Въпроси по Пасат Б5
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Въпроси по Пасат Б5
Здравейте,горд притежател на Пасат Б5 4motion Estate High-Line - комби с 1.9 TDI агрегат.Много добри впечатления ми остави колата за тези няколко дни.Та по конкретните въпроси, прочетох че има специална тема за дизелите но не мисля че това има значение за моя въпрос.В една тема видях че и други имат този "проблем". На копчето за управление на огледалата имам една иконка ако мога да се изразя която вече разбрах че е за прибиране на огледалата.Явно при мене не работи или както е при колегата е сменяно копчето и за това е така.Пробвах с алармата,и с други идеи но не стана и стигнах до изключително умното решение чо просто или нямам моторчетата или са изгорели,позачудих се да са изгорели и двете но пак ми дойде прозрение че може би ако изгори едното и другото спира но както и да е.... Явно липсват.Искам да питам ако някой може да ми каже колко струват, от къде да ги намеря и мога ли сам да си ги монтирам ще съм му много благодарен.Както и в една друга тема питах за тази запалка,влезе и не иска да излезе, как да я оправя ? Благодаря Ви 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпроси по Пасат Б5
Щом на копчето има иконка, начи има моти за прибиране, клеясали са и не вървят, иска разглобяване, раздвижване, смазване и си бачкат
- feikot
_SUN_ написа:Щом на копчето има иконка, начи има моти за прибиране, клеясали са и не вървят, иска разглобяване, раздвижване, смазване и си бачкат
А някакви указания кое, как, с какво, тва онова

-
- Автомобил:
- Двигател:
Огледалото "нежно" се издърпва навън, на щипки е, после се навеждаш, някъде в долната част има болтове/на черното капаче/, сваляш и тях, доколкото си спомням имаше болтове и на самата кутия.Като я свалиш и нея имаш поглед спрямо алуминиевата гредичка която държи огледалото към купето.В горният край трябва да е монтирано самото моторче за прибирането,върху него има и пластмасов капак, сваля се и той то пък контактува с едно по-голямо зъбно колело.В общи линии това е по спомени, вероятно ротора на моторчето е клеясал.аналогично и за другото огледало, ако и това не помогне - комфорт модула.Дано съм ти бил полезен.
- feikot
Благодаря, ще се заема утре, а някакъв специален препарат или друго ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички колеги хвалят WD 40 за клеясали детайли, след него може с фино моторно масло или някаква силиконова паста, питай в магазините и пиши резултата.Успех
- feikot
_SUN_ написа:Всички колеги хвалят WD 40 за клеясали детайли, след него може с фино моторно масло или някаква силиконова паста, питай в магазините и пиши резултата.Успех
Аз разполагам с много продукти на Вюрт, мисля че за качество няма какво да говорим, при положение че една гайка е 40 стотинки !!! А щях да те питам, те огледалата хубаво ще я направя тая процедура,ама това прибиране кога става, като копчето за управление е сложено там, и заключа, така ли ?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
не се прибират-не си губи времето 

- feikot
niks76 написа:не се прибират-не си губи времето
Аргумента ти ?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
доста голям опит с тая марка
- feikot
niks76 написа:доста голям опит с тая марка
И искаш да ми кажеш,че швабите са го сложили това само така ли?Не вярвам, може и да си прав но ще отворя да видя,имаш право че може и да не се прибират,защото не вярвам и двете да не работят,но пък има го и тоя случай

- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Ами да, не е задължително да имаш механизъм за прибиране, ако имаш иконка. На служебния Б5 му сенихме джойстика, защото стария беше счупен. От ПоршеБГ ми продадоха такъв с икона за прибиране, но огледалата не започнаха да се прибират автоматично. 

- feikot
KGL написа:Ами да, не е задължително да имаш механизъм за прибиране, ако имаш иконка. На служебния Б5 му сенихме джойстика, защото стария беше счупен. От ПоршеБГ ми продадоха такъв с икона за прибиране, но огледалата не започнаха да се прибират автоматично.
Същото съм написал в първия поуст на темата,но също питам,от къде мога да си купя машинките за прибиране ???

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
купуваш си к-т огледала от следващия модел с функция за прибиране и после трябва да прибавиш нужната ел.инсталация към колата, за да се прибират огледалата
доволен?
доволен?

- feikot
Е, от части, целта ми беше по икономически обрана,примерно само моторчета,или нещо от морка или катастрофирали... Не ми се дават толкова пари само заради едната такава функция, ако да речем моторчетата са до 50-70 лв двете, да но не и повече,макс да ми излезнат 100. А изобщо пасат Б5 има ли със прибиращи се огледала ???