Евтин нов Голф V

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: Евтин нов Голф V

Мнениеот MK4 » Съб 28 фев 2009 1:57

някое изостанало изгодно GTI TFSI няма ли или са само обикновенни?

carlitobrigante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carlitobrigante » Съб 28 фев 2009 10:31

MK4 написа:някое изостанало изгодно GTI TFSI няма ли или са само обикновенни?

Няма. Има само 1.4 бензин и 1.9TDI 90 коня.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Съб 28 фев 2009 10:49

carlitobrigante написа:

Вземи 1.9TDI 90 коня аз си взех септември и сам доволен и аз бях пред дилемата дизел или бензин.
Аз преди това карах бензин :Mr Green Fun

carlitobrigante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carlitobrigante » Съб 28 фев 2009 10:57

И доволен ли си? Дава ли ти дефекти?

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Съб 28 фев 2009 11:12

аз съм за дизела,ако жена ще го кара де

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Съб 28 фев 2009 11:33

Аз лично нова кола от БГ не бих си купил.
След поредица наблюдения се убедих че тук вкарват предимно отпадъци.
Искренно те съветвам да си купиш колата от Германия>
( всички стоки се делят на групи по качество - Германия и наколко други бели държави са група А(без дефекти)
ние сме някъде в една група с Никарагуа - може би З или няква нова буква специално за нас))
Успех

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 28 фев 2009 11:40

zdrash написа:Аз лично нова кола от БГ не бих си купил.
( всички стоки се делят на групи по качество - Германия и наколко други бели държави са група А(без дефекти)
ние сме някъде в една група с Никарагуа - може би З или няква нова буква специално за нас))
Успех

Глупости!

Има недобросъвестни търговци, които внасят стоки по-ниско качество, но това е единствено тяхна приумица и няма връзка с качествения контрол определен в който и да е завод.

Пример: GE имат скала от 1 до 8 за качество. Отива нашия търговец и казва: абе имате ли неква по евтина ама що годе свястна стока? и те му дават 4-5то качество...това е...

Последна промяна от chefito на Съб 28 фев 2009 11:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 28 фев 2009 11:41

carlitobrigante написа:

Та ти нямаш никакъв избор или дизела или си купи друга кола

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 28 фев 2009 11:44

zdrash написа:Аз лично нова кола от БГ не бих си купил.
Успех

май има нещо вярно в това
купувал съм нов Опел от Германия и после го сравних с това което се предлагаше тук в Аксон /тогава/
за едни и същи години 2000год беше колата
от Германия я взех с 4 въздушни възглавници,пълен ел.пакет,задни дискови спирачки и т.н.
тук от зад бяха на барабани,ел. стъкла само от пред и т.н.
говоря за една и съща модификация на автомобилите
Тези дето се предлагаха тук бяха сглобявани в Унгария

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 28 фев 2009 11:52

Пак сумати глупости в темата. Не се сдържах и ще се обадя.

Поредната ми 3-та кола с мотор 1.4 карам. Първо беше ABD /60коня/, сега е AHW /75коня/ имам и корса Д 1.4 /90 коня/. Карам само градско и никога, ама никога, не ми е липсвала мощност. Причината да купувам тези коли е цената им. 6000лв ако за вас не са пари, за мен са. Тези 6000лв ще ги обърна в гориво или над 40 000 км пробег. Бензина има една резервна опция и тя се казва ГАЗ. При едни екстремни цени на горивата винаги е възможност. Купувай каквото ти е на сърце. Бензин, дизел 1.4, 2.9, 4.8.....щом е излязло от ВАГ много умни глави са го мислили и за да е на пазара значи си има своята ниша, предимства и качества. Не слушай повредените мозъци из страната, които си мислят, че ако имаш дизел, не знаеш какво е бензиностанция и едва ли не нафтата се самозаражда в резервоара. Аз лично бих взел в случая бензина, защото за разликата в цената ще карам с моя пробег 5 години. Ако караш по над 20к км на година бих избрал дизела. И не на последно място - простотата на бензиновия мотор не е порок. Една помпа за 200лв, 4 инжектора и един блок. Дай боже следващата ми машинка да е точно голф 5 1.4 и то без FSI, TSI, BDZIOZIZIZIZI....нещо простичко разиаш ли...

