Lupo или Polo кое ще ме посъветвате да купя- Купено е вече

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Re: Lupo или Polo кое ще ме посъветвате да купя

Мнениеот stavrev » Чет 05 мар 2009 18:21

сега остава и да си намериш подходящото...
не е лесно, и аз търся поло и знам
Успех

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Чет 05 мар 2009 18:57

paagrio написа:
lavidaloca написа:От всички изписани коментари може да се направи генерален извод - "Колега вземи тази, която ти е на сърце!

не е така, и на мен в началото ми беше на сърце форд ескорт дизел (заради един служебен фокус) и не исках и да чуя за голф :oops: слава на Бога че нещата се развиха в тази посока : vw fen

Е да, ама колебанието тука е между Лупо и Поло :)

Потребителски аватар
brego01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brego01 » Чет 05 мар 2009 20:00

голяма дилема е повярвайте ми , накрая както казват някой съфорумци ще си полсушам сърцето (или по-скоро портфейла) :roll: :D

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 05 мар 2009 20:22

Колега Полото прилича повече на кола, а и подлежи на по лесен тунинг!

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Чет 05 мар 2009 22:44

Бих избрал Лупо с един от следните двигатели.

Бензинови
1.4 i 16V (100 Hp)
1.4 i FSI 16V (105 Hp)
1.6 i 16V GTI (125 Hp)

Дизелови
1.2 TDI 3L (61 Hp)
1.4 TDI (75 Hp)

Потребителски аватар
brego01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brego01 » Пет 06 мар 2009 6:48

Ицку® написа:Бих избрал Лупо с един от следните двигатели.

:hahhihi: :welcome_to_group

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 06 мар 2009 9:03

ха все още ходят шматки по земята.

Колега таз кола извън градско ще я караш ли ?

ако поне 1 път ще трябва да я караш от София до морето и обратно, откажи се от лупо и земи поло.

Ако мислиш по-често да излизаш от града като например 2-3 пъти месечно. Мисли от Голф нагоре.

въпроса ти е еквивалентен на: Смарт или А класа?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 06 мар 2009 10:18

читаво лупо под 7000 лева аз не можах да намеря .....

paxaH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paxaH » Пет 06 мар 2009 14:25

Понеже съм имал и двете мога да се изкажа. Мненията са изцяло лични и неангажиращи.
Лупо - 1,0 2002 г. с мек покрив. Като външност това е една рядко грозна кола, която изглежда като куфар. Вътрешността е учудващо широка и е много подходяща за градски условия, понеже паркираш на места, които други не забелязват. Комфорта е на средно ниво - седалките са удобни, но доста подскача при неравности. Двигателят стопля за отрицателно време цялото купе, а освен това доста бързо загрява, което е голям плюс при градско каране. Във Варна градско каране разхода е около 7 литра бензин. Предполагам, че може доста надолу, но трябва да се избягват задръствания и други. Ако не караш бързо, колата спокойно поддържа 100 км/ч извън града и ако си сам или с някоя финна мацка - става. Изпреварванията са проблемни, но пълно щастие няма. Не знам разход извън града. Поддръжка - нищо не съм пипал. Продаде се за два дни - жена го купи.
Поло - 1,0 97 г. не е по - просторно вътре, но е с четири врати (евентуално). За хиляда кубика си върви прилично - около 100 км./ч не са проблем. Както и при лупото - проблема е като изпреварваш. Маневрена, евтина за поддържка, ама и евтино си изглежда вътре. За по - новите версии нещата са съвсем други.

П.П. По памет цитирам "Ауто билд", че 1.0 двигателите замръзвали при по-ниски температури - блокът им е алуминиев. Провери го за да няма проблеми.

Потребителски аватар
brego01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brego01 » Пет 06 мар 2009 19:58

Lizard написа:ха все още ходят шматки по земята.

