Как може да се спре автоматик с блокирала газ ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как може да се спре автоматик с блокирала газ ?
Това са пълни глупости. Един час карал със 120 - айде нема нужда. За един час щеше 100 пъти да намери начин да спре.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:

Баси в тая тема само световни шампиони по ралита явно пишат!!!
Нямало как да стане, да е спрял 100 пъти незнам кво...
АБЕ ХОРА!! Факт е, че човека вече не е сред нас!!! Мир на праха му.
Това какво е опитал и какво не само той си знае.
Смисъла на темата е как ние да реагираме в такъв случай, така че айде да не си чешем езиците само, а да поговорим по нея?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Това е така, лека му пръст!
Но, важно е да се анализира ЗАЩО се е получило така, барем някой извлече полезна информация при евентуални подобни обстоятелства.
Но, важно е да се анализира ЗАЩО се е получило така, барем някой извлече полезна информация при евентуални подобни обстоятелства.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, хайде да видим как трябва да се реагира, хайде да анализираме!
1. За да не може да изключи от скорост тряа да се е прецакал съединителят и скоростите едновременно, не поотделно.
2. За да не може да спре на скорост, тряа да няма грам спирачки.
3. За да не може да угаси колата, тряа му се прецака контактния ключ.
4. Да кара със 120км/ч по път с много завои без да се пребие просто няма как да стане.
5. Да няма нито една що-годе равна нива край пътя, в която да се забие пак няма как да стане.
Хайде сега плюйте ме!
1. За да не може да изключи от скорост тряа да се е прецакал съединителят и скоростите едновременно, не поотделно.
2. За да не може да спре на скорост, тряа да няма грам спирачки.
3. За да не може да угаси колата, тряа му се прецака контактния ключ.
4. Да кара със 120км/ч по път с много завои без да се пребие просто няма как да стане.
5. Да няма нито една що-годе равна нива край пътя, в която да се забие пак няма как да стане.
Хайде сега плюйте ме!
-
- Автомобил:
- Двигател:
добре де, ако педалите са модерните drive-by-wire и компа се шашне - възможно е да "забие" на "подадена газ без спирачки"
Ако е автоматик - при натисната газ компа ще разреши ли изключване от скорост? (нямам идея) Пак опираме дали компа на автомобила е работел
Ако не е с ключ а с бутон? пък и вече казаха вариант турбо-дизел да се самофорсира...
Човека е карал 10-15минути не 1 час, ако се е шашнал може да не му е хрумнало да се метне в нива
Дано се изясни случая - какво и как
Човека е умрял - факт. Остава да се разбере дали е нещастен случай или е имало саботаж. Ако е нещастен случай - как е възможно. Изобщо не вярвам че човека ще се обади на 166 и няма да се опита да спре.
Ако е автоматик - при натисната газ компа ще разреши ли изключване от скорост? (нямам идея) Пак опираме дали компа на автомобила е работел
Ако не е с ключ а с бутон? пък и вече казаха вариант турбо-дизел да се самофорсира...
Човека е карал 10-15минути не 1 час, ако се е шашнал може да не му е хрумнало да се метне в нива
Дано се изясни случая - какво и как
Човека е умрял - факт. Остава да се разбере дали е нещастен случай или е имало саботаж. Ако е нещастен случай - как е възможно. Изобщо не вярвам че човека ще се обади на 166 и няма да се опита да спре.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Как се скача в нива със 120? Чувството ти за самосъхранение не дава да се правят такива фриволности 

- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен пък ми хрумва следното- защо не са намерили един тир или голям камион, който да може вдигне към 90 на прав участък и да му застанат отпред, 30 км/ч определено няма да ги усети камиона, след като поеме удара почва да спира
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
таквиа случай има, преди години в UK един летя три, четири часа по опразнена магистрала с двеста и косур докато му свърши бензина с някакво БМВ Е46 мисля... и какво толкова му се чудите ..... газта е на потенциометър ...побърква се удря фул тротъл...... не може да вкючиш на по долна предавка щото автомата няма да даде при прекалено висока скорост ...... с двеста ръчка няма луд дето ще удари както трябва ...ако я дръпнеш леко ще запалиш накладките след десет секунди, няма да си намалил достатъчно, ще дойде фейдинга и пак ще си ускори ..... бих изключил колата и карал на скорост докато спра ...ама подозирам че автомата и това няма да ми даде да направя 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
dude написа:На мен пък ми хрумва следното- защо не са намерили един тир или голям камион, който да може вдигне към 90 на прав участък и да му застанат отпред, 30 км/ч определено няма да ги усети камиона, след като поеме удара почва да спира
Теоретично е добра идея, но в случая няма как да се приложи на практика.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
dude написа:На мен пък ми хрумва следното- защо не са намерили един тир или голям камион, който да може вдигне към 90 на прав участък и да му застанат отпред, 30 км/ч определено няма да ги усети камиона, след като поеме удара почва да спира
Високи са, колата ще се нахендри под тях и ще стане мазало...
Иначе Tyan е прав, нормално е като има толкова електроника все нещо да бъгне.. Дет' се вика като се знам къв съм програмист ме е страх да си взема по-нова кола

