Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Мнениеот baracuda681 » Чет 12 фев 2009 2:09

icoico написа:
rosen79 написа:
baracuda681 написа:Няма да забравя първия ден като си взех скутер един боклук с г2 как мина на червено и ми се хилеше мазно.
В Гърция и Италия като се стопли и колите прашасват :012:

Не е точно така ама карай да върви.Бил съм в Гърция и знам кво е.Движението е два пъти по-голямо от тук,ама хората имат колтура,не са кат бай ти Ганя.

Май не си слизал по на юг от Лариса и не си броил кандилата по завоите,колега(Тва на аватара ми е мостът Рио-Антирио). Мотористите в Гърция са точно толкова самоубийствено настроени и нахални както и у нас,а от количеството пияни шофьори нощем пък останах потресен.И между другото,поне докато не понапредне глобалното затопляне(или нефтената криза)у нас колите няма изгледи да прашасват през лятото. :lol:

София, ако нарастне до 4 млн. души друго ще говориш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 12 фев 2009 8:27

http://www.vbox7.com/play:fefe9fae
За да не съм голословен mhihi Забележете все пак и колко нормални мотоциклетисти имаше.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 12 фев 2009 8:42

Ако един моторист се движи с нормална скорост, без значение да ли е в задръстване или не, винаги бих го пуснал.Знам, че е доста по-уязвим от мен.
Но има някои, които са си живи донори.
Преди няколко месеца на една месечна, видяхте какво стана.2 момчета от нашите, ги натряска нек`ъв самоубиец, докато се правеше на разбирач и караше на задна гума. Аз от такива се страхувам най-много.
Не казвам, че съм прав, но си мисля, че у нас при цялата ни липса на култура относно движението по пътя, мотористите (или поне голяма част от тях) са с една идея по-недисциплинирани от останалите участнии в движението (пешеходци, шофьори на автомобили и т.н.)

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Чет 12 фев 2009 18:45

има и много шофьори с очевиден интелектуален дефицит, както и мотористи ...
На кой не му се е случило днес някой да го "изненада" с неадекватно поведение на пътя!? Свиркаш, псуваш и продължаваш...а ако има сгъната някоя тенекия...малко разправии, но не е бог знае какво.
Лошо е, когато си караш в лентата с мотора, с около 40 км, светнат фар,с каска,екип... и като не видят, отнемат предимство и минат през теб... лежиш с месеци натрошен, ако оживееш... това е лошо, нямаш никаква вина.Нито си донор, нито караш писта...
...да понякога минаваш между колите едва едва,за да те видят,на достатъчно разстояние оттях и за да можеш спреш ако някой нарочно застане на пътя ти... ей така , за кеф...не че той ще мръдне ,ама защо ти ще можеш да се движиш, а той не и да си се нерви в четириколесното МПС. В подобни случаи се сещаш,че все пак си с ендуро и такива подробности,като бордюри,парапети и прочие препятствия не са ти проблем...намираш начин...все пак минаваш напред за ужас на тоя дето нарочно ти застава на пътя и се дави със слюнка от яд.
Всяко стадо си има мърша,какво да се прави.Ще трябва мирно съвместно да съществуваме...
както мотора и колата ми в гаража :beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 12 фев 2009 19:23

Искаш да кажеш,че шофьорите на автомобили застават нарочно на пътя на мотористите самоубийци?Извинявай за израза ти газирана нафта ли пеш?Значи всеки който си стои в лентата за движение стои нарочно да пречи на ония малоумник дето не му се живее,и бърза да мине щото видиш ли той е с повече права от всеки друг,и за него правилника не важи.И тоя дето бутна момчетата пред НИМ ли е невинен?Сигурно момчетата нарочно са застанали на пътя му.Абе хора слезте на земята.Гледах сега клипа дето е качен да видим как се кара мотор в Гърция.искам да попитам колегата,който така старателно ни показва това толкова спокойно и без грешно каране.Колега,ти видя ли някой друг да кара така като този?Няколко пъти съм ходил в Гърция и съм се изумил от културата им.

