питане за XENON за Б3 ?
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за XENON за Б3 ?
Един познат беше сложил 100в крушки и за една година му потамняха рефлекторите.Така 4е нее наи добрата идея според мен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги здравейте,
защо ли си мисля че една евтина ксенон система върши работа и колкото една скъпа такава. Предполагам знаете че разликата във светенето идва от това дали си със рефлекторен фар или със лупа ... като при лупата няма допълнителна разсейка и не заслепява насрещно движещите коли . По-голяма разлика има при монтиране на ксенон на рефлекторен фар а колкото до това : дали ще е Луксима или Ийгъл , мисля че няма значение ... то принципно предполагам знаете че таква марка "луксима" - НЯМА : ))) пълен ташак , сори за израза , при тях интригата е че пазаруват от китай но от средно-мощния вариант -45Вата , да това свети много но има и 50ватови но няма сметка да се поръчват с такива - пердаха на улицата е гаранция
Та направете си сметката , дали си заслужава да се харчат пари за измамно качество , като има и по -евтин вариант който върши чудесна работа .
поздрави на всички!
защо ли си мисля че една евтина ксенон система върши работа и колкото една скъпа такава. Предполагам знаете че разликата във светенето идва от това дали си със рефлекторен фар или със лупа ... като при лупата няма допълнителна разсейка и не заслепява насрещно движещите коли . По-голяма разлика има при монтиране на ксенон на рефлекторен фар а колкото до това : дали ще е Луксима или Ийгъл , мисля че няма значение ... то принципно предполагам знаете че таква марка "луксима" - НЯМА : ))) пълен ташак , сори за израза , при тях интригата е че пазаруват от китай но от средно-мощния вариант -45Вата , да това свети много но има и 50ватови но няма сметка да се поръчват с такива - пердаха на улицата е гаранция

Та направете си сметката , дали си заслужава да се харчат пари за измамно качество , като има и по -евтин вариант който върши чудесна работа .
поздрави на всички!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Нормално е да е горещо - крушката се нагрява до над 200 градуса (балона и отвън имам в предвид) а обема на въздуха във фара не е много голям и бързо се загрява....даже предното стъкло на фара се загрява.Разликата от 60/65W до 90/100W не е толкова голяма в напичането...има някаква ама не е чак толкова голяма.Щом за 1 година са му потъмнели рефлекторите значи иначе щяха да потъмнеят за година и половина с обикновенните крушки.Един колега казва,че е карал 4 години с 90/100 без грижи...а и рециклирането на двата рефлектора излиза 60лв с куриера....на по 2 години да ги правиш пак си заслужава...понеже свети много по-добре.Разбира се другия вариант с ксенона е доста по-добър ама е скъпа инвестиция,скъпи са и крушките ако изгори някоя и както е казал колегата хубаво е да си има и лупите за да концентрира по-добре светлината и не само да не свети навсякъде и да заслепява ами и да осветява по-добре пътя.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
и така,оставам си с OSRAM silvestar +50 засега.карах 2 седмици с NARVA 100/90 и не виждам кои знае каква разлика освен притеснението за самите харове. и другия ми въпрос е на всеки фар долу в левия и десния ъгъл (зависи ляв или десен фар)има една врътка 4ерна на цвят поне при мен е така която адски трудно се върти и от нея към рефлектора има едно лост4е за реглаж.та въпроса ми е защо и дали трябва да се върти трудно и какво и накъде регулира?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
burgazliqta2 написа:и така,оставам си с OSRAM silvestar +50 засега.карах 2 седмици с NARVA 100/90 и не виждам кои знае каква разлика освен притеснението за самите харове. и другия ми въпрос е на всеки фар долу в левия и десния ъгъл (зависи ляв или десен фар)има една врътка 4ерна на цвят поне при мен е така която адски трудно се върти и от нея към рефлектора има едно лост4е за реглаж.та въпроса ми е защо и дали трябва да се върти трудно и какво и накъде регулира?
За крушките - аз съм с Hella и виждам осезаема разлика...преди това и аз бях със същите като твоите - много добри крушки и изкараха 2 години вярна служба (свалих ги здрави и двете от колата) ама 90/100 светят по-добре.
За врътката - по принцип някои В3 имат регулиране на фаровете вътре от купето с идеята когато колата е натоварена да можеш да си свалиш по-ниско фаровете за да светят на пътя а не по гнездата....вътре има едно копче с няколко положения а отвън на фара има едни ел.мотори,които въртят рефлектора нагоре/надолу според командите отвътре.Когато няма моторче (то си е с лостче) явно има капачка и лостче,което да крепи рефлектора да не мърда....ама дали то трябва въобще да се върти не мога да ти отговоря.Фара по принцип в статично положение се регулира отгоре от двете колелца - едното е за настрани а другото за нагоре-надолу.
Успех!
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
тези отгоре ги знам ве4е като 5-те си пръста ама това отдолу за което става въпрос нещо ми се губи.дали наистина е капа4ка и ако по някакъв на4ин я махна дали изобщо мога да регулирам нещо? не 4е е важно но ми е интересно. а на HELLA кои ?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
burgazliqta2 написа: а на HELLA кои ?
Ктуията е жълта и съдържа една крушка...пише само Hella H4 Halogen Gluhlampe
P43t UV-Free 12V 100/90W
8GJ 002 525-203
Това е което пише на кутииката им.Явно са най-простите възможни.Цената беше по 10лв на крушка.Изглеждат си точно като проста крушка.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
ок.мерси.но маи ми е безмислен въпроса щом като имам за регулиране на фара нагоре -надолу да се интересуам за онази 4ерната ка4ка щом и тя е за това но е за ел. ?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами както ти казах на фаровете с регулиране там в жлебовете на капачката влизат моторчетата с механизмите а от тях излиза напред лостче,което мести рефлектора.Щом няма моторче предполагам е нормално да има капачка и друго лостче,което да фиксира рефлкетора да не мърда насам-натам и то да е закрепено за капачката....и би трябвало да е статично понеже както и ти сам каза отгоре си имаш врътка.
По принцип съм виждал на италианска кола,която няма регулиране на фаровете ел. да има едно лостче,което като се завърти на 180 градуса сваля с определен ъгъл фаровете...с идеята,че като натовариш колата вместо да си разстройваш фаровете просто да щракнеш тези две неща на двата фара и те да се наклонят с определения ъгъл...ама незнам за Пасат дали това важи и дали тази връта не е точно за това - идея си нямам.
По принцип съм виждал на италианска кола,която няма регулиране на фаровете ел. да има едно лостче,което като се завърти на 180 градуса сваля с определен ъгъл фаровете...с идеята,че като натовариш колата вместо да си разстройваш фаровете просто да щракнеш тези две неща на двата фара и те да се наклонят с определения ъгъл...ама незнам за Пасат дали това важи и дали тази връта не е точно за това - идея си нямам.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
явно е така.мерси за мненията.интересувам се защото преди известно време ме удариха от страна на вода4а и ми се с4упиха тези планки които регулират фара наляво-надясно и съм го сложил горе долу да е в средата.а не ми се купува засега нов фар.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Вчера сложих ксенон - Luxima, 5000k на сток фара на Б3. Преди това бях с релета и крушки Philips Xtreme Vision. Разликата е доста положителна и съм много доволен за сега. Вчера единия път с паленето на ксенона алармата ми почна да пее и не искаше да спре докато не я спрях от ключа и, но не мога да твърдя, че се дължи само на ксенона... (алармата и друг път ми е правила магарии, но не точно такива). Имам само един въпрос към колегите, които са сложили ксенон на Б3. Как решавате проблема с капачките на фаровете отзаде, защото поне при мен крушката идва голяма и капачките не могат да се сложат, а мисля, че не е много полезно да ги оставя така отворени. Ако някой е измислил някакво решение да сподели. 

- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
DJ_TOLYO написа:Вчера сложих ксенон - Luxima, 5000k на сток фара на Б3. Преди това бях с релета и крушки Philips Xtreme Vision. Разликата е доста положителна и съм много доволен за сега. Вчера единия път с паленето на ксенона алармата ми почна да пее и не искаше да спре докато не я спрях от ключа и, но не мога да твърдя, че се дължи само на ксенона... (алармата и друг път ми е правила магарии, но не точно такива). Имам само един въпрос към колегите, които са сложили ксенон на Б3. Как решавате проблема с капачките на фаровете отзаде, защото поне при мен крушката идва голяма и капачките не могат да се сложат, а мисля, че не е много полезно да ги оставя така отворени. Ако някой е измислил някакво решение да сподели.
Сещам се, че ваското1 е с Луксима на неговата B3-ка... Ако тук не получиш задоволителни отговори, можеш и към него да се обърнеш за съвет какво е сторил с капачките.

- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
...aз съм е биксенон от днес но с капачките нямам ядове всичко си пасна
...
...разбира се пробил съм ги за да преминат кабелите но после замазх с полиуретанов силикон и стана супер...
...довечера ще напр
авя тест и утре ще пиша как е паско с биксенонче.... 

...разбира се пробил съм ги за да преминат кабелите но после замазх с полиуретанов силикон и стана супер...
...довечера ще напр

- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
DJ_TOLYO написа:Вчера сложих ксенон - Luxima, 5000k на сток фара на Б3. Преди това бях с релета и крушки Philips Xtreme Vision. Разликата е доста положителна и съм много доволен за сега. Вчера единия път с паленето на ксенона алармата ми почна да пее и не искаше да спре докато не я спрях от ключа и, но не мога да твърдя, че се дължи само на ксенона... (алармата и друг път ми е правила магарии, но не точно такива). Имам само един въпрос към колегите, които са сложили ксенон на Б3. Как решавате проблема с капачките на фаровете отзаде, защото поне при мен крушката идва голяма и капачките не могат да се сложат, а мисля, че не е много полезно да ги оставя така отворени. Ако някой е измислил някакво решение да сподели.
При мен крушките влязаха без проблем

- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
tihony_audio написа:При мен крушките влязаха без проблем
Те крушките си влизат без проблем. Проблема е, че после не могат да се сложат капачките на фаровете отзад...