Проблем с повдигачите на Голф 2 /DiGiJet/
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с повдигачите на Голф 2 /DiGiJet/
Ех момчета. Зимата се кара с тънко масло че да не ти тракат повдигачите до 90 градуса. А лятото с гъсто че да успяват да се напълнят достатъчно. Под тънко масло се счита 10/40 а под гъсто се разбира 15/40. Когато е студено с гъстото масло се появяват следните неща: Немогат да се напълнят повдигачите бързо защото е спекло студено и гъсто маслото, по трудно пали защото има голямо съпротивление маслото. За това си слегаъте зимата 10/40 и проблеми нямата. За лятото е 15/40 поради това че е по топло по лесно се разбива маслото и е с необходимата гъстота че да може помпата не да го подмята просто а да го качва чак при повдигачите защотот ако е редичко ще ви светнат 2 лампички едната е СТОП а другата е МАСЛО. По отношение на сипването на ПРИСТА ОИЛ един себеси уважаващт шофиор не би сипал на колата си. Смело препоръчвам Мотул, Мобил, Кастрол и Манол. С тези масла съм карал и съм си сменял маслото всяка есен и всяка пролет и проблем няма. 

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Да де, ама това с лятно/зимно масло е за хората, които карат много. Аз като зорлем въртя 8000-10 000км годишно ако всеки ден си карам колата какво, да го сменям на 5000км ли? Иначе повдигачите ми ги взеха направо в сервиза, не съм ходил да ги купувам.
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Аз работя в магазин за авто части и консумативи. Ще ти кажа само една история. Един сасед има Голф 2 1.6 карбуратор. Той не е сменял маслото от 6 години защото не е навъртял още 10 000 километра. Според тебе как сега му звучи колата като котенце което мърка или като ЗИЛ?
Едно масло излагано продължително време на ниски температури и след това загравано бързо до високи се прецаква освен ако не е пълна синтетика (губи вискозитет) а според мен колкото и да си обичаме автомобилите пълна синтетика първо не е полезна защото са амортизирани а и второ защото се пак най евтиното масло което познавам пълна синтетика ти е 60 левчета. Такаче независимо от пробега е желателно да си сменяш маслото началото на студовете с тъничко масло и началото на жегите с малко по гъсто. Това е мой личен съвет.
Едно масло излагано продължително време на ниски температури и след това загравано бързо до високи се прецаква освен ако не е пълна синтетика (губи вискозитет) а според мен колкото и да си обичаме автомобилите пълна синтетика първо не е полезна защото са амортизирани а и второ защото се пак най евтиното масло което познавам пълна синтетика ти е 60 левчета. Такаче независимо от пробега е желателно да си сменяш маслото началото на студовете с тъничко масло и началото на жегите с малко по гъсто. Това е мой личен съвет.

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Стига с тия митове за тънкото и дебелото масло. Карам Голф2 1,6 на 250 к. по километраж. Карам го с пълна синтетика , доливам към 350-500 гр. за 10к. в зависимост колко го юркам. Повдигачите ми изтракват за около 10 сек. макс. сутрин. И зиме и лете си все с едно масло.
-
theultimate
Никъде по книгите не съм видял да се сменя масло 2 пъти в годината. За всякакви коли пише ~10 000км или 1 година, което стане първо. И никой който кара малко не съм чул да сменя масло 2 пъти в годината.
- billy_bg
- Автомобил:
- Двигател:
преди малко палих голфа и тракането е изчезнало.да не би зареди по топлото време?
-
theultimate
Сега ти върши работа топлото време, но продължиш ли да караш с приста ще почне да трака все по-често и по-често.
- billy_bg
- Автомобил:
- Двигател:
не тая седмица го сменявам с лики моли МоS2 ама се чудя сега 10 или 15/ 40 да е?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”