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 28 фев 2009 12:06

chefito написа:Пак сумати глупости в темата. Не се сдържах и ще се обадя.

Поредната ми 3-та кола с мотор 1.4 карам. Първо беше ABD /60коня/, сега е AHW /75коня/ имам и корса Д 1.4 /90 коня/. Карам само градско и никога, ама никога, не ми е липсвала мощност. Причината да купувам тези коли е цената им. 6000лв ако за вас не са пари, за мен са. Тези 6000лв ще ги обърна в гориво или над 40 000 км пробег. Бензина има една резервна опция и тя се казва ГАЗ. При едни екстремни цени на горивата винаги е възможност. Купувай каквото ти е на сърце. Бензин, дизел 1.4, 2.9, 4.8.....щом е излязло от ВАГ много умни глави са го мислили и за да е на пазара значи си има своята ниша, предимства и качества. Не слушай повредените мозъци из страната, които си мислят, че ако имаш дизел, не знаеш какво е бензиностанция и едва ли не нафтата се самозаражда в резервоара. Аз лично бих взел в случая бензина, защото за разликата в цената ще карам с моя пробег 5 години. Ако караш по над 20к км на година бих избрал дизела. И не на последно място - простотата на бензиновия мотор не е порок. Една помпа за 200лв, 4 инжектора и един блок. Дай боже следващата ми машинка да е точно голф 5 1.4 и то без FSI, TSI, BDZIOZIZIZIZI....нещо простичко разиаш ли...

Трябва ти 1.6 101 кс свръх простичък двг, супер икономичен , няма ТВС, КЛМНОПРСТ и така натактъка, може и газ да му сложиш. Евала човек, :да: , че тука се оляха с дизелови и ТФСЙ и не знам си какви, и после кажат ох счуписе търся кадърен майстор...Ай че не ми се говори, карайте си печките - казало котето и си облизало г*за.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 фев 2009 13:30

Кое му е икономичното на бензиновия мотор - невизирам TSI? Може би това, че ако вашите 1.4 ги напъна, така както карам моята умряла печка ще харчат 12 литра на 100км. 12л по 1.73лв. = 20.76лв. При същото напъване печката харчи 6 ~ 6.5 на 100км. 6.5 x 1.66лв. = 10.79лв.

На 100км имаме разлика от 10лв., на 1000км има разлика от 100лв, на 10000км има разлика от 1000лв., а на 100000км. имаме разлика от 10000лв. честито на печелившите. Със спестените пари спокойно мога да ида да си купя ново турбо нов съединител, да си сменя ремъците, ходовата част, и да ми покрие разходите по масла филтри и други консумативи.

За -20% ДДС въобще няма да споменавам, защото спестявам още 2000лв. на 100000км.

Но в крайна сметка, всичко зависи от това какво работите и от това къде и за какво си използвате колите. Всеки сам си преценя кое е най-добре за него.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 28 фев 2009 14:19

Хаххаха,ебати сметките не е истина.Тези сметки не зависят ли от това колко ще се кара колата.Ако въртя по 10000км на година дали ще ми пука колко ще съм назад като стане на 100000км след 10години :lol: :lol: mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 фев 2009 14:26

Прав си че сметката зависи от това колко се кара колата, нямаше да задаваш този въпрос, ако беше изчел всичко което съм написал. При мен тези км са в рамките на максимум 2 години mhihi . Незнам ти колко ще си назад, но аз за 10години спестявам за нов Голф 6 2.0 TDI Highline, с умерен избор от екстри :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Съб 28 фев 2009 17:45

carlitobrigante написа:И доволен ли си? Дава ли ти дефекти?

Да доволен съм даже много колата я карам предимно само на дълго и много малко градско да ида на пазар :Mr Green Fun за изминатите до сега 7900км не съм имал проблеми разхода е доста добър 5.4/5.5 на дълго.
Взимаи дизела и не се чуди няма да съжаляваш :да:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”