Проблем Двигателят тресе на 5-та с 65-70 км/ч
Проблем Двигателят тресе на 5-та с 65-70 км/ч
Здравейте, колата е венто ТДИ 90к.с.1З мотор, прави ми впечатление,като вклча 5-та предавка при малко по-ниска скорост около 65-70 км/ч и започва да тресе отвратително,докато премине 70-км/ч според мен това не е нормално, имал съм и други коли които не са правели така, бензиновите изобщо не прават така, просто по-трудно набират но не тресат, а и в момента имам и опел астра Г 1.7ТД и при нея нямам такъв проблем,даже и при 50 км/ч да и бодна 5-та не тресе. Моля наякой който е имал такъв проблем да сподели, или пък някой който знае на какво се дължи.
Re: Проблем Двигателят тресе на 5-та с 65-70 км/ч
По мое мнение да превключиш на 5 с 65км/h си е живо истезание за мотора, освен ако не си по надобнище. При бензина е съвършено различно.
В твоя случай, аз бих си прегледал тампоните на двигателя.
В твоя случай, аз бих си прегледал тампоните на двигателя.
Да разбирам,че е нормално, и го прави защото я включвам под оборот, обаче защо като включвам по-малка скорост пак горе долу на тзи обороти не тресе, и защо при другият ми дозелов автомобил не прави така дори и при 50 на 5-та.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Предполагам ,че на другия ти автомобил са по къси скоростите.Аз на моето ТДи лично 5-та предавка включвам на около 80км/ч и отгоре даже.На 4-та предавка на 2000 об/мин се движи приблизително с 80 и като и сложиш 5-та оборотите падат до към 1500 което си е доста ниско ,а с 60 км/ч не се учудвай защо ти тресе там оборите може би са към 1100.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
обикновенно това са признаците за закъснение на центровката.
Според мен пък се нуждаеш от профилактика на електронния блок на ГНП-то.
vikoo написа:Според мен пък се нуждаеш от профилактика на електронния блок на ГНП-то.
В какъв смисъл профилактика на екетрониката,мога ли сам да си я направя, нещо се почиства ли.
Благодаря за отговорите, и аз клоня към тезата,че тресе от ниските обороти на висока предавка, защото като включа 5-та с примерно 75 км/ч няма никакво претрисане, може би така съм свикнал да не набирам достатъчно преди да превключа,защото 1 година карах Лагуна 2.2ТД която поемаше без проблеми. Все пак ми стана интересно и мнението за центровката, тя с ВАГ - КОМ ли се прави като колата е с ел.ГНП?
Аз съм със същата кола и двг и също тресе. Това е нормално
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kusho написа:Аз съм със същата кола и двг и също тресе. Това е нормално
Изобщо не е нормално... Свържи се с ifidik от твоят град и след неговата намеса ще се убедиш че колата ти трябва да наема от ниските равномерно, а не да придърпва...
-
- Автомобил:
- Двигател:
dani_94 написа:kusho написа:Аз съм със същата кола и двг и също тресе. Това е нормално
Изобщо не е нормално... Свържи се с ifidik от твоят град и след неговата намеса ще се убедиш че колата ти трябва да наема от ниските равномерно, а не да придърпва...
Наистина е така, мойта на 5-та с 50 км. в час си набира без никакво тресене и придърпване, но е регулирана перфектно!
Zinoto написа:dani_94 написа:kusho написа:Аз съм със същата кола и двг и също тресе. Това е нормално
Наистина е така, мойта на 5-та с 50 км. в час си набира без никакво тресене и придърпване, но е регулирана перфектно!
Добре, но регулирането от майстор дизелджия ли става на помпата,или от компютърен специалист с ВАГ-КОМ?
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Майстор дизелджия с добри познания на Ваг-Ком и най-вече на ТДИ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мойта сам съм си я регулирал без да съм майстор, но много дизели съм имал и ползвам ВАГ-КОМ.
Върни се в “Дизелови агрегати”