Последна промяна от rosen79 на Чет 12 фев 2009 20:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Чет 12 фев 2009 19:44

нямам предвид клипа по нагоре , а собствения си опит и продължаващите операции на моя приятел :o

говоря за Пловдив , не за Гърция... освен това от написаното става ясно ,че става въпрос за ендуро, нещо МНОГО различно от мотора на клипа

... и така пъпля между колите, защото светва червено
повтарям ПЪПЛЯ с 5 км/ч ... и ми е се случвало някой нарочно да навие волана...за да не мога да продължа...тогава на тротоара...газ през градинките... :shock
че нещо не ми се слиза на нивото на въпросния някой, пък той достатъчно страда и е ощетен ,за да се мъчи още повече...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 12 фев 2009 20:09

А тук в темата става дума точно за такива мотористи, като тоя от клипа.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 12 фев 2009 20:24

stavrev написа:говоря за Пловдив , не за Гърция...

Да бе в пловдив такъв калъф не съм виждал и аз и дано да не видя...ама по руски, българия, асеновградско нема състезатели така ли :lol: тея хора видят ли повече от 100м права и цедят без значение къде са

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Чет 12 фев 2009 20:55

темата е ЗА МОТОРИСТИТЕ И ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ТЯХ НА ПЪТЯ...

никъде не пише "пистари"," донори" или нещо друго...
оказва се ,че има доста хора с позитивно отношение към моторите тук... :D
viewtopic.php?f=15&t=53651
... та темата не е и за мотористите в Гърция ми се струва...

идеята ми е ,че има и нормални все пак... :idea:
а "състезатели" не само в Пловдив дал господ... :banghead:
щом в тунела ме изпреварват на задна гума...не коментирам
може някой да има остра нужда от активно лечение.

... може би така ще ни забелязвате по-лесно...
http://www.youtube.com/watch?v=uLakKbZYmpE

Последна промяна от stavrev на Пон 23 фев 2009 9:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Mapa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mapa » Съб 14 фев 2009 15:50

stavrev написа:темата е ЗА МОТОРИСТИТЕ И ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ТЯХ НА ПЪТЯ...
никъде не пише "пистари"," донори" или нещо друго...
оказва се ,че има доста хора с позитивно отношение към моторите тук... :D
viewtopic.php?f=15&t=53651
... та темата не е и за мотористите в Гърция ми се струва...

идеята ми е ,че има и нормални все пак... :idea:
а "състезатели" не само в Пловдив дал господ... :banghead:
щом в тунела ме изпреварват на задна гума...не коментирам
може някой да има остра нужда от активно лечение.

... може би така ще ни забелязвате по-лесно...
http://www.youtube.com/watch?v=uLakKbZYmpE

Това понятие "пистов мотор" е безкрайно грешно и отклонява хората от действителността. На английски е sport bike (спортен мотор, спортна кола/купе е абсолютният еквивалент), ние си го превеждаме "пистов". Хората които не се интересуват от мотори си създават грешни представи, въпросните представи се разпространяват, прерастват в "донор" и тн. Всички мотори имат адско ускорение и максилна скорост, дори грамадните туръри като goldwing, но никой не нарича водачите им "донори". Може би стряскащия вид на спортните мотори поражда други чувства - не знам. АЗ карам "пистов" мотор, не карам бързо (за което приятелите ми се смеят), но това не ми помага. На няколко пъти щях да се забия в мпс, отнемащо ми предимството, просто повечето хора не гледат достатъчно старателно.
Състезатели има и в двата лагера, разликата е в това, че едните плащат с живота си за грешките на другите и своите собствени, а другите чакат 1 седмица тенекеджията...
Не мога да разбера защо има хора, които "мразят мотористите". Карат бързо? По-често срещам състезатели с коли, но тъй като колата няма същите възможности и хората са свикнали - не правят такова впечатление. Състезател е този от клипчето, а такива при нас не се срещат често (да не кажа никога).
Факт е че водачите на 4колки не внимават достатъчно, факт е че те са виновни за повечето катастрофи в града. Дали ще карам с 20 или 200 няма разлика, в 70% от случаите щофьора, който излиза на пътя ми няма да ме види. Да, ако се забия в него с 20 ще съм добре, с 200 ще умра на мига, но това не променя факта, че хората НЕ ГЛЕДАТ.

