Проблем с хидравлика Пасат 2005г. TDI 2.0
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с хидравлика Пасат 2005г. TDI 2.0
Здравейте колеги, след дълго спестяване и кредит от 20000 лева, успях да си купя дълго желания пасат Пасат шестица 2005г. TDI 2.0. 150 км след покупката пристигайки в пазарджик ми светна едно червено воланче(поне на това ми прилича) и в момента почти не мога да завивам. В пазаржик нямаме сервиз на WV, а не знам дали не е опастно да я карам до софия. Моля, за помощ ако знаете какво и има! Предварително Ви благодаря!
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Re: Проблем с хидравлика Пасат 2005г. TDI 2.0
Като начало утре на сжетло си прожери дали имаш течност в резервоарчето на сервото за волана.Ако е пълно значи проблема ти е помпата (задвижването и) или хидравличната рейка да ти е протекла.Иначе помпата не е добре да работи на сухо без течност и не трябва да се кара така за да не се разруши. Ако ти е изтекла течността можеш да сипеш и се придвижиш до най близкия сервиз. Успех!
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колеги като не знаете по-добре не пишете
този модел няма казан4е и никаде не се вижда те4носта и доливането става само в сервиз.наи-добре отиди някаде кадето разбират докато не е станало късно.а какво ти изписва на дисплея на компа като запалиш?

-
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:колеги като не знаете по-добре не пишететози модел няма казан4е и никаде не се вижда те4носта и доливането става само в сервиз.наи-добре отиди някаде кадето разбират докато не е станало късно.а какво ти изписва на дисплея на компа като запалиш?
И аз с един приятел търсихме казанче за доливане, ама не открихме, има само за чистачките и антифриза.
Мисля, че нищо не пише на компютъра, всичките менюта си изглеждат нормално, в смисъл излизат си разхода, температурата, и неща които си сложил да излизат. Единствено като запаля има някакъв пиукане, появяве се червеното воланче и едвам я прибрах до нас, въобще не можеше да завива. Един приятел ми препоръча да откача за 2 минути акомулатора и пак да го включа и грешката може да изчезне. Вие какво ще кажете по този въпрос?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
ами според мен веднага като изпиука това трябва да излиза нещо и на дисплея да пише,преполагам 4е си с големия дисплеи по средата.а като въртиш 4ува ли се някакъв звук и отдолу има ли някакъв те4?това изведнъз ли стана или постепенно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:ами според мен веднага като изпиука това трябва да излиза нещо и на дисплея да пише,преполагам 4е си с големия дисплеи по средата.а като въртиш 4ува ли се някакъв звук и отдолу има ли някакъв те4?това изведнъз ли стана или постепенно?
С голям дисплей посредата съм, но май нищо не излиза, утре ще провера със сигурност. Няма теч и звук и стана изведнъж, цял ден си карах, не можех да се нарадвам и вечерта отидох до Била и при тръгването се получи този проблем. Предишния собственик ми каза, че му се е случвало вендъж но е бил в софия и е закарал в сервиза и там го оправили, само че Пазарджик до София са 120 км
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
колата си е забравила кодирането за ел.помпата на хидравликата
пробваи с отка4ен акумулатор за десетина минути-и след първите 20-30метра пове4ето пъти се самообу4ава,ако не ще се оправя с компютър
пробваи с отка4ен акумулатор за десетина минути-и след първите 20-30метра пове4ето пъти се самообу4ава,ако не ще се оправя с компютър
-
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:колата си е забравила кодирането за ел.помпата на хидравликата
Извинявай, но нещо не разбрах След откачването на акумулатора за десетина минути, да я бутаме 20-30 метра и тя ще се самообучи или да закачим акумулатора и тогава да покараме 20-30 метра и ще се самообучи, или след закачването на акумулатора, трябва вече да изчезнала грешката?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
зака4аш акумулатора,подкарваш колата и ако за дваисетина метра не се оправи сама остава после само с компютър
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо щях да разкачам акумулатора и реших да пробвам, да стартирам автомобила и се оказа че грешката е изчезнала. Благодаря на всички за съветите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Рейката на Пасат 6 е електромеханична .Съветвам те да отидеш на диагностика , нищо че индикацията не свети вече .
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
bobyjuvefan написа:Тъкмо щях да разкачам акумулатора и реших да пробвам, да стартирам автомобила и се оказа че грешката е изчезнала. Благодаря на всички за съветите.
Ай колега да не забравиш да напишеш като отидеш до сервиза, какво се е случило, все пак за това е форума, и ние да знаеме за такива случай. Иначе честито с пасатчето !