Cobra XRS 9340 Съвет при покупка за или против

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Cobra XRS 9340 Съвет при покупка за или против

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 28 фев 2009 9:42

lozan67 написа:POP-режим е като радара е в стенд бай режим, готов за единичен импулс. Колеги казват, че в София е трудно да го засечеш. Но на извънградско се хваща. Аз заради този режим се насочих към 9740.

Колегата ти е обяснил горе-долу, по кратко казано, засича трептенията който създава радара, когато те дебнат, да те ебнат.

viewtopic.php?f=48&t=121760
Виж тук, цените смятам са доста конкурентни от всеки магазин :wink:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 28 фев 2009 10:14

Ние не сме против карането в разрез с закона, а сме против различното третиране на закона.Глобите за speed в БГ са единствено касичка . Малоумни табели ,скрити фуражки и какво ли не.Затова дорде може ще се спасяваме с технически средства.Аз съм с 9330 , изплатил се е безобразно,и не защото систематично превишавам скоростта а защото клоуните се крият по шумките.На магистрала като го забравят включен от 3 км ги подушва. :) Тунелите на Хемус преди да съм навлязъл вътре ,а те зад тунела. Като ги забранят ще си вземем за скрит монтаж.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 28 фев 2009 10:31

Symptom написа: Като ги забранят ще си вземем за скрит монтаж.

Или си купуваме алфа с вграден такъв
http://www.alfaromeo.bg/?go=info&p=159
mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 28 фев 2009 10:37

Те и тойота вграждат.
На един приятел му вградиха в Ленд крузера и странното беше , че звуците са същите като на кобрата :shock

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 28 фев 2009 19:09

:Mr Green Fun Ето ти казус, в Италия детекторите са забранени, а Алфа ги вграждат в колите :)Как става това незнам Аз ще се ъпдейтна до 9840 скоро :)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пон 02 мар 2009 18:42

Моя двудневен опит и 1000 км. по пътищата на страната. Естествено пуснах всички режими да видя къде на какво пищи. Най-много задействия имах на К режим, това врати на бензиностанций, GSM-клетки непосредствено до пътя, контактната мрежа на влаковете като минеш под нея, някакви камери с предаватели на входа на Попово направо качиха 3 черти. 4-ри аларми на POP-mode без нищо. Три пъти ме се появи Х за по 2 секунди и след това в рамките на 1-3км. имаще патрулка със спрял клиент. Занчи са го пускали прострелно и първия е спечелил. Единя даже не го бяха изключили, а само навели към капака и на 30метра пред и зад патулката ми бипкаше Х-аларма. Така, че като ви светне Х поне 3-4км. спазвайте ограниченията. Всичко това с Кобра 9740.

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Пон 02 мар 2009 19:33

Значи ефекта е доста съмнителен.А между другото четох някъде,че радара ТP-4 работи само и единствено на X банд.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пон 02 мар 2009 20:24

за настолните радари е ясно че са само на Х режим и най-обикновените Сейвъри са достатъчни, но да кажат софиянците на какви честоти работят камерите по булевардите и в "цивилните" патрулки, защото те са големия ни проблем в момента?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 02 мар 2009 20:27

Boyan Yordanov написа:Значи ефекта е доста съмнителен.

Странно защо така мислиш,аз съм с 9740 и да си кажа честно като се наложи да карам друга кола без детектор все едно съм излязъл на разходка и съм забравил да си обуя панталона :lol: А колко пъти си е изкарал парите /и спасил точките/ изобщо няма смисъл да говорим!

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 03 мар 2009 7:07

Другите радари за които комисията по метрология и измервания е дала разрешение да се използуват са Multinova на 34,3 Гхз. Това е "Ка" банд. Така ми свири на камерите на Централна гара. И аз съм раздвоен от ползата на радар детектора. Извън градско с тия единични импулси ако си първа кола гориш. В града толкова се шашка, че ако го слушаш ставаш най-примерния шофьор. Но и да иаме в предвид и че кобрата е ниския клас на радар детекторите.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 03 мар 2009 7:36

7 години ...до сега нямам акт за превишена скорост...
не ползвам детектори!
Определено не карам с 90 извън градско.

за градско просто незнам къде сте се разбързали и специално в София. Или ще има много движение или ще има много пешеходци....

И не се оправдавайте, звучите смешно!
Радар детектор се взима само с една мисъл/цел... да караш бързо, над позволеното от закона...

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Вто 03 мар 2009 15:01

Не колега не бих казал,че мисля да карам с 200 км/ч все пак карам 1.6тд и да искам немога да го засиля кой знае колко. Целта ми е да не ме изненадват и с малко превишено никога не карам на извън градско с повече от 120 км/ч но и за тази скорост честитката е сериозна :lol: Не ми се вярва,че всички карат в ограниченията като се има впрвдвид,че аз карам с 110-120 и всички ме подминават все едно съм спрял......

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 03 мар 2009 15:31

Lizard написа:7 години ...до сега нямам акт за превишена скорост...
не ползвам детектори!
Определено не карам с 90 извън градско.

за градско просто незнам къде сте се разбързали и специално в София. Или ще има много движение или ще има много пешеходци....

И не се оправдавайте, звучите смешно!
Радар детектор се взима само с една мисъл/цел... да караш бързо, над позволеното от закона...

Koлко км правиш на година, колега? 10-20 к? А детектора си го вземам за заупокой на душата :) Има много места, на които можеш да караш спокойно със 120, а имаш ограничение 90, тогава си в кюпа.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 03 мар 2009 19:37

Аз имам кобра 7200 мисля че беше. В града е напълно безполезна. И извън града показва K/Ka на всяка фотоклетка - бензиностанции, лъскави магазини и т.н. X също чат пат показва фалшиво. Върши работа ако караш в трафик - ако някой на определено разстояние го стрелнат те алармира. Ама ако си единствения рейсър не върши работа. - изписуква чак като те хванат Не мисля че като карам с радар детектор съм опасен за някой, напротив - сумати пъти намалям заради фалшиви аларми. Общо взето като спести 1-2 акта и се избива. Това е българската действителност - от едната страна безумни ограничения и скрити катаджии, от другата присветкване и радар детектори, това е положението :)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 03 мар 2009 21:04

Да но през тези почивни дни и за 3-те засади нито веднъж не ми пресветнаха. А си имаше доста трафик, дори и шофьорите на камиони не помагаха :cry: . Все повече не мислим един за друг. :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”