Проблем с работата на двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с работата на двигателя
Имам следният проблем с Passat 2.0l-когато го запаля започва да работи неравномерно (около 300 об. на празен ход) и след 1300 оборота започва да прекъсва, няма мощност и не може да бдигне оборотите над 1500
- paco70
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с работата на двигателя
Привет градски
.проблема може да е от много не6та ел,горивен.наи добре го прровери на комп.а ако иска6 колегите да ти помогна тук в форума напи6и и модела на колата,година,код на мотора.а за монреал аз мога да ти дам координати на наи-добрия сервис на vw и то бьлгарски 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Това само като е студен ли или по принцип?
Намирисва ми, че някой от цилиндрите не работи. Вдигни капака вечер и виж да не прескачат искри по високоволтовите кабели. Провери в какво състояние са свещите.
Някакъв шанс да са разменени кабелите по делкото?
Намирисва ми, че някой от цилиндрите не работи. Вдигни капака вечер и виж да не прескачат искри по високоволтовите кабели. Провери в какво състояние са свещите.
Някакъв шанс да са разменени кабелите по делкото?
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма значение дали е топъл или студен.пали от ряз и след малко започва да прекъсва. След рестарт на компютъра се оправя но за малко
-
- Автомобил:
- Двигател:
Годината е Passat 1990-91 мотора е А9
- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
Колега извинявам се, че използвам твоята тема но и аз съм със същия проблем. Когато е студена на газ държи супер ниски обороти ( няма обортомер и незная колко са ) когато загре е супер. На бензин прекъсва, като и смачкам газта двигателя заглъхва, без значение дали е загряла или не. Незная неможе да изгори както трябва бензина ли, но мерише много . Ходих на еладжия и ми каза че ламбда сондата ми е на отживяване и трябва да се смени. След смяната и същата работа. Засега съм сменил : палец, дистрибуторна капачка, кабели, свещи, ламбда сонда, горивен фитър, въздушен филктър и ефекта е нулев. Ако някои може да помогне
Пасата е B3 двигател 1F 1,6 89г.

-
- Автомобил:
- Двигател:
при твоя мотор проблемите може да са на много места,щом е с код 9А значи е механична инжекция с 16клапана,натам е филм,провери си кабели,свещи,дистрибуторна капачка,ако с в ред вече отиваш към механичния инжекцион,там гледаш да не смуче въздух от някъде,запушени дюзи.Има теми за механичен инжекцион,прегледай основно в ауди форум,там има много инфо за мех. инжекцион.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, отговора е TPS- сензора на въздушната клапа. Колегата с подобен проблем когато ти правят проверка на подобни проблеми гледай първо да ги установят с една джаджа-нарича се "четец на грешки",система ОБД 1 или с компютър(програмата е безплатна но кабела за връзка е скъп)http://www.obd2-bg.com/kabeli/VAG_2x2-OBD2F/index.html