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ей го оня
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/article739808.ece
само 30 минути с двеста и малко е било
DO NOT
* Put your foot underneath the accelerator pedal and try to lift it up. You could lose control of the vehicle
* Brake. It will not help as the accelerator will still be jammed on
* Pull key out of ignition — the steering will lock
* Try to use handbrake. “The rear wheels are likely to lock and then it’s goodnight Vienna”
DO
* Shift the car into neutral
* Turn the key one notch to kill the engine. You will lose power steering and power-assisted brakes but you will still be able to control the car
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/article739808.ece
само 30 минути с двеста и малко е било
DO NOT
* Put your foot underneath the accelerator pedal and try to lift it up. You could lose control of the vehicle
* Brake. It will not help as the accelerator will still be jammed on
* Pull key out of ignition — the steering will lock
* Try to use handbrake. “The rear wheels are likely to lock and then it’s goodnight Vienna”
DO
* Shift the car into neutral
* Turn the key one notch to kill the engine. You will lose power steering and power-assisted brakes but you will still be able to control the car
- ChimeyJimmey
В превод:
Та, така.
ДА НЕ СЕ:- Подпира педала на газта отдолу, с цел да се повдигне. Ще загубите контрол над автомобила;
- Натиска спирачка. Няма да помогне, защото механизмът за ускоряване ще продължи да си е блокиран;
- Да се изважда контактния ключ от ключалката - воланът ще се заключи;
- Опитва спиране чрез ръчна спирачка. Задните колела ще блокират и тогава - "Сбогом, Гиргино!"
ОПИТАЙТЕ СЕ ДА:- Превключите скоростния лост на нулева (N);
- Леко да завъртите контактния ключ обратно, колкото да угасите двигателя. Ще изгубите хидравличното усилване на волана и спирачките, но колата все пак ще остане управляема.
Та, така.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
На въпроса как и скорости и спирачки се развалят едновременно:
Ми шанса е 0.0000...1, но за последователно - доста големи.
Колата ускорява с над 100, не може да се освободи от скорост - инстинкт е да натиснеш спирачки. За малко ще намали, но после няма да има никакви спирачки
Остава само газта (няма и ръчна - та рали пилотите да се кротнат
).
Според мен е по-възможно да се оцелее, ако се скочи от колата в някоя нива, отколкото при сблъсък
Знам ли - едва ли има такива тестове.
Добре че е бил сам в колата. Иначе ако беше с жена си и детето си - това би било по-мъчително и от най-извратеното китайско мъчение
Дано никога не разбираме какво бихме направили ние ...
Ми шанса е 0.0000...1, но за последователно - доста големи.
Колата ускорява с над 100, не може да се освободи от скорост - инстинкт е да натиснеш спирачки. За малко ще намали, но после няма да има никакви спирачки

Остава само газта (няма и ръчна - та рали пилотите да се кротнат

Според мен е по-възможно да се оцелее, ако се скочи от колата в някоя нива, отколкото при сблъсък

Знам ли - едва ли има такива тестове.
Добре че е бил сам в колата. Иначе ако беше с жена си и детето си - това би било по-мъчително и от най-извратеното китайско мъчение

Дано никога не разбираме какво бихме направили ние ...

Аз да не дава господ да ми се случва,но бих извадил всички бушони и релета и колата би трябвало да спре.Аз съм на бензин махам релето за бензиновата помпа и колата спирта.Даже знам кое е релето,но нека не се правя на остроумен.Мир на праха на човека.Млад е бил ,живота му тъкмо е започвал.Жалко.
- ChimeyJimmey
Интересно ми е: как ще караш с над 100 км/ч и в същото време ще махаш релета?
Дето, ако са отстрани на таблото, са и трудни за достигане при затворена врата?
Виж, ако почупиш таблото под волана и почнеш да кълцаш/скубеш жици... Може би.
Но, ще запазиш ли хладнокръвие, че да се сетиш за такива работи, а?
Дето, ако са отстрани на таблото, са и трудни за достигане при затворена врата?
Виж, ако почупиш таблото под волана и почнеш да кълцаш/скубеш жици... Може би.
Но, ще запазиш ли хладнокръвие, че да се сетиш за такива работи, а?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”