Гадна миризма на газове и бензин в купето?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гадна миризма на газове и бензин в купето?

Мнениеот Wish_Master » Пет 27 фев 2009 22:19

Здравейте. Става въпрос за 3-ка GT 1.6 AFT. От месец и нещо започнах да усещам гадна миризма като на изгорели газове от към парното, а при палене рано сутрин и миризма на недоизгорял бензин, особено когато при работещ двигател се застане зад колата. В студените дни се забелязва и доста повече бял пушек от аспуха спрямо преди и видимо повече от другите коли).
Преди месец бях разкачил шлауха за картерните газове, за да пробвам как ще върви. Определено двигателят работеше по-добре, ускоряваше, работеше стабилно и равномерно, но миризмата в купето не се траеше. След 2 дни върнах шлауха на мястото му. Долу горе по това време почнах да усещам другите миризми.
Маслото е за смяна, нивото му е спаднало с 5мм от миналата година когато го сменях. Не съм доливал. Антифриза също е паднал с 1см под минимума, а преди година си беше точно посредата. Всичко беше в нормите до преди месец-2.
Колата се кара само на бензин! Отвреме на време я понастъпвам до 5000 оборота. Не съм забелязал промени във вървенето и, само тези миризми. Крайното гърне е тръгнало да прогнива, но това не обяснява миризмата на бензин рано сутрин.
Някакви идеи да имате? Замислям се за заминала гарнитура...

Потребителски аватар
Pa4o-GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Гадна миризма на газове и бензин в купето?

Мнениеот Pa4o-GTI » Пет 27 фев 2009 22:46

Колега имах същия проблем с моя голф , оказа се спукан бензинов маркуч . Огледай ги хубаво :beer

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пет 27 фев 2009 22:48

най-вероятно не изгаря хубаво бензина. Свещите и кабелите как са?

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Съб 28 фев 2009 18:25

Свещите са супер, скоро ги гледахме, кабелите нямат видими забележки и в тъмното не светят като дискотека. Като цяло двигателят работи без забележки, стабилно и добре ускорява. Сега като е по-топло времето, белият пушек отзад почти изчезна. Като цяло най-силна е миризмата рано сутрин, когато е студено.

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Съб 28 фев 2009 19:42

здравей колега!аз поне от това което прочетох по форумите и нашия включително бих те посъветвал да провериш маркуча за картерните газове.излиза от капака на клапаните,от блока.симптомите ме навеждат натам.имаше писано по темата някъде :talk:.айде със здраве и дано съм помогнал! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”