Моля ви отделяйте повече време като се оглеждате!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 14 фев 2009 16:46

Сега,откъде-накъде ще мразим мотористите.Както правилно отбеляза колегата,те плащат с живота си своите и чуждите грешки,което според мен би трябвало да ги направи доста по-предпазливи от средностатистическия шофьор на четириколесно МПС.И само да отбележа-разликата между 20 км/ч и200 км/ч (или 55 м/с) е доста важна за това дали ще те забележат навреме...

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Нед 01 мар 2009 20:50

[/quote]На няколко пъти щях да се забия в мпс, отнемащо ми предимството, просто повечето хора не гледат достатъчно старателно.
Състезатели има и в двата лагера, разликата е в това, че едните плащат с живота си за грешките на другите и своите собствени, а другите чакат 1 седмица тенекеджията...
Не мога да разбера защо има хора, които "мразят мотористите". Карат бързо? По-често срещам състезатели с коли, но тъй като колата няма същите възможности и хората са свикнали - не правят такова впечатление. Състезател е този от клипчето, а такива при нас не се срещат често (да не кажа никога).
Факт е че водачите на 4колки не внимават достатъчно, факт е че те са виновни за повечето катастрофи в града. Дали ще карам с 20 или 200 няма разлика, в 70% от случаите щофьора, който излиза на пътя ми няма да ме види. Да, ако се забия в него с 20 ще съм добре, с 200 ще умра на мига, но това не променя факта, че хората НЕ ГЛЕДАТ.

Моля ви отделяйте повече време като се оглеждате![/quote]
:applause:

Ето за това става дума, и моля ВИЖДАЙТЕ докато гледате...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 01 мар 2009 21:31

Днес скъсах веригата........иначе правя мазалище по пътищата :twisted: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 01 мар 2009 22:59

stavrev написа:има и много шофьори с очевиден интелектуален дефицит, както и мотористи ...
На кой не му се е случило днес някой да го "изненада" с неадекватно поведение на пътя!? Свиркаш, псуваш и продължаваш...а ако има сгъната някоя тенекия...малко разправии, но не е бог знае какво.
Лошо е, когато си караш в лентата с мотора, с около 40 км, светнат фар,с каска,екип... и като не видят, отнемат предимство и минат през теб... лежиш с месеци натрошен, ако оживееш... това е лошо, нямаш никаква вина.Нито си донор, нито караш писта...
...да понякога минаваш между колите едва едва,за да те видят,на достатъчно разстояние оттях и за да можеш спреш ако някой нарочно застане на пътя ти... ей така , за кеф...не че той ще мръдне ,ама защо ти ще можеш да се движиш, а той не и да си се нерви в четириколесното МПС. В подобни случаи се сещаш,че все пак си с ендуро и такива подробности,като бордюри,парапети и прочие препятствия не са ти проблем...намираш начин...все пак минаваш напред за ужас на тоя дето нарочно ти застава на пътя и се дави със слюнка от яд.
Всяко стадо си има мърша,какво да се прави.Ще трябва мирно съвместно да съществуваме...
както мотора и колата ми в гаража :beer

Еми като те е страх от мечки, не ходи в гората !
А защо не написа нещо , за тия балъци дето ти правят път се едно си линейка ?
Много умеете вие да се оплаквате , ама вече прекалявате ми се струва !
Винаги вие сте жертвите и т.н , ама това си е до манталитет...
Може и добре да сме , ама дай да се оплакваме ...

ПП:
А даскала , от селско по селско исказване ...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 01 мар 2009 23:03

icoico написа:http://www.vbox7.com/play:fefe9fae

верно че съм се нагледал на моторджий в Гърция ама тоя :shock :shock :shock
ама тоя в Атина,там явно са по луди

Върни се в “ОФФ-Топик - други”