Добавки- теча на мсло от гарнитури и семеринги ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tron_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Добавки- теча на мсло от гарнитури и семеринги ???

Мнениеот tron_ » Пет 27 фев 2009 23:32

Колеги имам теч на масло, вероятно от гарнитурата на картера или от семеринга на коляновия вал откъм скоростите. От близо година си карам така, но ми се струва, че като че ли теча се усили особено след като смених маслото. Както и да е, изчетох доста по този въпрос и виждам, че много хора са правили ремонти, а някои са сменяли до три гарнитури - безуспешно. Естествено зависи как и от кого е правен ремонта, но резултата си е факт. Та въпроса ми е има ли някой ползвал добавки за спиране на подобни течове, питам не толкова за ефекта, колкото за последствията, защото всички ги отричат, но сякаш ей така по принцип. Карам с Лики Моли масло и съм намислил да сложа от тяхната добавка, все пак реномирана марка са, едва ли ги правят за да скапват мотори. Ремонта да не го обсъждаме, защото имам и други неотложни неща .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Добавки- теча на мсло от гарнитури и семеринги ???

Мнениеот radotom » Пет 27 фев 2009 23:40

Винаги съществува огромния шанс освен местенцето на теча да запуши и някой от малките каналчета... примерно- към повдигачите... или към буталните болтове.
Риска е твой!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 28 фев 2009 8:36

Аз се чудя, ужким тук всички сме поне средноинтелигентни, що така много хора не мислят логично и задават все еднакви тъпи въпроси. Не казвам, че съм специалист по автомобилите, но е редно след всичките тези теми изписани "за" и "против" добавките да си извадите някои изводи. Един от тях:
Може би най-важният - добавката не решава проблема с колата. Идеята на повечето добавки от типа "запушване на течове" или "утихване на мотора" е да спасят временно положението, докато проблемът се разреши (в сервиз примерно). Когато някой се изцепи, че карал колата си х на брой години или месеци или километри и е много доволен от добавката, просто не зная да се смея ли или... да псувам (щото тази кола нищо чудно да я купи някой, който иска да кара здрава кола...). Както колегата по-горе обясни може и да има обратен ефект, има колеги от форума, които са писали и такива мнения, склонен съм да им вярвам.
Аз лично никога не бих сложил каквато и да е добавка в колата си, предпочитам да се отремонтира, отколкото да я замазвам с такива неща. Съветвам колегата, който е пуснал темата да провери от къде му капе маслото, измиваш мотора примерно палиш, стоиш и чакаш.

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Съб 28 фев 2009 9:29

Онзи ден смених на служебното кади гарнитурата на картера.Шефа купи най-ефтината 5-6 лева.В сервиза ми взеха 15 лева за смяната и + смяна на ангренаж и ролки,но фирмата ползва големи отстъпки.Ако е от гарнитурата или някои семеринг смени ги ,не се занимаваи с глупости с добавките може и временно да закърпиш положението,но няма да решиш проблема.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 28 фев 2009 9:47

tron_ написа:...или от семеринга на коляновия вал откъм скоростите...

Ако ти тече от там ще ти приплъзва съединителя, така че ако наистина е това по-добре го оправи своевременно. Провери си за всеки случай датчика на маслото. Моя се беше пробил точно където е клемата и беше изтекло доволно количество масло - скоростната кутия беше цялата мазна, а нивото беше видимо спаднало. Тия добавки за запушване на течове ми излгжедат съмнителни - какво друго могат да направят освен да сгъстят маслото? А това води до други проблеми, като например повдигачите.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 28 фев 2009 10:25

да запушат някоя маслена магистрала и гледай тогава приключение :bowdown
семерингата на вала от към скоростите не знам как се сменя.някой моля да ме просветли.
тази на разпределителния се сменя за 20 мин..тази долу на коляновия от към ремъка за час.струват по 6-8 лв бройката.
картера му махаш гарнитурата и го лепиш с хубав силикон.
това е :wink:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 28 фев 2009 10:50

Семеринга на коляновия вал към скоростите се сменя като се свали скоростната кутия. То затова и повечето сервизи съветват ако теча не е много голям и не приплъзва съединител да се кара така докато дойде време за съединител. Иначе семеринга е 10-15 лв. а смяната му 100 лв. При мен капеше от там и карах така 4 години /по съвет на майстора/. Доливането ми беше около 700-800 мл. за около 8000 км. - винаги на толкова сменям маслото. За около 40000 км интензитета на теча се промени съсееем малко. Съединител не ми приплъзваше. Скоро се счупи палеца в скоростната на съединителя и макар че можеше и без сваляне на кутията я свалихме за да сменим и съединителя и тогава смених семеринга. Сега не съм се загледал дали пак прави капка отдолу но дано вече няма. Така че ако теча не е сериозен по добре карай така и поглеждай маслото но ако губи много вече няма избор.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”