз имах подобен проблем. Палеше трудно и един ден просто не искаше да запали. Последва смяна на дистрибуторна капачка. Оправи се. После в студено време се палеше само с подаване на газ(педала). С ресет на компа се оправяше за едно две палния - после пак. Оказа се ,че при отпуснат педал на газта дросела не натиска палеца на стъпковия мотор.

Преди да сменя капачката, толкова въртях че чак преливше бензин от моното.
-Ако не иска да запали - има ли искра, няма ли?
-Стига ли бензин да инжектора?
-Датчик на Хол?
-Някоя забравена букса?

Всичко е на "тука-има тука-нема".

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petarlp » Пет 27 фев 2009 15:42

причини за това може да са много. При мен правеше същите магарии от бензиновата помпа. На газ ще запали . Направи този опит някой да те дръпне до близка газостанция зареди и ще разбереш веднага дали причината е в бензиновата помпа.

Потребителски аватар
golf_noob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_noob » Пет 27 фев 2009 15:50

От скромния ми опит - клеморед?
И при мен беше същото - въртя ключа, помпата се чува, стартера върти, но не пали.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 27 фев 2009 18:00

VaNk0_1 написа:Бензин има. Най-малко 2-3 литра.Не е гаснела в движение досега.Еми като подавам газ докато върти върти малко по заглъхнало едно такова ама няма признаци да запали.А между другото да кажа как стана цялата работа.Значи на предния ден си карам колата и усетих че губи мощност.Отидох при 1 приятел и видяхме, че новия тампон на моното се е скъсал върнах стария сложихме червен силикон на всяка една гарнитурка и на всяко 1 съединение, дори и на плочката за газта.Колата си държи обороти, обаче при рязко подаване на газ се давеше и дори ако задържиш педала може и да угасне(това го правеше и преди да върнем стария тампон обаче губеше и обороти тогава.На газ проблем нямах.Но сега нямам гас в колата и немотга да разбера дали ще запали на гас.И така карам си колата карам яприбрах се вечерта вкарах я в гаража нормално.И на другия ден тръгвам да паля запали работи слабо обаче гледам няма бензин отивам до бензиностанцията заредих 3 литра с мисълта после да отида да заредя направо с колата, обаче познайте от тогава не запали повече...

Колега на Агрегати като моноинжектопляктор и карбуратори,силикон НЕ се слага

VaNk0_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VaNk0_1 » Пет 27 фев 2009 19:06

swifter написа:И аз имах подобен проблем. Палеше трудно и един ден просто не искаше да запали. Последва смяна на дистрибуторна капачка. Оправи се. После в студено време се палеше само с подаване на газ(педала). С ресет на компа се оправяше за едно две палния - после пак. Оказа се ,че при отпуснат педал на газта дросела не натиска палеца на стъпковия мотор.

Преди да сменя капачката, толкова въртях че чак преливше бензин от моното.
-Ако не иска да запали - има ли искра, няма ли?
-Стига ли бензин да инжектора?
-Датчик на Хол?
-Някоя забравена букса?

Всичко е на "тука-има тука-нема".

Как да разбера дали има искра?
Бензин стига изкарвал съм маркуча който идва от помпата.
Къде е датчика на Хол и как да го провера?
За букси ако имаш предвид към моното всички са включени... Има само 1 която не е и тя е от другата страна и няма къде да се включи.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 27 фев 2009 22:55

вадиш единия кабел на свещ със свеща и опираш резбата на свеща на маса /-/ и някой около теб да завърти на стартер. трябва дя има искра ! ако няма - лошо ! иска се ръка и уреди!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 28 фев 2009 4:56

За да провериш датчика на хол ти трябва един светодиод с съпротивление за да не пуцне диода.
Потърси из форума има писано за това как става магията.

VaNk0_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VaNk0_1 » Съб 28 фев 2009 10:22

Неможах да намеря прегледах към 100 теми и не намерих как да го проверя...Ако може инфо + снимки ще е много добре.Сега отивам да проверя токовете... П.П. Неможе да е от недостиг на бензин, защото вадих маркуча както казах по-горе и бенз течеше, а и свещите мокри.Значи трябва да е по токовете нещо.

VaNk0_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VaNk0_1 » Съб 28 фев 2009 13:11

Ето и малко клипчета.
1.Ето при една извадена свещ - подава искра вижда се слабо:
http://vbox7.com/play:7151b4d6
http://vbox7.com/play:3e8b9e3d
П.П. Колата тръгна да пали, но я угасих нарочно.
2.Тука опитвам да запаля при свален капак на моното.
http://vbox7.com/play:5f3d31b9
3.На това клипче съм снимал капака на моното как има силикон по него е хвърляло... Всичко беше в силикон по оплътненията, но аз го изчистих.Също така вижте и маркуча за картерното охлаждане.А и на предното клипче се мъча да запаля колата със свеща, но без капака на моното, но все още не се е качило после ще ви го покажа и е пръскало бензин.
http://vbox7.com/play:631bd550
4.Тука съм снимал, че много бензин е събрало...
http://vbox7.com/play:6e678ecd
5. Колата със капака на моното със всичко както трябва да си е:
http://vbox7.com/play:3b2acfe2

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”