Извинявам се, ако темата не е за този раздел
Баща ми реши да си купува /нова/стара/ кола и се е насочил към Г3 с моя помощ

След много търсене и лутане по обяви и авто къщи, няма да казвам какви измамници са търговците на коли, мислят те за шаран, аз не съм големия майстор /но имам опит като монтьор по-неволя

заради драките които съм имал/.Търговци те се опитват да ти пробутат някаква талига за феноменлно висока цена. Отивам в една авто къща с/у кино арена и гледам Г3 1.6Mi 1993 с забележки с цена 2800лв! Оглеждам го аз и започва се с кусурите които намирам ръжда на ш.врата, счупено огледало на врата, разхлабена конзола под кормилото там където е бутона за аварийките, счупена ш.седалка клати се като люлеещ стол

, прецакан шибидах, прецакана жабка, не видях ел.пакета как е защото нямаше акумулатор. Започва се оглед отвън както казах на едно две места ръжда чукнат заден калник, пукнат стоп, другия с дупчица, и най-големия кусур е като видях предните колела тя милата колица изяла гумите от вънка на двете колела! Двигателя естествено измит и свети като нов
Казвам му на продавача за всичко което съм видял на 1во четене

, и той с цялата си наглост казва , аз за това съм я пуснал за толкова пари, мога да ти сваля на 2400 /говорим за кола която не е регистрирана и обслужена, демек 500лв отгоре, аз го изгледах с бялото и му казах ясно, ако предницата не е само за реглаж а е удряна и насаждан нов кож

, как ще ми го докажеш като нямаш даже временни номера да я разходим до стенда, взе да мълчи и да ми обяснява как била много добра колата, аз му казах давам ти 1800лв и си стискаме ръцете, той се намръщи аз го препсувах на ум и си тръгнах!
Това беше вчера мога да ви разправям още с други търговци!
Изпадна ми една оферта от едно приятелче Г3 93' 1.6mi abu 4вр.ел.пакети на 4те врати,газова уредба, с платено каско и ГО!
Кусурите там са чукнат ляв калник, изкривена джнта каза,че като се връщал от Видин скочил в няква дупка/поне е изкрен/но колата си върви добре не чука не трака поне аз не чувам може да се заблуждавам /за колелото предно дясно/
Като погледнах двигателя май има нужда от нова гарнитура на главата, акумулатора се окислил на едната букса, спирачките са меки /мисля че е за смяна на предни накладки/ общо взето това е!!!
Какво ще ми препоръчате какво да правя да го купя ли дава го за 2000лв след дълъги преговори!
Колко струва гарнитура за главата и смяната?
Накладтки предни колко струват?
Калник ляв, ако не намеря с цвета ще трябва да се пръсне?
Иначе колата си има тяга и върви, а аверчето не слиза от нея!
Малко юрка но каква гаранция има за дарака от АК!