преработка на Т4
-
- Автомобил:
- Двигател:
преработка на Т4
Здравеите аз наи после успях да се регегестрирам(много трудно ми беше).Имам Т4 1.9д и искам да попитам някои които е наясно дали може да се сложи турбо.Има ли разлика в двигатела на 1.9д и 1.9тд.От какво става и колко струва.
Re: преработка на Т4
здравей марти!
по принцип двигателите са еднакви,на вид.на стария неможеш да сложиш турбо,във вътршниста си са доста различни.би трябвало обаче без проблем да го смениш целия (това е мое мнение,не съм пробвал) като окачване със сигорнос ще стане,скорости,тампони и пр. единственото което и на мен не ми е ясно е въз.филтър и генерацията.трябва да гледаш дали и помпата е същата(да е с жило)
нека по-запознатите да споделят мнение защото това е интересна тема.ако мотора е цял от....голф например...
или пък ако е с интеркулер,,,ще влезе ли охлюува,,, радиатора на кулера има ли каде да се хване? виждал съм голф с радиатора както отгоре така и отпред на решетката.
по принцип двигателите са еднакви,на вид.на стария неможеш да сложиш турбо,във вътршниста си са доста различни.би трябвало обаче без проблем да го смениш целия (това е мое мнение,не съм пробвал) като окачване със сигорнос ще стане,скорости,тампони и пр. единственото което и на мен не ми е ясно е въз.филтър и генерацията.трябва да гледаш дали и помпата е същата(да е с жило)
нека по-запознатите да споделят мнение защото това е интересна тема.ако мотора е цял от....голф например...
или пък ако е с интеркулер,,,ще влезе ли охлюува,,, радиатора на кулера има ли каде да се хване? виждал съм голф с радиатора както отгоре така и отпред на решетката.
- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
За разлика не мога да кажа,но за вървежа...определено

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за менията.Сега ходих на Орешака при един професор и тои ми каза че нестава.Имало разлика в сигментите,бут.болт,биелата и някакъв отвор за охлаждане.Каза, че ще пръсна мотора.
разлики има много,ако се зачетеш по-подробно в форума ще намериш и доста подробности.
ако разбереш нещо за смяна на целия мотор пиши!предполагам всички които карат 1.9д. ги интересува това.
ако разбереш нещо за смяна на целия мотор пиши!предполагам всички които карат 1.9д. ги интересува това.
Ще следя с интерес темата защото и ас имам сащия бус и ме интересуват тези неща но не сам запознат с подробности.Ще бада благодарен ако някои напише още нещо по темата.
никой по-компетентен неще да се включи,освен да почнем да расъждаваме на глас,,,все ще стигнем до някакъв извод!!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Ако можете да четете добре на руски - тук има много инфо по въпроса, и за переделките също...
Ето и малко инфо за двигателите от 1990 до 1995-та. Иначе по принцип повечето мотори от Ауди и Фолксвагените стават и на скоростите на транспортера. Така и така една майка ги е раждала
Доколкото знам един братушка е успял да смени ААС мотор с 2Е. Но това са бензинови, за дизелите не знам. Много харесват ACV 2,5 TDI. Но за него ще трябва барабар със коростите да се смени. На мен обаче повече ми харесват VR6-ците. Разни хора разни идеали ....

Ето и малко инфо за двигателите от 1990 до 1995-та. Иначе по принцип повечето мотори от Ауди и Фолксвагените стават и на скоростите на транспортера. Така и така една майка ги е раждала

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
И аз ще сменям пак двигателя на буса ми...отново 
Имам Каравел 1986 г. който в оригинал беше с воден боксер, много мъки с боксера и сложих 1.9 ТД от голф 3.Да амааа карах една година този дизел и взе да ми писва, по-ниска макс. скорост, по-тромав, абее знаете си го ААЗ мотора.Сега съм в преговори да купя един 2Е мотор и да видим с него как ще е.Ако някой има оферта за читав мотор да пише

