Г2 PN не върви при настъпване след смяна на консумативи
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Г2 PN не върви при настъпване след смяна на консумативи
Колата е Голф2 1.6 PN. Скоро смених всички консумативи и не само: ангренаж, всички въжможни филтри, масло, дистрибуторна капачка и палец, повдигачи, датчик за маслото (този дето е отстрани на главата). След това се появи следния проблем - като настъпя колата здраво се чува един леко басов звук и не ускорява като хората. Като намаля газта звука се оправя. Другото, което забелязах е, че като покарам няколко километра на яка ръчка, нещата се нормализират за известно време. Основно проблема е при опит за ускорение след повечко каране на ниски обороти, ако карам бързо като извънградско не се усеща чак така. Това нещо го прави и на бензин, и на газ, като на газ е малко по-силно изразено.
Днес пробвах всичко - сложих наново дистрибуторната капачка и филтъра, проверих всички вакуумни маркучета дали са сложени правилно, абе изобщо всичко, което може да се види с просто око под капака. Иначе с празния ход нямам проблем - стрелката на оборотомера понякога леко трепти, но в рамките на самата чертичка на скалата, минималното положение е между 1000 и предишната чертичка.
Някой има ли идея от какво може да е това и има ли начин да направя нещо сам, без да ходя на майстор.
Днес пробвах всичко - сложих наново дистрибуторната капачка и филтъра, проверих всички вакуумни маркучета дали са сложени правилно, абе изобщо всичко, което може да се види с просто око под капака. Иначе с празния ход нямам проблем - стрелката на оборотомера понякога леко трепти, но в рамките на самата чертичка на скалата, минималното положение е между 1000 и предишната чертичка.
Някой има ли идея от какво може да е това и има ли начин да направя нещо сам, без да ходя на майстор.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Г2 PN не върви при настъпване след смяна на консумативи
Най вероятно като сте сменявали ангренажа сте изпуснали зъб на междинния вал. А от там се нарушава и центровката на делкото. Отиди при майстор който има стробоскоп да ти провери аванса/предверението/.
-
Ангренажа го смених при майстор, макар че това сигурно не е гаранция.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Катализатор има ли таз кола?
-
Да - има и катализатор, и ламбда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
има възможност да е задръстен катализатора
аз имам същия проблем и ми казаха че може и това да е причината
аз имам същия проблем и ми казаха че може и това да е причината
-
И аз се замислих за това, но защо се получи точно след смяната на консумативите. За съжаление смених всичко на куп и не мога да заподозра конкретен виновник.
Ако причината е в разместване при смяната на ангренажния ремък какви са симптомите? Защото при мен интересното е, че си пали перфектно, нормалния режим на работа е като преди, но настъпя ли повече газта се чува едно бучене и невървеж и то предимно в ниски и средни обороти.
Ако причината е в разместване при смяната на ангренажния ремък какви са симптомите? Защото при мен интересното е, че си пали перфектно, нормалния режим на работа е като преди, но настъпя ли повече газта се чува едно бучене и невървеж и то предимно в ниски и средни обороти.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
имах подобен проблем,отначало колата не щеше да варви пак след смяна на ангренажа,но се оказа че не е ангренажа,доста майстори обиколих докато не ме остави на пътя-не щеше и 60 да дигне м*ма и кошница и братовчед ми каза че има един тампон под карбуратора който може да се е скъсал,запушваш отвора на кутията на възд.филтър и дигаш леко нагоре,ако не загасне колата той е,поне при мене това беше
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
theultimate написа:Да - има и катализатор, и ламбда.
Брат маааааааааахай го бре.Хем колата ще ти тръгне,хем пари ще вземеш от него
-
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Здравейте,колега и аз съм със същият двигател 1,6 ПН,обаче съм със сменен карбуратор "Кейхин",да ти кажа и аз махай тоя катализатор,на празен хот като натиснеш газта,стрелката на обортомера тромаво ли се движи
, махаш катализатора и ще видиш разликата,в движението на стрелката,колата ще се пораздвижи и то доста.
Интересно,като четох по горе в темата,моята и тя спря да върви,а преди около 3 месеца си вървеше много добре,но не бях се замислял за тампона под карбуратора !! Трябва да го погледна.Поздрави и успех.

Интересно,като четох по горе в темата,моята и тя спря да върви,а преди около 3 месеца си вървеше много добре,но не бях се замислял за тампона под карбуратора !! Трябва да го погледна.Поздрави и успех.
-
Това махане на катализатора с какво е свързано, в смисъл като се махне тръба ли се слага или друго гърне? Иначе де да знам, не съм се качвал в друг голф, на място не мога да преценя как се форсира, но без проблем си вдига 5000 оборота в движение (и повече може, но не искам).
-
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Възможни са два вариянта,след махането на катализатора,резонансно гърне или права тръба от изпускателните колектори към крайното гърне,което за мен е най-умесно.След махането ще усетиш пъргавина в двигателя,ще стане и малко шумна но не е болка за умиране 

-
PuShE_ написа:имах подобен проблем,отначало колата не щеше да варви пак след смяна на ангренажа,но се оказа че не е ангренажа,доста майстори обиколих докато не ме остави на пътя-не щеше и 60 да дигне м*ма и кошница и братовчед ми каза че има един тампон под карбуратора който може да се е скъсал,запушваш отвора на кутията на възд.филтър и дигаш леко нагоре,ако не загасне колата той е,поне при мене това беше
Пробвах, но не установих нищо. Самата кутия явно има много луфтове, защото като го запуша започва леко да се мъчи и се чува свистене от всички възможни съединения по кутията. Какво ли не правих, но не можах да го накарам да угасне, независимо дали повдигам кутията или не.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мисля си напоследък че може и да е бензиновата помпа
разни боклучета от резервоара може би попадат в помпата и пречат на нормалното подаване на горивото
или пък някои от датчиците мойе да се е скапал
от много неща може да идва проблема цаката е от първия път да нацелиш болното място,ама не всеки път се полу4ава
разни боклучета от резервоара може би попадат в помпата и пречат на нормалното подаване на горивото
или пък някои от датчиците мойе да се е скапал
от много неща може да идва проблема цаката е от първия път да нацелиш болното място,ама не всеки път се полу4ава

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
смъкни карбуратора и откачи тампона и го угледай дали не е нацепен,а относно луфта и гумените съединения,аз сега като запуша отвора отпред гасне,но знам ли...само че като откачаш вакумните маркучета ги запомни кое от каде е че после има да се мъчиш като мене 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”