Въпрос за ангренажен ремък DAYCO
Въпрос за ангренажен ремък DAYCO
Здравейте колеги!Ползвах търсачката но не открих това което ме интересува.Ангренажния ми ремък е на 20х.километри но надлижава 4години от смяната има ли опаснос от скъсване.Благодаря би предварително.П.с.-На външен вид изглежда добре.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Re: Въпрос за ангренажен ремък DAYCO
здр.колега,имам наблюдение че тези ремаци/даико/се отпускат.на един г.2тд след1г.пробег?км.прескочи 1 зъб за късмет.моите на ген-а и хидр-та също са даико и през няколко м-ца ги оптягам,за късане незнам но съм чувал че/бош/не се отпускат.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-дървени ремъци от Бош няма. С Дайко съм карал 9г и не съм имал проблем.
Но лично мое мнение, че по-добри от Гейтс няма.
Но лично мое мнение, че по-добри от Гейтс няма.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Виждал съм Гейтс, на няколко НОВИ хонди. Въпроса е дали тези в БГ са Гейтс, или Гей.. 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е-е-е знаеш как стоят нещата с резервните части в БГ. Ама като няма риба и рака е риба. 

Благодаря ви колеги за споделените знания!Но не ми стана ясно дали да го карам още или да го сменям.Наистина се отпускат след време аз лично сам го обтягал 2-3 пати.Май ще взема да го сменя та да ми е мирна главата,пък ролката ще издържи още толкова не вярвам за 20хил. да се е разбила при положение, че издържат 50-60хил.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Гейътс е яката работа
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
googo написа:Благодаря ви колеги за споделените знания!Но не ми стана ясно дали да го карам още или да го сменям.Наистина се отпускат след време аз лично сам го обтягал 2-3 пати.Май ще взема да го сменя та да ми е мирна главата,пък ролката ще издържи още толкова не вярвам за 20хил. да се е разбила при положение, че издържат 50-60хил.
Май наистина не ти отговорихме а се отклонихме от темата.
Не си писал за каква кола става въпрос, но щом ти го обтягаш е старичка.
За тези години няма да имаш проблем с ремъка но всичко зависи от стила ти на каране.
Лично мое мнение 50000км или 3г.
Голф 3 1,9д-Чесно казано някои път доста му обтягам ремъците,но нали затова е кола да я караме яко да не запичат дюзите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
googo,смени комплект,да ти е мирна главата.И не вервай на марки,а на реномиран магазин,ремък и ролка за 1.9Д са 60лв(ремък BOSCH и ролка MEYLE).Този на колата ми също е BOSH,не се знае кога го е сменял австриеца и съм се подготвил за операцията.Не че с тоя мотор ще се дрифтиме
,но си е дизел,грешките там са недопустими
P.S.По сервизната книжка австриеца го е сменил за първи път на 80к километра,май на 5-та година(по спомени ги пиша,но тъдява някъде),не че и вярвам много

P.S.По сервизната книжка австриеца го е сменил за първи път на 80к километра,май на 5-та година(по спомени ги пиша,но тъдява някъде),не че и вярвам много
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Със dayco ми дойде колата от Германия - но след като върху ремъка на алтернатора видях до марката Contitech и щампата на VW - предпочетох Контитех .... 

Върни се в “Дизелови агрегати”