Проблем с парно на голф 4!!!!
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
Проблем с парно на голф 4!!!!
Здравейте колеги както си карах колата ми се изпоти предното стъкло,обзет от паника отбих и от мазнините по стъклото се досетих,че е антифриз.При първият оглед забелязах теч на антифриз до краката на предна пътническа седалка близо до въздуховодите на парното за краката.Забелязах,че ми тече от мястото кадето влиза жилото за местене на топло и студено(по точно не знам как то го обясня).Местя на студено не тече,местя на топло и шурти като из ведро.Използвах търсачката и не можах да намеря отговор.Прочетох само темата на колегата junakov не знам как да я добавя за което да бъда извинен,как се сменя парното.Колата няма климатик.Дали ми е спукано парното за което аз предполагам.Благодаря предварително.Колата е с AGZ мотор.
- GALIANO
- Двигател:
Re: Проблем с парно на голф 4!!!!
Няма ли кой да помогне. 

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така мисля, спукан радиатор на парното, трябва да разглобиш таблото за да имаш достъп, сваля се жабката, лесно е, въпроса е да можеш да видиш какво става там долу и да знаеш със сигурност какво трябва да направиш.
Успех
Успех

- GALIANO
- Двигател:
Мерси колега ама не мислч че ще се размина само с вадене на една жабка,гледох някаде из форума как трябва да се извади цялото табло. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
але хора може да прозвучи смешно ама искам да питам понеже имам голф4 искам да питам тои е климатроник и има три режима на работа на климатроника ECON AUTO и режим дето нищо не пише искам да попитам кои за какво точно е,исзвинявам се за невежеството ми
- GALIANO
- Двигател:
не мога да ти помогна защото нямам климатроник,успех,защо не погледнеш сервизната си книшка.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Не съм 100% сигурен как е при четворките, но на 2-ка и 3-ка се маха всичко за да стигнеш до радиатора на парното.
Ето така изглеждаше Джетата на братлето преди да сваля парното...успех
При нас радяторчето се спука защото една клапа в капачката на разширителния съд беше заяла и понеже антифриза като се загрее се разширява а повишеното налягане не се е освободило от клапата, а от най-слабото място.
В голфовете тези радиаторчета са Валео Маде ин Франсе и ни става ясно защо съсдават ядове.
Ето така изглеждаше Джетата на братлето преди да сваля парното...успех
При нас радяторчето се спука защото една клапа в капачката на разширителния съд беше заяла и понеже антифриза като се загрее се разширява а повишеното налягане не се е освободило от клапата, а от най-слабото място.
В голфовете тези радиаторчета са Валео Маде ин Франсе и ни става ясно защо съсдават ядове.
- GALIANO
- Двигател:
Имах 2-ка бензин 1.3
и сам сменял лично и не се налага вадене на цялото табло.Утре се мятам и ще кача снимки. 

- GALIANO
- Двигател:
Като спомена твоя проблем,аз има полтъргайст в колата.Значи зимата особено като е студено паля си колат и с след там еди колко си килметра спирам,изгасям и при изгасен двигател ми шурва антифриз под радиатора(този големия)сменях капачки какво ли не направих,5 майстора смених и така се молех да дойде пролетта по барзо
.И сега се страхувам да не би като сменя радиатора на парното пак
да се прецака.

- venci_wrc
- Автомобил:
- Двигател:
колега цялото табло ще сваляш предстои ти яка мелачка за това по сирвизите изкат само 50 лева за сваляне на таблото аз съм питал и за тва ти казвам на мен ми беше изгоряла крушчицата на врътките на парното и маиката ми се еб....... от всякаде докато я сменя ся пак се прецака на скоро и хич не мисля да се занимавам повече а работата при тебе е мн сериозна но ще трябва да почнеш със скапаното табло

- GALIANO
- Двигател:
Днес закарах колата в Хоби кар-Добрич за труд казаха 120 лв а оригиналното радиаторче иначе струвало 260лв
сложих от 35
немога да кача снимки продадох фотоапарата 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз съм със такова от 35лв. и 2-ра годи на няма ядове. Честито за твойто радиаторче и със здраве да си те топли.
120лв е нормално за тая операция. Преди да се навия да си го сменя сам обиколих няколко сервиза и на всякъде ми казаха същата сума 120лв. за работа.
120лв е нормално за тая операция. Преди да се навия да си го сменя сам обиколих няколко сервиза и на всякъде ми казаха същата сума 120лв. за работа.
- GALIANO
- Двигател:
Колеги кризата си казва думата,от OPEL сервиз имаше промоция "за всяка закупена час от нас,безплатен монтаж"
казах си това е само за мене след 7 часа друд за 60 лв
парнот е на "6"Няма тава промоция 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера сменях (само че на джета 2). Проблема при мен беше, че никой не искаше да се занимава със смяна
Та се хванахме 3ма човека и готово. Притеснявах се, че сложих такова за 31лв. (ауто плюс) ама ми споменаха, че оригинално е 270 някъде
Гледам колегата по-горе казва, че 2 години кара с такова - дано да издържи
Иначе аз тази операция и за 120лв. не бих я почнал ...
П.С. Колегата radi_nrj защо е свалял цялото табло и волана не мога да разбера?

Иначе аз тази операция и за 120лв. не бих я почнал ...

П.С. Колегата radi_nrj защо е свалял цялото табло и волана не мога да разбера?

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Гледам колегата по-горе казва, че 2 години кара с такова - дано да издържи
ще издържи колкото другото, но топлото не е както преди