Имам Каравел 1986 г. който в оригинал беше с воден боксер, много мъки с боксера и сложих 1.9 ТД от голф 3.Да амааа карах една година този дизел и взе да ми писва, по-ниска макс. скорост, по-тромав, абее знаете си го ААЗ мотора.Сега съм в преговори да купя един 2Е мотор и да видим с него как ще е.Ако някой има оферта за читав мотор да пише

-
- Автомобил:
- Двигател:
на моита т4ка и сложих 1.9 тди от голф 3 мотор с инсталацията и компа бушониерата и педала на газта но няма място за интеркулера и сега си тарся кулер от 2.5тди успех 

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
ico001 написа:на моита т4ка и сложих 1.9 тди от голф 3 мотор с инсталацията и компа бушониерата и педала на газта но няма място за интеркулера и сега си тарся кулер от 2.5тди успех
Днес се разходих до Сливен и си купих от колега от форума двигател от Golf 3 GTI 2.0 AGG, ето и снимки на моторчето:

От сега усещам че ще има филми с ремъците, понеже го купих без климатик и ще видим как ще се оправям със ситуацията.Ауспуха на Голфа е с два пъти по-дебела тръба от моята, така че ще се наложи да сменя цялата ми генерация.Дано поне маховиха ми и наклонения картер да паснат без преправяне.Утре вземам у нас инсталацията и започвам да и бая

Буса вече е боядисан, утре започвам да го кича

Малко се засегмна темата ПРЕРАБОТКА НА Т4 по специално дизел.следях я с интерес а сега ми се иска да я обновим вече не от интерес а по скоро от необходимост.Вчера скъсах ангренажен ремак и.....
До сега бях с 1.9 чист дизел,сега обаче ми се иска да му сложа нещо по-мощно.Не са ми ясни няколко нещица които ще се радвам ако обсъдим с вас.Разбрах че като окачване стават много мотори на тези си скотости,но това как ще се отрази на вървенето както и за мощ,така и за максимална скорост.Спрял съм се върху 1.9 ТД и 2.4Д. за ТДИ не се замислям заради електрическата помпа и радиатора на кулера (много сложно ми се струва)
Дайте савет,кой мотор ще е по-добре да сложа ,кой ще пасне на тези скорости по-добре като вървеж.2.4Д ще е свален от бус което значи ще е на повече киометри....
1.9ТД може да е от всякаква кола, и изборът е огромен.....
като цена и 2-та мотора са горе-доло еднакви, както и като мощност.
До сега бях с 1.9 чист дизел,сега обаче ми се иска да му сложа нещо по-мощно.Не са ми ясни няколко нещица които ще се радвам ако обсъдим с вас.Разбрах че като окачване стават много мотори на тези си скотости,но това как ще се отрази на вървенето както и за мощ,така и за максимална скорост.Спрял съм се върху 1.9 ТД и 2.4Д. за ТДИ не се замислям заради електрическата помпа и радиатора на кулера (много сложно ми се струва)
Дайте савет,кой мотор ще е по-добре да сложа ,кой ще пасне на тези скорости по-добре като вървеж.2.4Д ще е свален от бус което значи ще е на повече киометри....
1.9ТД може да е от всякаква кола, и изборът е огромен.....
като цена и 2-та мотора са горе-доло еднакви, както и като мощност.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
velkos написа:2.4Д ще е свален от бус което значи ще е на повече киометри....1.9ТД може да е от всякаква кола, и изборът е огромен.....
Аз съм за 5 цилиндровия , ААЗ си е болнав мотор въпреки че сега може 15 човека да ме опровергаят

Пп най малко километрите трябва да те плашат в един двигател . Гледай състоянието му , подържан ли е и така нататък .

-
- Автомобил: Audi A3 8p
- Двигател: BKD 2004
Съвет секи който иска да слага мотор по-голям да си търси най-добре 2.5 ТДИ с кутия и да му е мирна главата аз това ще правя за в бъдеще