Странно задържане на обороти при пр. на скорости?
Странно задържане на обороти при пр. на скорости?
Здравейте колеги.Напоследък колата прави странен ..не точно проблем,а някакво явление
При смяна на скорости,ако съм да речем на 2600-2800 оборота,от 3-та на 4-та предавка,може и от 2-ра на 3-та,няма значение,оборотите се задържат на едно положение за секунда-две и после започва да набира скоророст колата.Като че съединител буксува,но май не е от него,понеже при тръгване ,смяна на скорости и т,н няма проблеми.КОнсултирах се и с други колеги..проверихме и жилото на съединителя да не задържа,но видимо всичко е наред.От какво може да се получава това,някой случвало му ли се е?

Re: Странно задържане на обороти при пр. на скорости?
днес забелязах,че не задържа обороти като сменям скоростите,а както си карам и давам газ и... а бе повече от 3000 оборота едвам вдига пущината.Какво става,някой няма ли да подскаже нещо поне,моля... 

И според мен е признак за съединмител, но пък ако си сигурен, да не е от някои датчик, имах подобен проблем но с мотор екотек на опел астра, там бе датчик на разпределителния вал, и не се форсираше над 3000 и нещо обороти. Пробва ли да го закачиш на ВАГ-Ком да видиш ще покаже ли нещо?
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
то като задържа жилото или боксува съединителя се случва обратното - при освободен съединител оборотите се качват без колата да зацепва, все едно е натиснат
Ако проблема е, че колата не иска да вдигне над 3000 оборота на скорост според мен проблема е другаде.

Ако проблема е, че колата не иска да вдигне над 3000 оборота на скорост според мен проблема е другаде.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”