Проблем с повдигачите на Голф 2 /DiGiJet/
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Проблем с повдигачите на Голф 2 /DiGiJet/
Ако питаш дали ще се счупи нещо - няма. Баща ми го кара сигурно 2 години така. Проблема е че лятото на отворени прозорци ще ти гръмне главата, а и звучи като дизел пред блокиране.
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
Ти ме разби бе пич 

-
theultimate
Така е, не се хваля особено с това, даже се надявам в най-скоро време да го оправя.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
В Бургас мога да ти препоръчам майстор на Л. С. Пиши ако искаш.
Относно колко е опасно, без да се види от майстор, е трудно да се каже. Но щом тракането е толкова силно, дори и на загрял мотор, ти препоръчвам да го оправиш възможно най-бързо!
Относно колко е опасно, без да се види от майстор, е трудно да се каже. Но щом тракането е толкова силно, дори и на загрял мотор, ти препоръчвам да го оправиш възможно най-бързо!
aradovanov написа:В Бургас мога да ти препоръчам майстор на Л. С. Пиши ако искаш.
Казвай, явно трабва да се ходи, пък като видим ...
ще решаваме 
Нодих при майстора - препоръча ми два варианта: да почисти и разкара повдигачите ще има ли ефект и евентуално за колко време или да ги сменя с нови някакви немски може да осигури - изгодно "АНКЕЛ"мисля че бяха 124лв
Какво мислите по въпроса...........Ако имате предложения
Какво мислите по въпроса...........Ако имате предложения

колата "мърка" като котенце.
не ми беше известна тази марка, но дано не се наложи да ............................ Смениха ми ги за 1 час-
theultimate
При мен се получи следното:
С Fuchs 15w40 тракаха докато загрее - почти до 90 градуса. Смених го с Mobil 10w40 и започна да трака постоянно. Днес ходих да ми сменят повдигачите - INA по 12лв бройката 8 броя. За работя не знам точно, защото и доста други неща ми направиха. Вече не трака...
С Fuchs 15w40 тракаха докато загрее - почти до 90 градуса. Смених го с Mobil 10w40 и започна да трака постоянно. Днес ходих да ми сменят повдигачите - INA по 12лв бройката 8 броя. За работя не знам точно, защото и доста други неща ми направиха. Вече не трака...
- billy_bg
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз като смених маслото сложих 15/40 приста и почнаха да тракат.студен трака,като загрее до 90 градуса спират да тракат.и аз смятах да слагам 10/40 полусинтетика и мислех че ше се оправят ама ти ме разочарова.май няма смисул да пробвам а?по добре направо да ги сменям.от каде купи повдигачите?
-
theultimate
Има смисъл да сложиш каквото и да е масло, само не приста. Това масло за 2-3 години може да ти унищожи целия двигател, не само повдигачите. Сложи като предишното ти масло. Изобщо не знам за какво слагате такива масла като приста, омв и т.н. Една туба Fuchs Titan, което доколкото знам на някои модели VW се слага оригинално в завода 15w40 е около 35лв. С 10-15лв спестени и наливане на пумия такива бели може да си причините, че не е истина.
За маслата приста имам конкретни факти. Трабантовите двигатели се оказа че изкарват двоен пробег ако спре да се сипва приста, а се сложи нормално западно масло. Трансмисионното масло на приста за година-две успя да ми унищожи синхронизатора на втора предавка на голфа, така че сега дори със синтетика пак да влиза трудно.....
За маслата приста имам конкретни факти. Трабантовите двигатели се оказа че изкарват двоен пробег ако спре да се сипва приста, а се сложи нормално западно масло. Трансмисионното масло на приста за година-две успя да ми унищожи синхронизатора на втора предавка на голфа, така че сега дори със синтетика пак да влиза трудно.....
- billy_bg
- Автомобил:
- Двигател:
значи казваш да пробвам задалжително с друго масло и ако продалжат да тракат тогава да ги сменям.аз смятах да сложа лики моли или шампион 10/40.от каде го купуваш това масло фукс
- billy_bg
- Автомобил:
- Двигател:
а преди ми даваха някакво наливно тексако ама вече нямам вразкас този човек дето го даваше
-
theultimate
Ауто Плюс. Дали 10 или 15в40 - не знам. Някои колеги казват че 10 е по-добре, при мен пък стана по-зле. Ако знаеш какво е било предишното, с което не са ти тракали повдигачите, сложи пак толкова гъсто.
- billy_bg
- Автомобил:
- Двигател:
не знам какво е беше в шишета от минерална вода.а повдигачите от каде ги купи?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”