колега хайде да не се обиждаме , поставил съм въпроса сериозно

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Пет 06 мар 2009 20:09

Преди два месеца и аз бях пред тази дилема. След доста разглеждане и четене открих единствено разлика във външният вид. Това е. Сравнявах коли 2000-2001 година. Лупото е по особенно отвън /аз лично не мисля че е грозно/ и абсолютно еднакво отвътре. Вярно, Полото може да е с четири врати, но не е по-широко от Лупото. Багажника на Лупото е по-малък, но колата ми трябваше за жена ми и това не беше критерии. Табло, седалки, двигател, окачване, екстри всичко останало е идентично. Включително и цените. Купих на жената Lupo 1.4TDI. Невероятно добра количка. Върви върховно - тези 75 кончета, големият въртящ момент и лекото купе - страшно е. Вярно, над 100 става леко неустойчиво, но това е малка кола. Разход /реален, от пълно до пълно, само градско/ - 5,8 л/100. И последно - 2001 година, климатик, адски запазена - 6200лв. В Дупница имаше и SDI за 5100лв. Успех.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 06 мар 2009 20:39

^ е той колегата себе си визираше..

иначе по-сериозно по темата:
за извънградско единственият проблем е както вече някой каза изпреварването и естествено ако си любител на високите скорости. Лупи иначе се държи много стабилно и добре влиза в завоите! И това не ти го казвам, само защото "хваля своето", наистина е така - 4 пъти съм минавал Петрохан, като веднъж дори и при зимни условия, никакви забележки! Обаче над 100-120км/ч вече се усеща лека нестабилност и склонност към свръхзавиване, което аз отдавам на осезаемо скъсената колесна база -> това много тежко звучи, ама си е лично мое разсъждение, ако може някой по-запознат да го потвърди, ще е по-правдоподобно ;)

за градско често проблем (поне за мен) се явява това, че Лупото е доста ниско. Верно, че е в името на повечко "даунфорс", компенсирайки малкото тегло, обаче това в комбинация с по-твърдото окачване те принуждава да си доста по-внимателен при неравности и да псуваш всеки път като минаваш покрай детска градина или училище, и то не толкова спящите полицаи по пътя (досега не ми се е случвало да задирам някой), колкото ако слизаш от тротоар или нещо такова.
Купето е добре шумоизолирано, нещо, което за мен е много важно. Не знам как е при Полотата, но тук двигателят се усеща по-силничко едва над 3500об.
Ами това е в общи линии! В предния пост ти обобщих основните преимущества на този мъник, може да се добавят и качествена изработка на таблото, по-нов и разчупен дизайн (много яко свети таблото през нощта, особено ако си го сложиш на макс осветлението :P ), много удобни и всякак регулируеми седалки... сигурно има и други, ама сега не се сещам. И аз нищо не съм пипал по поддръжката, така че там нищо не мога да ти кажа.

Ако сериозно си се насочил към този автомобил, можеш да ме питаш на ЛС ако нещо по-специално те интересува и да ти кажа някои по-специфични неща ;) Ще се радвам, ако мога да помогна.

Tyan написа:читаво лупо под 7000 лева аз не можах да намеря .....

има, има, колега! Аз мойто го давам за доста под 7000лв, а е като ново - на 72000км и много запазено. Тия дни тъкмо мислех да го пусна тука във форума.

Потребителски аватар
brego01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brego01 » Пет 06 мар 2009 20:45

Luper написа:^
има, има, колега! Аз мойто го давам за доста под 7000лв, а е като ново - на 72000км и много запазено. Тия дни тъкмо мислех да го пусна тука във форума.

колега, пуснах ти ЛС

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пет 06 мар 2009 21:24

Може би, защото съм пристрастен, но лично според мен 6н2 е много по-добре от лупи :)

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Нед 08 мар 2009 15:47

И двете коли са адски малки и неудобни,но все пак става въпрос за градски автомобил и като разход и поддръжка отиват почти на едно,така че остава човекът който си го избира да прецени кое му по-харесва на него.Пожелавам ти да случиш на читава колица която да те радва :banana

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”