Проблем с тоците на перката на радиатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с тоците на перката на радиатора

Мнениеот snickers_ » Вто 03 мар 2009 16:17

Така момчета имам 1 голям проблем (не много голям още не е лято и не загрява) та проблема ми е че перката не се пуска до сега е установено
Перката не е изгоряла
Двата кабела на датчика като ги дам на касо пак не върти но по тях тече маса като отрежа кабела от перката не тоя който е посока датчика а другия изчезва масата при тея дето са за датчика на радиатора като бием директен + от акумулатора и сам дал на касо 2та кабела на датчика варти
и си права извода че некаде се губи + някой може ли да ми каже кой номер е ако има реле тая перка че всички бушони са ми здрави ?
Забравих става въпрос за голф 2 :)

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с тоците на перката на радиатора

Мнениеот poni » Вто 03 мар 2009 16:49

масата за която говориш идва през мотора.реле няма.прегледай пак бушоните,и виж дали там има +

Потребителски аватар
hristo stankov
Автомобил: VW GOLF II
Двигател:

Мнениеот hristo stankov » Вто 03 мар 2009 17:46

Здрасти колега. Към датчика на радиатора не трябва да има маса (-), трябва да има само (+). На вентилатора трябва да има маса. Към датчика ти отива един постоянен плюс (+) и от там като загрее антифриза до определената температура веригате се затваря и тогава постоянния плюс отива от другия кабел на датчика към перката. Кабелите на датчика трябва да бъдат два или три в зависимост от това колко степени имаш на перката ако е една трябва да имаш два кабела, ако е с две три кабела.

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Вто 03 мар 2009 21:07

hristo stankov написа:Здрасти колега. Към датчика на радиатора не трябва да има маса (-), трябва да има само (+). На вентилатора трябва да има маса. Към датчика ти отива един постоянен плюс (+) и от там като загрее антифриза до определената температура веригате се затваря и тогава постоянния плюс отива от другия кабел на датчика към перката. Кабелите на датчика трябва да бъдат два или три в зависимост от това колко степени имаш на перката ако е една трябва да имаш два кабела, ако е с две три кабела.

:да: така е
:screwy
вземи едно кабелче и дай на късо в буксата(ако си с три кабела ... в минуса и единия плюс), трябва да завърти вентилатора
пиши завъртали ...... ще намерим проблема :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”