Проблем с ключалката на багажника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dashark
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ключалката на багажника

Мнениеот dashark » Пон 02 мар 2009 20:51

Здравейте!

Става дума за Bora от 2001 г.

От няколко дни не мога да отворя багажника. Мислех, че нещо е замръзнал, но последните дни температурите бяха над нулата, така че ако причината е била студът, трябваше вече да няма проблеми. Опитах се да намеря някякво ръководство на немски или английски език, за да видя дали няма открия нужното инфо там, но не успях (ако някой може да помогне, ще съм много благодарен).

Може ли някой да ми помогне да реша този проблем, че сега единственият достъп до багажника е през задните седалки? :banghead:

Потребителски аватар
vvivas_1971
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ключалката на багажника

Мнениеот vvivas_1971 » Пон 02 мар 2009 23:50

С Вентото имах подобен проблем.Промуших се през свалените задни седалки в багажника,свалих кората на капака на багажника и дръпнах лоста който свързва патрона за отваряне с ключалката.Капака се отвори и оттам намирането и разрешаването на проблема бяха лесни.На Бората не знам как е.Само давам идея :да:

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpyc » Вто 03 мар 2009 10:19

vvivas_1971 написа:С Вентото имах подобен проблем.Промуших се през свалените задни седалки в багажника,свалих кората на капака на багажника и дръпнах лоста който свързва патрона за отваряне с ключалката.Капака се отвори и оттам намирането и разрешаването на проблема бяха лесни.На Бората не знам как е.Само давам идея :да:

на голф 4 е същото. машинката за заключване не работеше. купих нова за 30 лв и я смених. особенност е обратната резба за прихващането и, което няколко майстора не можаха да разберат и си мислеха че са нитове...

dashark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dashark » Вто 03 мар 2009 10:33

Благодаря и на двамата!

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Вто 03 мар 2009 10:39

колега внимавай какво правиш,защото преди един месец и при мен беше същата работа .Мислех че е замръзнала ключалката, и я оставих колата в гаража.Разтопи се всичко,промуших се от вътре отворих капака и от там на сетне не ме питай. :banghead: :banghead: :banghead: Сега си карам с отворенбагажник,защото със сичко можеда се отвори,даже и с монета.

Ivo GOLF 4 110hp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo GOLF 4 110hp » Вто 03 мар 2009 11:58

при мен е същото,ако може някой да каже как да сваля задните седалки :Mr Green Fun

Ivo GOLF 4 110hp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo GOLF 4 110hp » Вто 03 мар 2009 12:30

така излезе др проблем :banghead: влязох през багажника и го отворих и без да искам бутнах палчето на ключалката е сега не може да се върне(тази част която е като кукичка) :screwy

Потребителски аватар
vvivas_1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvivas_1971 » Вто 03 мар 2009 15:56

без да искам бутнах палчето на ключалката е сега не може да се върне(тази част която е като кукичка)
Може би точно това ти е проблема. Тази кука натиска една джаджа която от своя страна дърпа лоста който свързва бутона за отваряне с ключалката.Така че сваляй патрона и виж какъв е проблема.При всички положения ще иска смазване и раздвижване.Не зная на колко години ти е колата но моята като я купих беше на 7.Багажника изобщо не се отваряше с ключа(понеже има централно може би не е отварян с ключ).Приложих яко смазване и раздвижване на патрона и сега всичко е ок.

Ivo GOLF 4 110hp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo GOLF 4 110hp » Вто 03 мар 2009 18:51

може и това да е проблема.Ръчках до преди макло и кукичката се върна в полужение в което поне багажника моэе да се затваря.забелязах(през 1 дупка) също че механизма не залючва дръжката на багажника(има мн малък ход).сега съм затворил бнагажника и няма отваряне освен от вътре(така ме устроива за сега).ще се ходи на майстор.а и да попитам какъв може да е проблема ако не може да се заключва капачката на резервоара.мерси. kolata e GOLF 4 TDI 110HP 98g

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”